2012-10-28 13:07:03
Φωτογραφία για ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΧΩΡΙΣ ΑΠΡΟΟΠΤΑ Η ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (VIDEO)
Χωρίς απρόοπτα και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση στην Αθήνα, η οποία διήρκεσε περίπου μισή ώρα.

Στη φετινή παρέλαση συμμετείχαν δέκα λύκεια, εκ των οποίων τα έξι ιδιωτικά, επτά γυμνάσια και τέσσερα δημοτικά, σαφώς λιγότερα από τριάντα και πλέον σχολεία που συμμετείχαν τα προηγούμενα χρόνια.

Στην κυκλοφορία έχουν δοθεί οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας.

Έντονη ήταν η αστυνομική παρουσία σε Πανεπιστημίου, Σύνταγμα, αλλά και στους γύρω δρόμους, ενώ τοποθετήθηκαν σχοινιά και κιγκλιδώματα προκειμένου να εμποδίσουν την πρόσβαση των πολιτών στην παρέλαση.

Μικρή ένταση σημειώθηκε λίγο πριν την παρέλαση, όταν δύο γυναίκες προσπάθησαν να περάσουν τον αστυνομικό κλοιό στην κάτω πλευρά του Συντάγματος.

Επίσης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, μία μαθήτρια παρέλασε ξυπόλητη.

Μέλη του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν στον πεζόδρομο της Κοραή φωνάζοντας συνθήματα κατά του μνημονίου. Μέλη του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ πραγματοποίησαν πορεία από τα Προπύλαια μέχρι την Ομόνοια.


Σε δηλώσεις του, μετά το πέρας της παρέλασης, ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να ξεπεράσει και αυτήν την κρίση. «Σήμερα πρέπει να επιδείξουμε την ίδια ομοψυχία, την ίδια αυταπάρνηση και τον ίδιο ηρωισμό για να ξεπεράσουμε την κρίση. Είναι ιστορικό μας χρέος να παραδώσουμε μια πατρίδα απαλλαγμένη από τα λάθη και τις δουλείες του παρελθόντος», σημείωσε.

Της μαθητικής παρέλασης προηγήθηκε δοξολογία και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη.
 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ