2012-11-11 23:27:54
Φωτογραφία για Τσίπρας: “Στις 16 Νοεμβρίου καταρρέει η αξιοπιστία σας”
Μετωπική επίθεση στην τρικομματική κυβέρνηση και προσωπικά στον Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε από βήματος Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας, με την καταληκτική ομιλία του στη συζήτηση στο Κοινοβούλιο για τον προϋπολογισμό του 2013. “Το μόνο που θα καταρρεύσει στις 16 Νοεμβρίου θα είναι ό, τι έχει απομείνει από την αξιοπιστία σας.

Η κυβέρνηση υιοθετεί την περίφημη στρατηγική του καλού και υπάκοου μαθητή, η στρατηγική σας ωστόσο έγινε κομμάτια και θρύψαλλα, επειδή ήταν μια ανόητη στρατηγική. Όλος ο κόσμος γνωρίζει πως το πρόγραμμα δεν βγαίνει και πως το χρέος δεν είναι βιώσιμο. Είναι βέβαιο και αναπόφευκτο το νέο ”κούρεμα”. Το ζήτημα είναι ότι με εσάς στην κυβέρνηση, αυτό θα σημαίνει ακόμη ένα Μνημόνιο. Απουσιάζατε από τη συνάντηση των χωρών του Νότου με τον Γάλλο Πρόεδρο, ενώ λίγες μέρες αργότερα υποδεχόσασταν την κα Μέρκελ με κόκκινα χαλιά. Το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό αλλά ευρωπαϊκό και η λύση του δεν μπορεί να είναι ξεχωριστή για την Ελλάδα, αλλά συνολική για τον Νότο”, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, για να συνεχίσει. “Η χώρα μας έχει 170% και πάει για 190% χρέος ως προς το ΑΕΠ, με το πρόγραμμά σας. Δεν σας είδα να αντιδράτε. Είστε οι μόνοι στην Ευρώπη που δεν συζητάτε καν τη διαγραφή χρέους. Το πρόγραμμα δεν βγαίνει.


Ο χρόνος της κυβέρνησής σας τελειώνει.Tο πλιάτσικο θα αποτραπεί. Με το ΑΕΠ να έχει πέσει κατά 25% και το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων στο μισό, τολμάτε να λέτε ότι ο φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν θέλει επενδύσεις. Οι μεγάλες επιχειρήσεις, η coca cola, η ΦΑΓΕ, φεύγουν από τη χώρα. Και δεν τις διώχνει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά η καταστροφική πολιτική σας. Xρησιμοποιείτε την ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων, εξισώνοντας την Αριστερά και το λαϊκό κίνημα με το φασιστικό φαινόμενο κ τους νεοναζί. Εσείς παριστάνατε τους αφελείς και δεν επιχειρήσατε καν να διαπραγματευτείτε. Nα μας πείτε τι από όλα αυτά που είπαμε εμείς για τη κρίση και το πρόγραμμα του μνημονίου, δεν επαληθεύτηκε. Δεν είναι στραβός ο γιαλός. Εσείς στραβά αρμενίζετε και υποθηκεύετε το παρόν και το μέλλον, την αξιοπρέπεια και τη κυριαρχία του λαού”, ήταν τα λόγια του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Για να καταλήξει: “Την τελευταία δεκαετία, οι πολιτικές σας έγιναν καρμπόν.Τα κόμματά σας ταυτόσημα των σάπιων δομών της εξουσίας.

Είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι του αύριο. Που θα μας οδηγήσει ξανά στη δημιουργία. Είστε αναπόσπαστο κομμάτι του χθες. Που μας οδήγησε στη καταστροφη. Η ανάπτυξη και η παραγωγική ανασυγκρότηση είναι το κλειδί για να βγούμε από τη κρίση. Τώρα είναι η ώρα από πειραματόζωο της κρίσης να γίνουμε ο εμβρυουλκός προοδευτικών εξελίξεων σε όλη την Ευρώπη. Έφτασε η στιγμή που ξεσηκώνονται οι λαοί του Ευρωπαϊκού Νότου ενάντια στη λιτότητα. Για μας προτεραιότητα είναι οι κοινωνικές ανάγκες, οι μισθοί και οι συντάξεις, τα φάρμακα των αρρώστων και όχι τα χρέη στους πιστωτές. Μας κουνούσατε το δάκτυλο με ύφος εισαγγελέα.

Εσείς τώρα τι θα κάνετε αν δε σας δώσουν τη δόση; Αποπληρωμή του εναπομείναντος με ρήτρα ανάπτυξης, όπως ακριβώς συνέβη και με τη Γερμανία το 1953. Aναθεώρηση της δανειακής σύμβασης, για μια συνολική ευρωπαϊκή λύση διαγραφής μεγάλου μέρους του δημόσιου χρέους των χωρών του Νότου. Nα καταργήσουμε τους μνημονιακούς νόμους και τότε να κάτσουμε επι ίσοις όροις στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης. Έχετε χρεοκοπήσει πολιτικά και είστε αναξιόπιστοι τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό”. Δεν παρέλειψε μάλιστα να επαναφέρει το αίτημά του για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών: “ Οι εκλογές θα έρθουν πολύ σύντομα και η μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας θα δώσει λύση. Η λαϊκή αξίωση για δημοκρατική ανατροπή θα γίνει σύντομα ποτάμι που θα ματαιώσει τα σχέδιά σας. Δεν σώζεται η μνημονιακή παρτίδα.

Το έχουν καταλάβει ακόμα και οι πιστωτές. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο βασικός μοχλός της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας που απαιτεί δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια”, τόνισε.

                                                                                                http://ysterografa.gr..
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ