2012-11-01 15:19:45
Φωτογραφία για Κόκκινη τηλεφωνική Γραμμή αποκτά ο δήμος Θεσσαλονίκης
«Κόκκινη τηλεφωνική Γραμμή» μεταξύ Δήμου Θεσσαλονίκης και Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας θα λειτουργήσει το... επόμενο διάστημα, προκειμένου να επιλύονται έγκαιρα τα προβλήματα που παρατηρούνται στην πόλη εξαιτίας των εργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη σε Δημοτικούς κοινόχρηστους χώρους, οδούς και πεζοδρόμια.

Αυτό αποφασίστηκε χθες κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε, στο γραφείο του Αντιδημάρχου Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων Ανδρέα Κουράκη.

Στη συνάντηση, παρουσία του Αντιδημάρχου, συμμετείχαν στελέχη του Δήμου Θεσσαλονίκης από τη Διεύθυνση Οδοποιίας και τα τμήματα Εκτέλεσης Έργων, Έκδοσης Αδειών και Ελέγχου Οδών, ενώ εκ μέρους των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της ΕΠΑ, της ΔΕΔΔΗΕ/Δυτικής Θεσσαλονίκης, της ΔΕΔΔΗΕ/Κεντρικού Τομέα, της ΔΕΔΔΗΕ-Ανατολικής Θεσσαλονίκης, της ΕΥΑΘ-Αποχέτευσης, της ΕΥΑΘ-Ύδρευσης/Βλαβών, της ΕΥΑΘ-Ύδρευσης, του ΟΤΕ/Ανατολικής Θεσσαλονίκης και του ΟΤΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης.


Κατά την συζήτηση έγινε ενημέρωση σχετικά με τα προβλήματα που προκύπτουν όταν εκτελούνται έργα από τους παραπάνω Οργανισμούς, και ειδικότερα όσον αφορά την έγκαιρη ενημέρωση του Δήμου για τον χρόνο έναρξης των εργασιών. Επιπλέον επισημάνθηκε η ανάγκη αυστηρής τήρησης των κανονισμών στη λήψη μέτρων ασφαλείας και σήμανσης των έργων, καθώς επίσης η έντεχνη αποκατάσταση των τομών των οδοστρωμάτων κλπ.Στην ανάγκη να περιοριστούν κατά το δυνατό τα προβλήματα και οι οχλήσεις των κατοίκων από τις απαραίτητες εργασίες που πραγματοποιούνται στο κέντρο και άλλες περιοχές της πόλης, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Ανδρέας Κουράκης και πρόσθεσε:

«Επιδιώκουμε να εφαρμόσουμε στην πράξη ένα μοντέλο άμεσης επικοινωνίας μεταξύ των υπηρεσιών του Δήμου και όλων των εμπλεκομένων φορέων. Στόχος μας είναι να γίνονται όλα τα έργα έγκαιρα και με ασφάλεια, σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές, ώστε οι δημότες μας να μην ταλαιπωρούνται από τις κακοτεχνίες και τις καθυστερήσεις».

Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε:

- Η περαιτέρω στενή συνεργασία όλων των φορέων με το Δήμο Θεσσαλονίκης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων με την καθιέρωση άμεσης επικοινωνίας (κόκκινη γραμμή) της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου με τους Οργανισμούς που εκτελούν έργα, για την πρόληψη ατυχημάτων και την εξασφάλιση οδικής ασφάλειας στις οδούς και τα πεζοδρόμια της πόλης.

- Η συνεργασία μεταξύ των Οργανισμών Κοινής Ωφελείας και της Διεύθυνσης Τοπογραφίας του Δήμου Θεσσαλονίκης για την ενημέρωση του διαδικτυακού Χαρτογραφικού Portal του Δήμου Θεσσαλονίκης (GIS) με τα δίκτυα των Οργανισμών, προκειμένου να δημιουργηθεί μια κοινή βάση δεδομένων που θα διευκολύνει την ενημέρωση και θα εξασφαλίσει την έγκαιρη και έντεχνη υλοποίηση των έργων υποδομών.
newpost
pontikonews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ