2012-11-06 18:25:41
Φωτογραφία για Κι όμως όλα παίζονται, ακόμη και τα πιο εφιαλτικά σενάρια. Οι αμερικανικές εκλογές και το μαρτύριο της (μη) δόσης...!!!
Πρέπει να είναι κανείς αφελής ώστε να πιστεύει ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες θα πάρουν οποιαδήποτε απόφαση για το χρέος της Ελλάδας και την εκταμίευση της δόσης των 31 δις μερικά 24ωρα μετά τις αμερικανικές εκλογές. 

Ακόμη και στην (πολύ) πιθανή επανεκλογή του Μπαράκ Ομπάμα, όπως έχουμε γράψει κατ’ επανάληψη στο «Κουρδιστό Πορτοκάλι», θα έχουν να κάνουν με έναν νέο Ομπάμα πολύ πιο σκληρό και αποφασιστικό απέναντί τους αλλά και απέναντι στην Αθήνα.

Με τα διεθνή ΜΜΕ να βοούν για τα βασανιστήρια στην ΓΑΔΑ και την συγκάλυψη της λίστας Λαγκάρντ από τους αρμόδιους υπουργούς θα πρέπει να έχουν τρελαθεί εντελώς οι δανειστές μας ώστε να πετάξουν μία κι έξω 31 δις ευρώ σε έναν κρατικό μηχανισμό στον οποίο εξακολουθούν να κάνουν κουμάντο τα πιο σκοτεινά συστήματα της μεταπολίτευσης.

Για το αυτονόητο κάνει λόγο και το Dow Jones Newswires επικαλούμενο δύο Ευρωπαίους αξιωματούχους με άμεση γνώση του θέματος.


“Το Eurogroup της 12ης Νοεμβρίου είναι απίθανο να δώσει μια λύση στο χρέος της Ελλάδας και στις άμεσες χρηματοδοτικές της ανάγκες, αν και κάποιο είδος απάντησης αναμένεται να συμφωνηθεί μέσα στο μήνα…”

"Η 12η Νοεμβρίου είναι περισσότερο ένα βήμα στο δρόμο. Δεν έχουμε ένα πιστόλι να σημαδεύει το κεφάλι μας", δήλωσε ο ένας από τους Ευρωπαίους αξιωματούχους μιλώντας υπό συνθήκες ανωνυμίας στο περιθώριο της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της ομάδας των είκοσι (G-20) στο Μεξικό.

Για την πληρωμή της δόσης στην Ελλάδα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα πρέπει πρώτα να έχει πειστεί ότι η Ευρώπη έχει βρει ένα τρόπο να κόψει το χρέος της χώρας σε διαχειρίσιμα επίπεδα.

Το Ταμείο θέλει η Ευρώπη να απομειώσει μεταξύ 30 δισ. και 50 δισ. ευρώ από το ελληνικό χρέος ώστε να επιτρέψει σε διαχειρίσιμα επίπεδα. Ωστόσο, οι χώρες της Ευρωζώνης και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχουν κατηγορηματικά απορρίψει την πρόταση αυτή, αναφέρει το πρακτορείο. 

"Το ΔΝΤ επιμένει στην απομείωση του χρέους αλλά οι Ευρωπαίοι δεν μπορούν να το δεχτούν. Εξετάζουν ακόμα άλλους τρόπους για να πετύχουν τον στόχο. Αλλά δεν έχουμε φτάσει ακόμα εκεί και σε αυτό το πλαίσιο η πληρωμή της δόσης δεν αναμένεται να εγκριθεί στη συνάντηση των Βρυξελλών", δήλωσε ο δεύτερος αξιωματούχος.

Ο πρώτος αξιωματούχος σημείωσε ότι η έγκριση της δόσης και η απόφαση για το πώς θα μειωθεί το χρέος δεν μπορούν να γίνουν ξεχωριστά.

"Δεν θα υπάρξει απόφαση για τη δόση προς την Ελλάδα χωρίς παγκόσμια συμφωνία με όλες τις προϋποθέσεις να πληρούνται", δήλωσε.

Αυτές οι προϋποθέσεις περιλαμβάνουν την έγκριση του πακέτου λιτότητας από το ελληνικό κοινοβούλιο σε συνδυασμό με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Μια λύση θα πρέπει, ωστόσο, να βρεθεί μέσα στο Νοέμβριο, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Στο μεταξύ ο δεύτερος αξιωματούχος δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι αισιόδοξη ότι την Τετάρτη το κοινοβούλιο θα εγκρίνει το πακέτο λιτότητας των 13,5 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη με ωριμάνσεις ομολόγων ύψους 5 δισ. ευρώ στις 16 Νοεμβρίου. Έλληνας αξιωματούχος δήλωσε ότι η Αθήνα σχεδιάζει να εκδώσει νέα έντοκα γραμμάτια για να καλύψει το κόστος καθώς τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας δεν επαρκούν.

Και το γεγονός ότι οι δανειστές μας εδώ και μερικές μέρες έχουν σταματήσει να μιλάνε για ειδικά ταμεία και το σπάσιμο της δόσης σε δόσεις οφείλεται καθαρά στις αμερικανικές εκλογές και στην πλάτη που βάζουν οι Ευρωπαίοι για την επανεκλογή του Μπαράκ Ομπάμα.

Τα στόματα των δανειστών θ΄ ανοίξουν ξανά από το πρωί της Τετάρτης και αυτό σε περίπτωση που δεν προκύψει η ανάγκη της επανακαταμέτρησης. Τα λεφτά της δόσης είναι πάρα πολλά και δεν πρόκειται να δοθούν παρά μόνο τμηματικά και αφού η Ελλάδα  ικανοποιεί στην πράξη τους όρους και τις προυποθέσεις των δανειστών της. Οι αμερικανικές εκλογές, για την ακρίβεια αυτό που θα συμβεί μετά από αυτές, τρομάζει τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Δυστυχώς για την κυβέρνηση Σαμαρά  στο διάστημα που έχει κυλήσει από την ορκομωσία της έχει να επιδείξει μηδενικό μεταρρυθμιστικό έργο. Μόνο λόγια, κούφια λόγια, και διαβουλεύσεις εσωκομματικής γυμναστικής για τους 3 της συγκυβέρνησης.

Η διαχείρηση της λίστας Λαγκάρντ ήταν το κερασάκι της τούρτας για τους δανειστές μας-είναι έξαλλοι με τους Σαμαρά-Βενιζέλο.  

Θα ματώνουμε για να πάρουμε  κάθε φορά την επόμενη δόση της δόσης των 31 δις.

Τέλος, οι ανοησίες του Mega  που θέλουν τους δανειστές να μας δίνουν 40 δις σε περίπτωση που υπερψηφίσει ο Κουβέλης,  είναι απλά για γέλια ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΧΑΟΣ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Την χαοτική εικόνα που επικρατεί σε Αθήνα και Βρυξέλλες-που δεν πάνε πλέον οι βαζέλες-περιγράφει το ρεπορτάζ-θρίλερ του Capital.gr που ακολουθεί>

Η εικόνα εμφανίζεται να είναι περισσότερο “χαοτική” από ποτέ. Με την εκτίμηση αυτή, κοινοτικό στέλεχος, που διατηρεί την ανωνυμία του, περιγράφει και σχολιάζει στο Capital.gr το κλίμα μέσα στο οποίο συγκαλείται αύριο (εκτός απροόπτου) στις Βρυξέλλες το Euroworking Group, με κεντρικά θέματα την διαμόρφωση “λύσης” για την Ελλάδα και τον… τετραγωνισμό του κύκλου στην υπόθεση της ενοποίησης του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος.

Στην διάθεση των μελών του EWG είναι ήδη το draft της Έκθεσης αξιολόγησης της Ελλάδας, αλλά οι εσωτερικές διχογνωμίες στην τρόικα δεν φαίνεται να επιτρέπουν σύντομα την συγγραφή του τελικού κειμένου.

Η λύση “κοκτέιλ” για την οποία έχει αρχίσει να διαμορφώνεται ένα περιθώριο συμφωνίας από την περασμένη εβδομάδα έχει ακόμα πολλά “κενά” ιδιαίτερα όσο αφορά την κάλυψη της χρηματοδότησης του δημοσιονομικού κενού από την επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος, όπως επίσης και την χρηματοδότηση του προγράμματος επαναγοράς χρέους, το οποίο ορισμένοι στο Eurogroup αναφέρουν ως ένα “δεύτερο PSI”...

Το ενδιαφέρον είναι ότι όλα αυτά τα ερωτηματικά διατυπώνονται και συζητούνται χωρίς να εμπλέκονται με την ψήφιση του νέου μνημονίου στην Ελλάδα, το οποίο θεωρούν έτσι κι αλλιώς ως αυτονόητη (!) προϋπόθεση. Και όλα αυτά την ίδια στιγμή που από διαφορετικές πλευρές εμφανίζονται ισχυρές επιφυλάξεις για την αποτελεσματικότητα της ακολουθούμενης οικονομικής πολιτικής στην Ελλάδα κυρίως όσο αφορά το χρέος.

Έτσι παράλληλα με την σχετική αναφορά του ΔΝΤ στο Τόκιο, ήρθε πρόσφατα και η Τράπεζα της Γαλλίας να αμφισβητήσει μέσα από ανάλυση των εξελίξεων στην οικονομία της χώρας από το 1890 μέχρι και σήμερα, το κατά πόσο μπορεί να μειωθεί το χρέος μέσα από διαδικασίες απότομης δημοσιονομικής προσαρμογής σε συνθήκες ύφεσης...

Το ΔΝΤ επιμένει ακόμα και αυτή την στιγμή ότι η Ευρωζώνη πρέπει να αποδεχθεί ένα νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους από 35 έως και 45 δισ. ευρώ προκειμένου να “αναγνωρίσει” την δυνατότητα αυτό να καταστεί “βιώσιμο” μέχρι το τέλος της δεκαετίας...

Πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει από διπλωματικές πηγές αλλά δεν έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής αναφέρουν επίσης ότι το ΔΝΤ έχει επαναφέρει στην συζήτηση περί βιωσιμότητας του χρέους το όριο του 120% του ΑΕΠ που έχει τεθεί για την Ελλάδα.

Ο λόγος είναι, όπως διευκρινίζεται αρμοδίως, η Ιρλανδία η οποία τείνει προς το όριο αυτό. Κυρίως όμως η Ιταλία η οποία ήδη έχει ξεπεράσει το όριο αυτό και κινείται στο 121% του ΑΕΠ...

Η κίνηση αυτή από πλευράς ΔΝΤ ήταν ιδιαίτερα σαφής και αιχμηρή χθες στην πόλη του Μεξικού όπου στο πλαίσιο της συνάντησης του G-20 έγινε έντονη συζήτηση για την αναβλητικότητα με την οποία η Γερμανία εξακολουθεί να σπρώχνει προς τα πίσω τις αποφάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ελλάδα...

Πηγή / http://www.kourdistoportocali.com/articles/15693.htm

Πηγή:www.capital.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Αλλαγές και για τα περίπτερα
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Αλλαγές και για τα περίπτερα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ