2012-10-25 14:32:05
Φωτογραφία για Eστέτ αισθητική
Κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα που έχει όλα τα αναγκαία συστατικά για να νοιώθει κανείς τη χαρά της ζωής – la joie de vivre- , και αυτό μάλλον είναι το καλύτερο concept που επινοήθηκε ποτέ για το μεγαλοαστικό σπίτι στην Κηφισιά.

Η έπαυλη του 19ου αιώνα με τον καταπράσινο κήπο θα μπορούσε να βρίσκεται στην Τοσκάνη, αλλά είναι στην καρδιά της Κηφισιάς. Ένα μεγαλοπρεπές σπίτι που επιβάλλει τον αστικό χαρακτήρα του χωρίς να χρειάζεται υπερβολές ή πολυτέλειες. Ακριβώς το σκηνικό που ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία του εστέτ Γιώργου Κ. Καράμπελλα. Στον entrepreneur του concept store TR2 the Kolonaki Edition στο Κολωνάκι αρέσει να περιβάλλεται από τη χαρά της ζωής – «la joie de vivre», όπως λέει. Και το καινούργιο σπίτι του όπου ζει με τη γυναίκα του, Μαρίνα-Λήδα Κουταρέλλη, εκπέμπει αυτή την αίσθηση. Μια κοσμοπολίτικη αίσθηση.

 

Από την είσοδο ακόμα, με τα φρέσκα λουλούδια στο μεγάλο βάζο που ακουμπάει αυτάρεσκα στο πάτωμα, η ατμόσφαιρα του σπιτιού σε επηρεάζει
. Ολόλευκοι γυμνοί τοίχοι, κλασικά μωσαϊκά μιας άλλης εποχής και μεγάλα παράθυρα που ανοίγουν στον κήπο. Ενα κήπο με πολύ πράσινο, βεράντα με παραδοσιακά τραπεζάκια καφενείου και κορμούς των δένδρων που έχουν μεταλλαχθεί σε τροχήλατα σκαμπό από τον Γιώργο Κ. Καράμπελλα και τον Θησέα, τον αγαπημένο του σκύλο, να τρέχει χαρούμενος πάνω στο γκαζόν .

Το καθιστικό και η τραπεζαρία δεν χρειάζονται και πολλά για να δώσουν ένα διαχρονικά κομψό αποτέλεσμα: Ένα τεράστιο λευκό τραπέζι με λευκές καρέκλες των Eames στη λιτή τραπεζαρία με το τζάκι και δύο λευκοί σύγχρονοι καναπέδες στο καθιστικό.

Ο Γιώργος Κ. Καράμπελλας βρήκε εκλεκτικές συγγένειες ανάμεσα στο κλασικό κέλυφος του σπιτιού και το λιτό, σύγχρονο διάκοσμο δημιουργώντας το δικό του mix & match. Παρενέβη μόνον όπου χρειαζόταν με έξυπνες κινήσεις ή ενίοτε και με ανατροπές – όπως στη βιβλιοθήκη: Τα βιβλία της μόδας, της αρχιτεκτονικής, του design ή της φωτογραφίας έχουν συγκεντρωθεί σε συμμετρικές στοίβες σε ένα μεγάλο, μεταλλικό τραπέζι της Porro που εκτελεί χρέη βιβλιοθήκης.

 

Ως ειδικός στο να φτιάχνει εικόνες, δημιουργεί σκηνικά. Έτσι, στο ισόγειο υπάρχει και μία... kitchenette - salon de beauté. Γιατί όχι; Είναι θέμα φαντασίας και γούστου. Ο εξοπλισμός έχει τα απαραίτητα για να φτιάξεις καφέ, να σερβίρεις στον κήπο χωρίς να κατέβεις στην κυρίως κουζίνα, αλλά και μια αναπαυτική πολυθρόνα για να κάνεις π.χ. πεντικιούρ. Ένας ηλιόλουστος χώρος έχει μετατραπεί σε γκαλερί με έργα Κόντογλου και Γαΐτη, σκίτσα του Τσαρούχη, παλιά υφαντά και μια xlarge Eames πολυθρόνα. Η γκαλερί καταλήγει σε μια μικρή συνοχή που λούζεται στο φως από τα παράθυρα και ο Γιώργος την έχει βαφτίσει «dark room» παίζοντας με τις λέξεις. Εκεί, στα καβαλέτα φιγουράρουν ασπρόμαυρα γυμνά έργα.

 

Μια ξύλινη σκάλα οδηγεί στον επάνω όροφο όπου ένας χώρος με memorabilia από διάφορα ταξίδια υποδέχεται τον επισκέπτη που μπορεί να τα χαζέψει χαλαρώνοντας σε μία σεζλόνγκ-πάγκο της Β&Β Italia. Οι κρεβατοκάμαρες υιοθετούν την αισθητική less is more. Ένα λιτό κρεβάτι, καθρέφτης, μια μεγάλη τηλεόραση. Τη διαφορά κάνουν τα walk in closets, κοινώς βεστιάρια. Ένα για κείνον, ένα για κείνη και ένα salon de chaussure όπου τα παπούτσια έχουν τακτοποιηθεί ανάλογα με την εποχή, το χρώμα και το στυλ. Στα μπάνια, κάλυψε τους τοίχους με δικές του ταπετσαρίες, από τη σειρά «A je ne sais quoi». Τεράστια λουλούδια για το lady-chic μπάνιο της γυναίκας του, χρυσός καθρέφτης για το νεομπαρόκ μπάνιο των ξένων και μηνύματα στους τοίχους στο δικό του με το urban ύφος.

 

Στο κάτω επίπεδο του σπιτιού, ένα έργο τέχνης σηματοδοτεί το διάδρομο και αποθηκευτικοί χώροι φυλάσσουν αντικείμενα και έργα από το TR2 the Kolonaki Edition ή συσκευές, σερβίτσια και σκεύη κουζίνας που παρατάσσονται εν πλήρη τάξει επάνω σε μεταλλικές ραφιέρες. Στην ευρύχωρη κουζίνα, ένα τροχήλατο κατακόκκινο έπιπλο σπάει τη μεταλλική μονοτονία του λειτουργικού πάγκου.

Σε αυτό το σπίτι το concept δεν είναι άλλο από τον ανεπιτήδευτο συνδυασμό διαφορετικών στυλ. Κάτι που συνηθίζει ο Γιώργος Κ. Καράμπελλας σε όλους τους χώρους, όπως στον ξενώνα TR2 Rooms που δημιούργησε στη Σκύρο.

http://www.deconow.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ