2012-11-11 19:34:33
Φωτογραφία για Ο νόμος της Τούμπας
O ΠΑΟΚ νίκησε 2-0 τον Πλατανιά

Στην 300ή εμφάνιση του Σαλπιγγίδη στην πρώτη κατηγορία και με τον διεθνή φορ να πετυχαίνει το ένα γκολ με πέναλτι και να σερβίρει το άλλο για τον Λίνο, ο ΠΑΟΚ νίκησε 2-0 τον Πλατανιά και διατήρησε το απόλυτο (5/5) στην Τούμπα.

Με σημαντικές απουσίες και δίχως να πιάσει μεγάλη απόδοση, ο «Δικέφαλος του Βορρά» παρά το χαμένο πέναλτι του Αθανασιάδη, βρήκε λύσεις από τους δυο πλέον έμπειρους της ομάδας, πήρε το «τρίποντο», κράτησε την επαφή του με την κορυφή και με σημαντικές επιστροφές στρέφει την προσοχή του στα ντέρμπι με ΠΑΟ και ΟΣΦΠ.

Χωρίς τον Γκαρσία που ήταν η τελευταία αγωνιστική απώλεια, με νεανικό σχήμα στη μεσαία γραμμή -ελλείψει επιλογών (εκτός ο Ουρουγουανός, όπως κι οι Λάζαρ, Λόρενς, Ρομπέρ, Γεωργιάδης) και 4-4-2 με ρόμβο σε αυτήν, ξεκίνησε ο ΠΑΟΚ. Στόχος, παρά τις συγκεκριμένες απουσίες, να επιβάλει τον ρυθμό του και να μην έχει απρόοπτα σε ματς, όπως αυτά με τον Πλατανιά, τη στιγμή μάλιστα που ακολουθούν τα διαδοχικά ντέρμπι με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.


Στην παγωμένη Τούμπα, όχι τόσο λόγω της θερμοκρασίας, αλλά λόγω της μικρής προσέλευσης του κόσμου (περίπου 7.000 φίλοι του βρέθηκαν στις κερκίδες), αδυνατούσε κι ο ίδιος να «ζεσταθεί» και να κυριαρχήσει ώστε καταφέρνοντας να διασπάσει την διπλή ζώνη άμυνας των φιλοξενούμενων, να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Οι ενέργειες των Αθανασιάδη, Σαλπιγγίδη και τα τελειώματα των Πέλκα, Κίτσιου δεν στάθηκαν αρκετά για ν’ αλλάξει . Ο ρόμβος δεν απέδωσε, με αποτέλεσμα ο Δώνης να γυρίσει σε ευθεία την διάταξη της μεσαίας γραμμής, όμως στο παρά… ένα η πίεσή του είχε κέρδος ένα πέναλτι, σε ανατροπή του Κίτσιου από τον Αγκιλέρα. Ο Αθανασιάδης έστησε την μπάλα στην άσπρη βούλα, αλλά από τα έντεκα μέτρα δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κηπουρό, ο οποίος έπεσε σωστά κι κράτησε το μηδέν, στέλνοντας τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια στο 0-0.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο τεχνικός του «Δικεφάλου» προτίμησε την εμπειρία του Λίνο από τον ενθουσιασμό του Κίτσιου, με τον Βραζιλιάνο να αναλαμβάνει από στημένες φάσεις, να φέρει την μπάλα με καλές προϋποθέσεις για τους συμπαίκτες του στην αντίπαλη περιοχή. Από μια τέτοια φάση και την απερισκεψία του Ποτουρίδη (έκανε χέρι μέσα στην περιοχή) η μπάλα στήθηκε ξανά απόψε το βράδυ στα έντεκα μέτρα για τον ΠΑΟΚ. Τούτη τη φορά την εκτέλεση ανέλαβε ο Σαλπιγγίδης κι ο Κηπουρός δεν μπόρεσε να σταθεί ξανά εμπόδιο στο προβάδισμα των γηπεδούχων.

Ο διεθνής φορ το πανηγύρισε με την ψυχή του, στην 300ή του εμφάνιση στην πρώτη κατηγορία (έφτασε τα 113 γκολ). Μάλιστα δεν περιορίστηκε σ’ αυτό, αφού εκτός από σκόρερ, έγινε και δημιουργός, δίνοντας έτοιμο γκολ στον Λίνο. Και σε επιβράβευση της παρουσίας δέχθηκε το πιο θερμό χειροκρότημα από κάθε άλλη φορά στην Τούμπα. Έτσι κατακτήθηκε μια επαγγελματική νίκη, με τους πιτσιρικάδες που αγωνίστηκαν ν’ αφήνουν ικανοποιημένο τον Δώνη.

ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης): Χακόμπο, Ετο, Κουμάλο, Κατσικάς, Σταφυλίδης, Κίτσιου (46’ Λίνο), Κάτσε, Φωτάκης, Πέλκας (61’ Παναγιωτούδης), Σαλπιγγίδης (87’ Κωνσταντινίδης), Αθανασιάδης.

Στον πάγκο: Γλύκος, Αποστολόπουλος, Βιβιάν, Γιάννου.

Πλατανιάς (Γιάννης Χατζηνικολάου): Κηπουρός, Αργυρόπουλος, Τζάνης, Κουρτετσιώτης, Ποτουρίδης, Αγκιλέρα, Κάλαϊτζιτς (76’ Γιακουμάκης), Ουκάρ, Μαραγκουδάκης, Ουντότζι (80’ Μαρτσάκης), Αναστασάκος (83’).

Στον πάγκο: Λαζαρίδης, Ντόε, Γκονζάλες, Παληγεώργος.

Διαιτητής: Αρετόπουλος (Τρικάλων)

Βοηθοί: Μπαλτάς (Αχαΐας), Σταθόπουλος (Ηλείας)

Γήπεδο: Τούμπα
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ