2012-10-30 19:32:40
Φωτογραφία για Ποιο μεγάλο blog λογοκρίνει σχόλια για χατήρι του Σαμαρά και της κυβέρνησης!
Πολλές φορές  εμείς τα μη δημοσιογραφικά blogs κατηγορούμε τις εφημερίδες και δημοσιογράφους ότι αποτελούν τα παπαγαλάκια της εξουσίας. Δυστυχώς όμως ο παραπάνω χαρακτηρισμός αφορά και πολλά blogs τα οποία κάποτε χαιρόσουν να τα διαβάζεις για τις ανεξάρτητες και καμιά φορά επαναστατικές (με την καλή έννοια) αναρτήσεις τους.  Ένα από αυτά τα blogs είναι το antinews.gr το οποίο πολλές φορές στο παρελθόν έχοντας στο δυναμικό του σπουδαίους αρθρογράφους με ελληνική ψυχή (βλέπε Φαήλο Κρανιδιώτη κ.α )  σήκωσε την σημαία του πατριωτισμού, την σημαία της αξιοκρατίας, την σημαία της διαύγειας, την σημαία της δημοκρατίας στο ελληνικό διαδίκτυο. Δυστυχώς  τελευταία το antinews, σκιά του εαυτού του, θυμάται μόνο περιστασιακά το παρελθόν του (δίνοντας την εντύπωση μάλιστα  με τη στάση του ότι μοιάζει με το πιστό σκυλί που έχει ...θυμώσει με το αφεντικό του και θέλει μεγαλύτερο ξεροκόματο), ενώ τις περισσότερες φορές αποτελεί το βαρύ (δικτυακά) χέρι της εξουσίας του Αντώνη Σαμαρά. Ενός Σαμαρά που κοροιδεύοντας τους πάντες με Ζάπεια 1,2,3,4 κλπ (στα 100 Ζάπεια θα έφτανε ...για να γίνει πρωθυπουργός...) παίρνει τα πιο σκληρά μέτρα που έχει πάρει ποτέ για τον λαό του ακόμα και ο πιο στυγνός δικτάτορας. 


Το antinews όμως δεν είναι μόνο παπαγαλάκι της εξουσίας ή η Πράβδα του Σαμαρά όπως άλλοι κοροϊδευτικά το επονομάζουν είναι και ένα blog που παίζει πολύ με τα σχόλια ράβοντας και ξηλώνοντας ότι τους γουστάρει. Και βέβαια η λογοκρισία που επιβάλλεται στα σχόλια δεν έχει σχέση με ύβρεις ή με κάτι άλλο, απλά οι άνθρωποι θεωρούν ότι όποιο σχόλιο μπορεί να ενοχλήσει  τα αφεντικά τους το καθαρίζουν με συνοπτικές διαδικασίες. Και το κωμικό βέβαια είναι ότι πολλές φορές τα λογοκρίνουν αφού πρώτα τα έχουν εγκρίνει. (Ίσως κάποιος κομματικός big brother να δίνει εντολές...). Παράδειγμα σημερινής λογοκρισίας είναι δύο σχόλια τα οποία αφού δημοσιεύθηκαν στην ανάρτηση  "Ο Σαμαράς και ο τελευταίος χορός με την τρόικα" μετά από λίγο λογοκρίθηκαν. Αυτά βέβαια είναι τα σχόλια που πήραμε χαμπάρι μιας και η λογοκρισία στο antinews πάει σύννεφο και αυτό το λέμε έχοντας και προσωπική εμπειρία. Δείτε λοιπόν τα δυο σχόλια του "Θησέα"τα οποία διέγραψαν οι κύριοι του antinews.  

                                               

                                                 (α)

  

Θησέας: Κατ αρχήν καλημέρα, κατά δεύτερον μισοευχαριστώ το συνήθως φιλόξενο κ σχεδόν δημοκρατικο(;) antinews που μισοδημοσιεύει τα σχολιά μου. Από τα σχολιά μου το 50% των σχολίων μου πάνε στον κάδο της λογοκρισίας. Τα οποία ΔΕΝ είναι υβριστικά! Νόμιζα ότι το site αυτό ήθελε να είναι ένας τόπος ανταλαγής απόψεων για το καλό της πατρίδος μας. Για να μην μπαίνω κ εγώ στο κόπο να τα γράφω κ να πηγαίνουν στα σκουπίδια, θα ήθελα από τους υπευθύνους του antinews να μας ενημερώσουν με έναν κανονισμό ώστε να ξέρουμε τι επιτρέπεται κ τι απαγορεύεται ή αν θέλουν να είναι ένα κλειστο club αναγνωστών ή ένα όργανο προπαγάνδας να μας ενημερώσουν ώστε να μην ενοχλούμε. Ευχαριστώ και συγνώμη για την παρέμβασή μου.

Αυτό λοιπον ήταν το πρώτο σχόλιο το οποίο διαβάζοντας το  μου φάνηκε παράξενο που τους ξέφυγε και δημοσιεύθηκε. Όμως αρκετές ώρες αργότερα ξαναβλέποντας τα σχόλια της συγκεκριμένης ανάρτησης "Ο Σαμαράς και ο τελευταίος χορός με την τρόικα",   διαπίστωσα το κατ εμέ φυσιολογικό για το antinews,  δηλαδή την αφαίρεση του σχολίου.

Επακολούθησε όμως ένα δεύτερο (β) σχόλιο από τον Θησέα, ο οποίος βλέποντας και αυτός την λογοκρισία το έστειλε (φαντάζομαι βέβαιος ότι δεν θα δημοσιευθεί) γεμάτο με πικρό χιουμορ για τον  Σαμαρά (αποκαλώντας τον διορατικό έξυπνο ,με πυγμή και καλύτερο πολιτικό στην Ελλάδα στην  Ευρώπη, στον κόσμο όλο) και την κυβέρνηση (αποκαλώντας την φα-ντα-στι-κή, αποτελεσματική αξιοκρατική!). Η πλάκα είναι ότι κάποιος από το antinews βλέποντας όλα αυτά τα ωραία κοσμητικά επίθετα το δημοσίευσε! Όμως το μεγάλο μάτι  γρήγορα πήρε χαμπάρι το μέγεθος της ειρωνίας και το ...έσβησε. Καημένε Θησέα μάλλον πρέπει αλλού να ψάξεις για να μπορείς να αρθρώνεις την δική σου σκέψη, τον δικό σου λόγο. Το antinews πλέον κάνει άλλη δουλειά!  

     (β)
online-pressblog
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ