2012-11-07 11:29:21
Φωτογραφία για Σήμερα κρίνεται το μέλλον των Ελλήνων!
Από 152 – 156 βουλευτές υπολογίζεται ότι θα ψηφίσουν τα μέτρα - Αγωνιώδεις προσπάθειες να περιοριστούν οι «αντάρτες»

Η κρισιμότερη ψηφοφορία των τελευταίων ετών πραγματοποιείται σήμερα το βράδυ στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Οι 300 βουλευτές καλούνται να ψηφίσουν για το πιο δυσβάσταχτο πακέτο μέτρων που έχει γίνει ποτέ και αναμένεται να αλλάξει ριζικά τη ζωή του ελληνικού λαού.

Στο ελληνικό Κοινοβούλιο παίζεται ένα απίστευτο θέατρο του παραλόγου, με τους υπουργούς της κυβέρνησης να προσπαθούν να πείσουν τους «αντάρτες» βουλευτές ότι το τρίτο κατά σειρά Μνημόνιο είναι για το καλό όλων των Ελλήνων.

Το περίφημο πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει, σε ένα μόνο άρθρο, τα επώδυνα μέτρα με νέες περικοπές μισθών και συντάξεων, αλλά και ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, προκαλεί τριγμούς στην τρικομματική κυβέρνηση συνεργασίας.

Στα επιτελεία των κομμάτων επικρατεί αναβρασμός. Στελέχη της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, προσπαθούν μέχρι την τελευταία στιγμή να περιορίσουν τους «αντάρτες» ώστε να μην υπάρξει καμία «διαρροή» κατά τη διάρκεια της κρίσιμης ψηφοφορίας.


Αυτή τη στιγμή, η κυβερνητική πλειοψηφία των 179 βουλευτών που προέκυψε από τις εκλογές του Ιουνίου έχει μειωθεί στους 175, μετά τις διαγραφές και τις ανεξαρτητοποιήσεις των κυρίων Νικολόπουλου, Σταυρογιάννη, Μιχελογιαννάκη και Κασσή.

Αν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ ψηφίσουν «παρών» στο σύνολό τους, οι βουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, χωρίς τον Μ. Κασσή ανέρχονται σε 159.

Την ίδια ώρα, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ όπως ο κ. Παραστατίδη, Μπόλαρης, Κουτσούκος, αλλά και η Θ. Τζάκρη επιμένουν να καταψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο, ενώ γρίφος αποτελεί και η στάση που θα κρατήσει ο κ. Κώστας Σκανδαλίδης.

Στη ΔΗΜΑΡ δεν αποκλείονται αποκλίσεις από την κεντρική θέση του κόμματος για τα μέτρα: υπέρ μιας θετικής ψήφου θα μπορούσαν να αποφασίσουν τελικά οι κ.κ. Ψαριανός και Οικονόμου, ενώ οι κύριοι Βουδούρης και Μουτσινάς μπορεί να επιμείνουν στη θέση τους για διπλό «όχι».

Αν η ΔΗΜΑΡ ψηφίσει «παρών», και δεν προκύψουν ανατροπές της τελευταίας στιγμής, τα μέτρα θα ψηφιστούν από 154-157 βουλευτές.

Εγκρίθηκε το πολυνομοσχέδιο

Μετά από 11 ώρες συνεδρίασης με έντονες αντιπαραθέσεις και σκληρή κόντρα με την αντιπολίτευση, ολοκληρώθηκε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής η συζήτηση και ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με το πακέτο νέων μέτρων που συμφωνήθηκε με την τρόικα.

Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με την στήριξη των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου θα γίνει το βράδυ της Τετάρτης, και την Κυριακή θα γίνει η ψήφιση του προϋπολογισμού.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας έκανε δεκτή την εισήγηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για την εξαίρεση από τις μειώσεις των συντάξεων των ατόμων με βαριά αναπηρία.

Όπως ανέφερε, «επειδή ισοδύναμο μέτρο δεν προτάθηκε, το κόστος της μη μείωσης αυτών των συντάξεων θα επιρριφθεί στις συντάξεις άνω των 1.500 ευρώ».

Ταυτόχρονα, ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων ότι αποσύρει τη λέξη «οικειοθελή» από τη συνεισφορά που προβλέπεται να έχει η ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας.

Σήμερα στο ελληνικό Κοινοβούλιο πραγματοποιείται η «μητέρα των μαχών». Οι βουλευτές καλούνται να ψηφίσουν αντισυνταγματικά μέτρα, περαιτέρω μείωσης μισθών, συντάξεων, κατάργησης επιδομάτων και στυγνής φορολόγησης. Πρόκειται για εθνικό έγκλημα το οποίο θα έχουν διαπράξει όσοι ψηφίσουν σήμερα «ναι». Ένα έγκλημα για το οποίο θα τους κρίνει η ιστορία. Ως πατριώτες ή ως προδότες και δοσίλογους;
 Πηγή
logioshermes
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ