2012-10-25 00:02:17
Φωτογραφία για CL,Group C:3Χ3 για την Μάλαγα,πρώτη νίκη για Ζενίτ
Ο Χοακίν έχασε πέναλτι αλλά τελικά λύτρωσε την Μάλαγα χαρίζοντάς της την νίκη με 1-0 επί της Μίλαν, κάνοντας το "3 στα 3". Με το ίδιο σκορ νίκησε η Ζενίτ την Άντερλεχτ .

Η Μάλαγα με γκολ του Χοακίν νίκησε με 1-0 την Μίλαν στο "Ροσαλέδα" και πήρε την 3η νίκη της σε ισάριθμα ματς.

Τους πρώτους της βαθμούς στο φετινό Champions League πήρε η Ζενίτ, νικώντας με 1-0 την Άντερλεχτ στην Αγία Πετρούπολη.

Για μία ακόμη φορά πάντως οι Ρώσοι απογοήτευσαν, καθώς χρειάστηκαν εκτέλεση πέναλτι του Αλεκσάντρ Κερζακόβ για να σκοράρουν στο 72'.

Ζενίτ - Άντερλεχτ 1-0

Σκόρερ: 72' πέν. Κερζακόβ

Γήπεδο: "Πετρόβσκι", Αγία Πετρούπολη

Διαιτητής: Ίβαν Μπέμπεκ (Κροατία)

Στο 60' η Άντερλεχτ ζήτησε πέναλτι για ανατροπή του Μίλαν Γιοβάνοβιτς στην περιοχή, αλλά δεν το πήρε.

Η Ζενίτ όμως στο 71ο λεπτό πήρε πέναλτι για ανατροπή του Ανιουκόβ από τον Νάιτινκ (τράβηγμα) και ο Γιοβάνοβιτς πήρε κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία, επηρεασμένος και από την προηγούμενη φάση.


Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Αλεκσάντρ Κερζακόβ και ευστόχησε από τα 11 βήματα ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα της Αγίας Πετρούπολης στο 72'.

Η Άντερλεχτ πίεσε στα τελευταία λεπτά, έχασε ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφερε να πετύχει το πρώτο της γκολ στην διοργάνωση.

ΖΕΝΙΤ: Μαλαφέεβ, Ανιουκόβ, Χουμπότσαν, Λόμπερτς, Κρίσιτο, Βιτσέλ, Σιρόκοβ (76' Μπρούνο Άλβες), Σέμακ (67' Ζιριάνοβ), Φαϊζούλιν (58' Μπιστρόβ), Χουλκ, Κερζακόβ.

ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ: Προτό, Βασιλέβσκι (83' Μόλινς), Κουγιατέ, Νάιτινκ, Ντεσχάχτ, Λούκας Μπίγλια, Κανού, Πρετ (74' Ιακοβένκο), Ζιλέ, Μίλαν Γιοβάνοβιτς, Ντε Σούτερ.

Μάλαγα - Μίλαν 1-0

Σκόρερ: 64' Χοακίν

Γήπεδο: "Ροσαλέδα", Μάλαγα

Διαιτητής: Πέδρο Προένσα (Πορτογαλία)

Λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου η Μάλαγα είχε "χρυσή" ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, καθώς ο Χεσούς Γκάμεθ κέρδισε πέναλτι από τον Κεβίν Κονστάν (την έκπληξη στην 11άδα της Μίλαν).

Ο Χοακίν ανέλαβε την εκτέλεση, έστησε την μπάλα στα 11 βήματα απέναλτι από τον Μάρκο Αμέλια, αλλά ο Ιταλός πορτιέρο δεν χρειάστηκε να κάνει κάτι, καθώς το πλασέ ήταν κακό, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και πέρασε άουτ στο 45'.

Μόλις τέσσερις μέρες πριν ο Χοακίν είχε χάσει πέναλτι και κόντρα στην Βαγιαδολίδ στο 85', αλλά στο 87' σκόραρε και χάρισε την νίκη στην ομάδα του.

Ο Χοακίν λοιπόν τελικά λύτρωσε την ομάδα, καθώς άνοιξε το σκορ στο 64' νικώντας τον Αμέλια στο "τετ-α-τετ", στο οποίο τον έβγαλε με καταπληκτική "σκαφτή" πάσα ο Ιτούρα.

ΜΑΛΑΓΑ: Καμπαγέρο, Χεσούς Γκάμεθ, Ντεμιτσέλις, Ουέλιγκτον, Ελιζέου, Καμάτσο, Ιτούρα, Φρανθίσκο Πορτίγιο, Ίσκο, Χοακίν, Σαβιόλα.

ΜΙΛΑΝ: Αμέλια, Μπονέρα, Μεξές, Ατσέρμπι, Ντε Σίλιο, Αμπροζίνι, Μοντολίβο, Κονστάντ, Εμάνιουελσον, Ελ Σααραουί, Πατσίνι.

*χαμένο πέναλτι 45' Χοακίν

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Μάλαγα 9 (7-0)

2. Μίλαν 4 (3-3)

3. Ζενίτ 3 (3-6)

4. Άντερλεχτ 1 (0-4)

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ