2012-11-03 14:26:02
Φωτογραφία για Υπό κατάρρευση η Δικαιοσύνη στην Κύπρο
Στο παρά πέντε βρίσκεται η κατάρρευση της Δικαιοσύνης στην Κύπρο, αφού τα διαχρονικά προβλήματα δεν επιλύονται και προστέθηκαν και άλλα με την... μη αναπλήρωση θέσεων Δικαστών και προσωπικού. 

Σε μιαν ύστατη προσπάθεια να ακουστούν οι απόψεις του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, οι δικηγόροι κατέρχονται την ερχόμενη Τρίτη σε ολοήμερη στάση εργασίας. Σε δημοσιογραφική διάσκεψη που οργάνωσε χθες ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος, όπου ανακοινώθηκε και η απόφαση για την απεργία, ο πρόεδρος του Συλλόγου Δώρος Ιωαννίδης τόνισε πως τα προβλήματα είναι διαχρονικά και αρχίζουν από το 1960 και δεν αφορούν μόνο αυτή την κυβέρνηση. 

Σκοπός της απόφασης, πρόσθεσε ο κ. Ιωαννίδης, είναι να ευαισθητοποιήσουμε όλους ώστε να αποφευχθεί η πλήρης κατάρρευση της δικαιοσύνης στον τόπο μας, λόγω των τεράστιων προβλημάτων που μένουν για δεκαετίες άλυτα. Εκτός από τη μη πλήρωση των θέσεων Δικαστών και λειτουργών Δικαστηρίων, υπάρχουν άλυτα προβλήματα και στα κτήρια των Δικαστηρίων
. Σήμερα προσπαθούμε να διεκπεραιώσουμε υποθέσεις του 2006, ενώ σε άλλες υποθέσεις όπου καταχωρούνται εφέσεις, τα αποτελέσματα εκδίδονται μετά από μια δεκαετία. Ακόμα υπάρχουν 165.000 ανεκτέλεστα εντάλματα. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, σύμφωνα με τον κ. Ιωαννίδη, τότε η Δικαιοσύνη δεν θα μπορεί να εκπληρώσει τον σκοπό της, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αναρχία, αφού η Δημοκρατία χωρίς ισχυρή Δικαιοσύνη δεν μπορεί να επιβιώσει. Τέλος, ο κ. Ιωαννίδης εκφράζει την άποψη ότι η Δικαιοσύνη έχει φθάσει, σε πολλούς τομείς, στο χειρότερο σημείο από την εγκαθίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

philenews.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ