2012-11-06 18:22:03
Φωτογραφία για Κύπρος: Εντός Φεβρουαρίου μειώνονται οι τιμές των φαρμάκων
Η Υπουργός Υγείας Ανδρούλα Αγρότου δήλωσε ότι εντός Φεβρουαρίου θα μειωθούν οι τιμές των φαρμάκων, διαβεβαιώνοντας ότι θα τηρηθεί η υπόσχεση της κυβέρνησης για... μείωση της τιμής των φαρμάκων.

Σε δηλώσεις της σήμερα στη Βουλή, η κ. Αγρότου είπε ότι ο νέος τιμοκατάλογος έχει ήδη ετοιμαστεί, προσθέτοντας πως θα υπάρξει καθυστέρηση μερικών εβδομάδων στη διαδικασία αλλαγής του τιμοκαταλόγου των φαρμάκων, εξαιτίας της εμπλοκής που παρουσιάστηκε με την εταιρία που ανέλαβε την επικαιροποίησή του.

Σύμφωνα με την κ. Αγρότου, μετά την καθυστέρηση που προέκυψε, το Υπουργείο Υγείας θα βάλει σε εφαρμογή το σχέδιο Β`, βάσει του οποίου, όπως είπε, οι φαρμακευτικές υπηρεσίες θα επικαιροποιήσουν από μόνες τους τον τιμοκατάλογο των φαρμάκων.

"Η μόνη συνέπεια που θα έχουμε είναι καθυστέρηση, υπολογίζουμε μερικών εβδομάδων. Δεν θα υπάρξει καμιά επί της ουσίας αλλαγή. Οι τιμές των φαρμάκων όπως έχει προαγγελθεί θα μειωθούν, απλά καθυστερούμε λίγο να παραδώσουμε τον κατάλογο λόγω αυτής της απρόσμενης εξέλιξης που είχε η σύμβαση μας με εταιρεία, η οποία θα μας επικαιροποιούσε τον κατάλογο", πρόσθεσε.


Από την πλευρά της η βουλευτής του ΔΗΣΥ Στέλλα Κυριακίδου ανέφερε: "Πραγματικά, επιτέλους πρέπει να αναρωτηθεί κανείς με ποια δεδομένα ο τέως Υπουργός Υγείας υποσχόταν στους ασθενείς, κάνοντας σημαντικές εξαγγελίες για φθηνότερα φάρμακα πριν φύγει από το Υπουργείο, τις οποίες φανερά δεν θα μπορεί να εκπληρώσει".

Επιπλέον, πρόσθεσε πως αναμένονται πολλές απαντήσεις από τη νέα Υπουργό Υγείας "πως μια διαδικασία βασισμένη σε εμπεριστατωμένη μελέτη με σημαντικά αποτελέσματα, που προετοιμάστηκε από το ίδιο το Υπουργείο Υγείας, εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο, τώρα κρίνεται αναξιόπιστη και καταγγέλλεται η προσφορά".

Η κ. Κυριακίδου είπε πως θα ζητήσει άμεση ενημέρωση της Επιτροπής Υγείας, με κατάθεση των συμφωνιών που υπογράφηκαν, τους λόγους ακύρωσης, την έρευνα της Γενικού Ελεγκτή, ώστε να γνωρίζει ο κάθε ασθενής την αλήθεια γύρω από ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Κατέληξε λέγοντας πως "κανείς δεν δικαιούται να παίζει με αυτά τα ευαίσθητα θέματα, ούτε και να τα χειρίζεται χωρίς σοβαρότητα".

alithia.com.cy
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ