2012-11-03 14:20:09
Φωτογραφία για Ανώμαλα σημεία..., των ανώμαλων καιρών...!!! / Ο Ευ. Βενιζέλος δεν μπορεί να ελέγξει το κόμμα του και πετά το γάντι στον Φ. Κουβέλη...!!!
Με έναν επικοινωνιακό αντιπερισπασμό επιχειρεί ο Ευ. Βενιζέλος να στρέψει τα βλέμματα μακριά από τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ. 

Ο κ. Βενιζέλος ουσιαστικά "πετάει το γάντι" στον Φ. Κουβέλη, ζητώντας του να αποχωρήσει από την κυβέρνηση στην περίπτωση που η ΔΗΜΑΡ δεν ψηφίσει -όπως διαφαίνεται- τα μέτρα.

Πηγές της Ιπποκράτους αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι «η καθαρή, θαρραλέα, συνεπής και έντιμη στάση θα εκτιμηθεί τελικά από τους πολίτες, σε αντίθεση με αντιφατικές ή υποκριτικές, επαμφοτερίζουσες ή ενδιάμεσες θέσεις που δεν αρμόζουν στην κρισιμότητα των περιστάσεων, αλλά και στο τεράστιο κόστος που έχει ήδη καταβάλλει το ΠΑΣΟΚ για τη διαχείριση της εθνικής κρίσης».

Ειδικά για τα εργασιακά, τονίζεται ότι «η τελική στάση απέναντι στο πακέτο είναι πολιτικού και στρατηγικού χαρακτήρα, πέραν των επιμέρους αντιρρήσεων ή παρατηρήσεων τόσο επί της διαπραγματευτικής τακτικής όσο και επί της ουσίας». Και καταλήγουν οι ίδιες πηγές: «Είναι προφανές ότι η ΔΗΜΑΡ, εφόσον θέλει να μείνει σταθερή στη γραμμή στήριξης της κυβέρνησης, θα βρει τελικά τρόπο να υπερψηφίσει τα μέτρα. Διαφορετικά, θα έχει μεταβληθεί ο χαρακτήρας της σημερινής κυβέρνησης και η ΔΗΜΑΡ θα έχει αλλάξει ριζικά τη στρατηγική της μέσα σε τέσσερις μήνες».


Σε ό,τι αφορά τα εσωτερικά, οι συνεργάτες του κ. Βενιζέλου σπεύδουν να προκαταλάβουν τη στάση του Κ. Σκανδαλίδη, για τον οποίο τονίζουν ότι ως ιστορικό στέλεχος της παράταξης ενεργεί με πολιτικά κριτήρια και θα ακολουθήσει την απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Παράλληλα, ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος έχει αναλάβει προσωπικά τις επαφές με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ούτως ώστε να τους πείσει για να δώσουν θετική ψήφο στα μέτρα.

Τονίζεται, επίσης, ότι ο κ. Βενιζέλος θα προχωρήσει σε σειρά επαφών με κρίσιμους παράγοντες της Ευρωζώνης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, προσπαθώντας να βοηθήσει, ώστε το τελικό πακέτο να είναι αξιόπιστο και εφαρμόσιμο από πλευρά βιωσιμότητας του χρέους και αναπτυξιακών αντιβάρων.

Από την Ιπποκράτους, για πρώτη φορά δίνεται απάντηση και για τη διαβίβαση της δικογραφίας για τη λίστα Λανγκάρντ στη Βουλή. Ζητούν, συγκεκριμένα, «να τεθεί με καθαρούς όρους το ζήτημα», ενώ ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος, σε σύσκεψη με στενούς του συνεργάτες, τόνισε ότι «κανείς δεν θα κρατήσει όμηρο το ΠΑΣΟΚ. Η στάση μου πολλούς μήνες μετά την αποστολή της λίστας από τους Γάλλους και δύο ολόκληρους μήνες μετά την αποστολή της στο ΣΔΟΕ ήταν βασισμένη στις αρχές της νομιμότητας και της αποτελεσματικότητας». Προανήγγειλε, τέλος, ότι το ΠΑΣΟΚ θα αναλάβει σειρά πρωτοβουλιών για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Αιμίλιος Περδικάρης

Διαβάστε ακόμη:

*Καταμέτρηση... απωλειών σε ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ

Πηγή:www.capital.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ