2012-10-28 08:13:33
Φωτογραφία για Φαβορί για τις εκλογές στην Ουκρανία το κόμμα του Γιανουκόβιτς
Το κόμμα του προέδρου της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς, θεωρείται το επικρατέστερο για να... νικήσει στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής, αλλά θα αντιμετωπίσει μια εκ νέου ενεργοποιημένη αντιπολίτευση, η οποία έχει δεσμευθεί να καταπολεμήσει τον αυταρχισμό και την αυξανόμενη διαφθορά.

Η δημοτικότητα της κυβέρνησης έχει πληγεί από την φορολογική πολιτική που ακολουθεί, καθώς επίσης και από την αδυναμία της να πατάξει τη διαφθορά και να προχωρήσει στις επώδυνες αλλά απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, που θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν τον πολυπόθητο δανεισμό της από το ΔΝΤ, για να καλύψει τις ανάγκες της εσωτερικής οικονομίας.

Παρά το γεγονός αυτό και την αυξανόμενη απάθεια μεταξύ του εκλογικού σώματος που δείχνει κουρασμένο από τις πολιτικές αντιπαραθέσεις, οι δημοσκοπήσεις φέρνουν το κόμμα των Περιφερειών του Γιανουκόβιτς, να προηγείται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων, απέναντι στα κυρίαρχα κόμματα της αντιπολίτευσης, το κόμμα της Πατρίδας της Τιμοσένκο και το φιλελεύθερο κόμμα του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή της πυγμαχίας, Βιτάλι Κλίτσκο.


Οι αναλυτές αναμένουν ότι το κυβερνητικό κόμμα των Περιφερειών, θα διατηρήσει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο των 450 εδρών, ενδεχομένως και με την στήριξη των κομμουνιστών και μερικών ανεξάρτητων.

Η κυβέρνηση αύξησε τους μισθούς στο δημόσιο τομέα και τις συντάξεις πριν από τις εκλογές για να αποκαταστήσει μέρος της χαμένης της δημοτικότητας, αυξάνοντας όμως ταυτόχρονα το έλλειμμα του προϋπολογισμού το οποίο τριπλασιάστηκε σε 2 δισεκατομμύρια δολάρια για την περίοδο Ιανουάριος - Αύγουστος του 2012.

Η οικονομία της Ουκρανίας είναι εξάλλου ευάλωτη μετά τη μείωση της ζήτησης χάλυβα και την πτώση άλλων εξαγώγιμων προϊόντων. Τα εκλογικά κέντρα θα ανοίξουν στις 8 το πρωί και θα κλείσουν στις 8 μ.μ. (1800 GMT).

pontikosnews.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ