2012-11-05 08:09:02
Φωτογραφία για Οι τουρίστες φεύγουν ... τα ζόρικα έρχονται
Φεύγοντας οι ξένοι επισκέπτες, θα αφήσουν στην πόλη τους 9.000 φοιτητές και καθηγητές των πανεπιστημιακών σχολών, που πάντα κινούσαν την τοπική οικονομία. Οι έμποροι, που ένιωθαν μια ουσιαστική οικονομική ανάσα στις επιχειρήσεις τους από τους φοιτητές, φέτος το χειμώνα επειδή το απόθεμά τους από το καλοκαίρι είναι μειωμένο, σκέφτονται πως θα επιβιώσουν και ψάχνουν τρόπους Ο έμπορος ρούχων στην πλατεία Τίτου Πετυχάκη, σε μια από τις πλέον κεντρικές πλατείες της παλιάς πόλης, που συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό επισκεπτών τα καλοκαίρια, είναι ιδιαίτερα προβληματισμένος και ανήσυχος.

Επιρρίπτει τις ευθύνες για τη φετινή (πεσμένη) κίνηση στις απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις και σημειώνει:

«Από το Μάιο μέχρι το Σεπτέμβριο που διαρκεί τώρα η τουριστική σεζόν η δουλειά στα μαγαζιά ήταν πολύ πεσμένη. Όλοι εμείς θα μπορούσαμε να δουλεύουμε και με άλλες μορφές τουρισμού, όπως τον ορειβατικό, το θρησκευτικό, το γαστρονομικό, τον τουρισμό για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας. Όμως καμιά από αυτές τις μορφές τουρισμού δεν έχει καθιερωθεί…»


ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΜΑΣ ΤΟ ΚΛΙΜΑ

Και βέβαια θα μπορούσαν να μπουν στην αγορά κι άλλες μορφές τουρισμού, πέρα από τις γνωστές, που οι παράγοντες της βαριάς τοπικής οικονομίας - άγνωστο γιατί - δεν τις έχουν ακουμπήσει ακόμη.

Ο κ. Δερμιτζάκης συνεχίζοντας επιμένει ότι η Ελλάδα και η Κρήτη, σε αντίθεση με τους άλλους προορισμούς, διαθέτει άριστες κλιματολογικές συνθήκες και όταν «σε άλλες χώρες της Ευρώπης υπάρχει χειμώνας, στη χώρα μας και στην Κρήτη είναι καλοκαίρι».

Ο ίδιος, πάντως, βλέπει το μέλλον της τουριστικής βιομηχανίας στο Ρέθυμνο και στην Κρήτη ζοφερό, και μοναδική διέξοδος θεωρεί είναι «η επιμήκυνση της σεζόν και η εισαγωγή και άλλων μορφών τουρισμού που σήμερα απουσιάζουν και θα πρόσθεταν επιπλέον έσοδα…».

Σχεδόν άδειοι οι δρόμοι στην περιοχή «Πλάτανος» του Ρεθύμνου. Οι ξένοι φεύγουν…

madeincreta.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ