2012-11-09 15:30:11
Φωτογραφία για Αθώος ο Κούβελος για το αδήλωτο εκατομμύριο! Δεν μας πείθετε κύριοι δικαστές!
Αθώος κρίθηκε ο σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη, Ισίδωρος Κούβελος για την υπόθεση ανακριβούς πόθεν έσχες. Ο κ. Κούβελος κατηγορούνταν για την... υπόθεση του ενός εκατομμυρίου δολαρίων που ήταν κατατεθειμένο σε λογαριασμό του Λονδίνου από ρευστοποίηση μετοχών στις ΗΠΑ, χωρίς ωστόσο να συμπεριληφθεί το ποσό αυτό στη δήλωση "πόθεν έσχες" του 2011, της συζύγου του.Συγκεκριμένα κατηγορούνταν για άμεση συνέργεια στην ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες της συζύγου του Ντόρας Μπακογιάννη, στην οποία δήλωση και δεν δηλώθηκε το παραπάνω εκατομμύριο, όπως ήταν υποχρεωτικό από το νόμο.

Οι εφέτες, παρά την αντίθετη πρόταση του εισαγγελέα Εφετών κ. Κωνσταντίνου Τζαβέλα που είχε προτείνει την παραπομπή σε δίκη του κ. Κούβελου, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, έκριναν ότι δεν στοιχειοθετήθηκε επαρκώς το σε βάρος του αδίκημα και για αυτό θα πρέπει να απαλλαγεί. Για την υπόθεση είχε ζητηθεί και πολύ σωστά κατά τη γνώμη μας, η άρση της βουλευτικής ασυλίας της Ντόρας Μπακογιάννη με έγγραφο προς τη Βουλή του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου
. Και αυτό διότι η υπόχρεος της υποβολής τέτοιας δήλωσης πόθεν έσχες ήταν η ίδια η βουλευτής (αυτουργός του αδικήματος) και όχι ο σύζυγός της επιχειρηματίας, που δεν έχει υποχρέωση να υποβάλλει τέτοια δήλωση ατομικά ο ίδιος, αλλά έχει υποχρέωση να επιμεληθεί ώστε και τα δικά του εισοδήματα να περιληφθούν στη δήλωση της συζύγου του. Το θέμα είχε έρθει στη δημοσιότητα μετά από αναφορά του Επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, κ. Παναγιώτη Νικολούδη, Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Η ασυλία της κυρίας Μπακογιάννη όμως δεν άρθηκε από τους συναδέλφους της "βολευτές" του Ελληνικού "κοινοβουλίου" και έτσι είχαμε το παράδοξο στα δικαστικά χρονικά να διώκεται ο φερόμενος ως άμεσος συνεργός μιας άδικης πράξης χωρίς όμως ταυτόχρονα να διώκεται και ο αυτουργός αυτής της πράξης, παρότι ήταν γνωστός στις δικαστικές και πολιτικές αρχές.

Κύριοι δικαστές του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας θα μας επιτρέψετε να έχουμε μερικές απορίες τις οποίες φυσικά και δεν μας λύσατε με την απαλλαγή του κατηγορουμένου κ. Κούβελου "για άμεση συνέργεια" στην ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες της αυτουργού συζύγου του, με δικαστικό βούλευμα και με τη μυστική διαδικασία του Δικαστικού Συμβουλίου.

Ας παραθέσουμε λοιπόν το νόμο, ο οποίος είναι σαφής:

Σύμφωνα με το άρθ. 6 του ν. 3213/2003, «περί δήλωσης – ελέγχου περιουσιακής κατάστασης βουλευτών, δημοσίων λειτουργών κλπ.», όπως αυτό αντικαταστάθηκε με τα άρθ. 1 παρ. 5 και 4 του ν. 3849/2010 και τροποποιήθηκε με άρθ. 10 παρ. 3 εδ. β΄ του ν. 3932/10-3-2011 ορίζονται τα παρακάτω:

«1. Υπόχρεος σε δήλωση που παραλείπει να υποβάλλει δήλωση ή υποβάλλει ανακριβή ή ελλιπή δήλωση τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον δύο (2) ετών και με χρηματική ποινή από δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ έως πεντακόσιες χιλιάδες (500.000) ευρώ.

2. Ο υπαίτιος των παραπάνω πράξεων τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι δέκα (10) ετών και με χρηματική ποινή από είκοσι χιλιάδες (20.000) ευρώ έως ένα εκατομμύριο (1.000.000) ευρώ, αν η συνολική αξία της αποκρυπτόμενης περιουσίας του ιδίου και των λοιπών προσώπων για τα οποία αυτός οφείλει να υποβάλει δήλωση υπερβαίνει συνολικά το ποσό των τριακοσίων (300.000) χιλιάδων ευρώ, ανεξαρτήτως αν η απόκρυψη επιχειρείται με τη μη υποβολή δήλωσης ή την υποβολή ελλιπούς ή ανακριβούς δήλωσης.

3. Αν οι πράξεις της παραγράφου 1 τελέστηκαν από αμέλεια, επιβάλλεται χρηματική ποινή από δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ έως εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ."

Ερωτάμε λοιπόν: Ο κ. Κούβελος σχεδόν συνομολόγησε αν δεν κάνουμε λάθος ότι πράγματι "ξέχασε" να επιμεληθεί για να δηλωθεί το 1.000.000 δολάρια στη δήλωση πόθεν έσχες της συζύγου του. Επομένως αντικειμενικά το αδίκημα τελέστηκε και από αυτόν ως άμεσο συνεργό και από τη σύζυγό του, ως αυτουργό. Εκτός εάν ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Νικολούδης δημιούργησε θέμα εκ του μη όντος στα καλά του καθουμένου, οπότε για μας είναι υπόλογος αυτός και θα έπρεπε ήδη να είχε ελεγχθεί από τον υπουργό και να είχε τεθεί σε αργία. Επίσης απορίας άξιον είναι ότι και η εισαγγελική πρόταση προς το Δικαστικό Συμβούλιο Εφετών του Αντεισαγγελέα Εφετών κ. Τζαβέλλα ήταν παραπεμπτική, που σημαίνει για μας ότι αναμφισβήτητα το εκατομμύριο αυτό βγήκε από την Ελλάδα, χωρίς να δηλωθεί από την κα Μπακογιάννη ως όφειλε στη δήλωσή της "πόθεν έσχες".

Το ζητούμενο λοιπόν είναι αν υπήρξε δόλος ή έστω αμέλεια στις παραπάνω πράξεις του "άμεσου συνεργού" και της "αυτουργού" συζύγου του.

Και να πιστέψουμε ότι καταλήξατε από τα στοιχεία της δικογραφίας ότι δόλος δεν υπήρξε! Αμέλεια όμως; Ούτε αυτή δεν θεμελιώθηκε από τα στοιχεία σας;

Δηλαδή 1.000.000 δολάρια πέρασαν "λάθρα" τα σύνορα και δεν τα πήραν χαμπάρι ούτε ο κ. Κούβελος ούτε η σύζυγός του κα Ντόρα Μπακογιάννη;

Δεν μας πείθετε κύριοι δικαστές!! χάσατε προ πολλού την έξωθεν καλή μαρτυρία! και κατρακυλάτε ακόμη πιο κάτω στην εμπιστοσύνη μας και στην εκτίμησή μας όταν συνέρχεστε για να γνωμοδοτήσετε ότι είναι αντισυνταγματικές οι δικές σας μισθολογικές περικοπές, ενώ όλα τα άλλα που τα τελευταία χρόνια συμβαίνουν στο Ελληνικό προσκήνιο και …παρασκήνιο ουδόλως σας αγγίζουν!

Δυστυχώς έχετε προσδεθεί εδώ και χρόνια πια στο άρμα της εκτελεστικής εξουσίας και βουτήξατε στο βούρκο μαζί της.

ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΣΩΓΥΡΙΣΜΑ, ΚΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΙΣΤΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΤΕ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΕΙΤΕ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ, ΠΡΙΝ ΚΑΤΑΒΥΘΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ Η ΙΔΙΑ, ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ ΕΣΑΣ!
 Πηγή
logioshermes
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«Ναός»
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«Ναός»
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ