2012-11-13 20:23:38
Φωτογραφία για Που το πάει ο εμίρης του Κατάρ;
Rachid Barnat

Ο εμίρης του Κατάρ με τον ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανιγιέ στη Γάζα.

Το παράδοξο ενός εμίρη γεμάτου πετροδολαρίων, φίλου της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και των δυτικών κρατών, ο οποίος διατηρεί στενές σχέσεις με το Ισραήλ και τη Χαμάς και το παίζει χορηγό των νέων καθεστώτων των αραβικών «επαναστάσεων».

Το παράδοξο του Εμίρη του Κατάρ Χαμάντ μπιν Χαλίφα Αλ Τάνι, είναι το διπλό παιχνίδι του: το παίζει μοντερνιστής με τους δυτικούς «φίλους» του και υποστηρίζει τους θρησκευτικούς εξτρεμιστές στους ανατολικούς «αδελφούς» του... αλλά κατά πάσα πιθανότητα με την έγκριση των δυτικών φίλων του, τα πετροδολάρια του Εμίρη βοηθώντας για τη χώνευση του χαπιού του παραδόξου!

Εκτός αν το «παιχνίδι» του μπαίνει στη στρατηγική των Ηνωμένων Πολιτειών:

1 - εξουδετέρωση των «έσω» εξτρεμιστών, ενώ τους αφαιρει από μια πιθανή σιιτική ιρανική επιρροή! Αυτό που μόλις έκανε ο Εμίρης του Κατάρ με τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας η οποία φλέρταρε με το Ιράν και υποστήριζε τον Μπασάρ αλ-Άσαντ.


Και 2 – να επιτρέπει την επανάληψη του διαλόγου μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων ώστε ο επανελεγμένος Ομπάμα να υλοποιήσει τον ωραίο πρόγραμμα-λόγο του κατά τη διάρκεια της ανάληψης της εξουσίας του: να θέσει τέρμα σε ένα πρόβλημα που μαστίζει τις διεθνείς σχέσεις για πάνω από 60 χρόνια!

Ο εμίρης μαθαίνει στον προσωρινό πρόεδρο να ποζάρει στους φωτογράφους.

Παρασιτοποίηση των επαναστάσεων με τη μαζική εξαγωγή του ουαχαμπισμού

Ειδικά που το Κατάρ, με την Αίγυπτο, είναι οι σπάνιες «αραβικές» χώρες που αναγνωρίζουν το Ισραήλ και διατηρήσουν καλές σχέσεις με αυτή τη χώρα. Και παρεμπίπτοντος, την «ευγνωμοσύνη» από τον λεγόμενο «αραβικό» κόσμο στο Κατάρ για τη συμβολή του στην επίλυση του παλεστινιακού «προβλήματος» και επειδή εξουδετέρωσε τους Ιμπν Σαούντ και τη κακοποιά τους, ενώ όλος ο κόσμος «ανακαλύπτει» τον πραγματικό κίνδυνο αυτής της μεσαιωνικής δυναστείας που οφείλει τη σωτηρία του μόνο στον σκοταδιστικό και οπισθοδρομικό ουαχαμπισμό και που «υποχρεώνεται» να τον εξάγει και να προβεί σε προσηλυτισμό για να σεβαστεί τη συμφωνία με τον Ibn Abdelwahhab, ο οποίος του έδωσε ην κοσμική εξουσία με την όμμα!

Αλλά, επειδή αυτός ο εμίρης θέλει να επισκιάσει τον αδελφό-εχθρό του Ιμπν Σαούντ, ο τελευταίος επιχειρεί να «παρασιτοποιήσει» το παιχνίδι του με μια μαζική εξαγωγή του «Σαουδικού ουαχαμπισμού», πιο βίαιου και εντελώς οπισθοδρομικού για να εξουδετερώσει τον «φωτισμένο»  ουαχαμπισμό που προωθεί ο Εμίρης!

Το άλλο παράδοξο, και αυτό το τελευταίο είναι δυτικό, απεικονίζεται από τη στάση της Γαλλίας ενώπιον ενός «φίλου» που ενοχλεί σε ορισμένους τομείς.

Η γαλλική κυβέρνηση, η οποία επιδιώκει να καταπολεμήσει το ριζοσπαστικό Ισλάμ στο έδαφός της, έχει ως ευνοούμενο συνέταιρο τον Εμίρη του Κατάρ, με ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς, επικεφαλής μιας απόλυτης μοναρχίας με φανταχτερό μοντερνισμό, αλλά παραπλανητική, η οποία υποστηρίζει παντού τη Μουσουλμανική Αδελφότητα και τους ενόπλους σαλαφιστές!

Ίσως να ξυπνήσει η γαλλική κυβέρνηση μετά την επιστροφή της γαλλικής αποστολής λόγω παρεμβολής του Εμίρη στην επιλογή των βιβλίων που θεωρούνται «χαράμ» (παράνομα) για να είναι σύμφωνα με το δόγμα Ουαχάμπι. Απόδειξη, αν χρειάζεται, ότι αυτές οι μονάρχες εξάγουν το κοινωνικό μοντέλο τους, συμπεριλαμβανομένου του ουαχαμπισμού!

Οι Γάλλοι θα ήθελαν να εξισορροπήσουν τις δεσμούς τους με πετρο-μονάρχες προσεγγίζοντας τους Ιμπν Σαούντ, τους αδελφούς-εχθρούς του Εμίρη του Κατάρ, αλλά και πάλι αυτό είναι μια προσέγγιση με ένα σύστημα που λειτουργεί με το ίδιο μοντέλο με αυτό του Κατάρ, ασκόντας τον ουαχαμπισμό ως πολιτικο-θρησκευτικό σύστημα, σε πιο σκοταδιστική έκδοση στους Σαουδάραβες! Αλλά μπορούν να κάνουν διαφορετικά;

Είναι τελείως ανώμαλο που στο όνομα της realpolitik συνεργάζονται με καθεστώτα που υποστηρίζουν τους πιο ριζοσπάστες ισλαμιστές! Θα έρθειl, δυστυχώς, η ημέρα της επιστροφής του μπούμερανγκ, διότι αυτά τα καθεστώτα θα γίνουν πιθανώς τα θύματα των δημιουρημάτων τους: των «τζιχάντζιστών σαλαφιστών!».

Ο εμίρης του Κατάρ με τον Πρόεδρο Ομπάμα

Ποιος θα φανταζόταν τη γενναιοδωρία του Εμίρη;

Αν το σκεφτούμε καλά, ο Εμίρης του Κατάρ είναι λογικός με τον εαυτό του! Εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντά του και προστατεύσει τα νότα του: είναι επικεφαλής ενός κράτους όχι μεγαλύτερου από την Κορσική, πολύ φτωχού, που ζει από τη αλιεία μαργαριταριών που γρήγορα ανταγωνίστηκε από τα καλλιεργημένα μαργαριτάρια που αναπτύχθηκαν από τους Ιάπωνες, και που έγινε ξαφνικά πλούσιο από ένα κοίτασμα φυσικού αερίου στα ανοικτά της ακτής του... αλλά που γνωρίζει ότι μια τέτοια απροσδόκητη μάννα δεν είναι ανεξάντλητη, και επενδύει τα πετροδολάρια του στον κόσμο ολόκληρο, με την αγορά μετοχών, ακινήτων, γης τόσο στη Δύση... όσο και στον αραβικό κόσμο! Όπως στην Τυνησία από την οποία εξαφανίστηκε μετά τον Μπεν Αλί, αλλά, που, χάρη στον προστατευόμενο του Ghannouchi, θα μπορέσει να αγοράσει για μια μπουκιά ψωμί!

Ο Εμίρης του Κατάρ δεκτός στο Μέγαρο των Ηλυσίων από τον Φρανσουά Ολλάντ.

Εάν αυτο-καλέστηκε στις επαναστάσεις της «Αραβικής Άνοιξης», δεν είναι καθόλου από αλτρουισμό: θα κάνει τα πάντα για να τις εμποδίσει, επειδή για τον ίδιον, ο κίνδυνος είναι πολύ μεγάλος να τον μολύνουν τις πετρο-μοναρχίες.

Και ποιος καλύτερος τρόπος για να εξουδετερώσει αυτούς τους λαούς σε εξέγερση, από το να διαδώσεις ανάμεσα τους τον ουαχαμπισμό, τέλειο πολιτικο-θρησκευτικό σύστημα που διατηρεί στο θρόνο πετρο-μονάρχες με απόλυτη και αδιαφιλονίκητη εξουσία όπως τους προσέφερε ο ιμάμης Μοχάμεντ Abdelwahhab, ιδρυτής του ουαχαμπισμού!

Ποιος θα φανταζόταν τη γενναιοδωρία του εμίρη που τον οδηγεί να βοηθήσει τους Άραβες αδελφούς του της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας; Πίσω από αυτή τη βοήθεια κρύβονται πιο γήινες πολιτικές και οικονομικές προθέσεις.

Οι ειδικοί ανακαλύψαν πρόσφατα μεγάλα κοιτάσματα φυσικού αερίου στα οποία ο εμίρης θέλει να βάλει χέρι. Η συμμαχία του με τη Χαμάς κόβει τους δεσμούς που είχε με το Ιράν, γείτονα και κληρονομικό εχθρό εμίρη του οποίου φοβάται πάντα τη δύναμη! Και η «παρουσία» του στη Γάζα, του εξασφαλίζει τον «έλεγχο» του πάντα απρόβλεπτου αιγυπτιακού γείτονα και που προσβλέπει και αυτός στην ηγεσία του «Αραβικού» κόσμου, μια παλαιότερη ηγεσία από το Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία Η Βασίλισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας Φίλιππος δεξιώνουν τον Σεΐχη Χαμάντ και τη σύζυγό του.

Το πραγματικό παράδοξο είναι αυτό των Δυτικών που δεν αγνοούν τίποτα για τις προθέσεις του Εμίρη και την ικανότητά του να βλάψει τους λαούς που επιδιώκουν τη δημοκρατία, αλλά για την οποία κλείνουν τα μάτια τους για γεωπολιτικούς υπολογισμούς και οικονομικά συμφέροντα!

Μήπως δεν παίζουν με τη φωτιά όλες αυτές οι «δημοκρατικές» ή «χρηματοπιστωτικές» δυνάμεις σε βάρος των λαών που δεν ζήτησαν τίποτα; Ειδικά, το να αφήσεις να εξαπλωθεί ο ουαχαμπισμός στους εξεγερμένους λαούς σε εξέγερση, αργά ή γρήγορα θα τους φτάσει ηθελημένα ή αθέλητα, οι σαλαφιστές τζιχαντζιστές δεν κάνουν πίσω με τίποτα!

Μόνο ένας φωτισμένος λαός μπορεί να ματαιώσει ή τουλάχιστον να απορρίψει μια τέτοια παρέμβαση!

Θα μπορέσουν οι Τυνήσιοι να αντισταθούν σε αυτή την παρέμβαση και να απορρίψουν την «θρησκευτική αποικιοκρατία» που κρύβεται πίσω από τη μαζική εξαγωγή του ουαχαμπισμού των πετρο-μοναρχών;

Rachid Barnat

http://www.legrandsoir.info/a-quoi-joue-l-emir-du-qatar.html
InfoGnomon
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ