2012-03-23 09:47:27
Φωτογραφία για Oι Τούρκοι υποδέχθηκαν με το Πίρι Ρέις το ΤΑΙΠΕΔ!
Όσα ονειρεύονταν κάποτε τα γεράκια της Άγκυρας με ασκήσεις επί χάρτου, εξοπλισμούς και πολεμικά σενάρια μπορούν να τα πετύχουν χάρη στην ανεπάρκεια και τον ερασιτεχνισμό ορισμένων που θα χαρακτηρίζονταν διακονιάρηδες επενδύσεων ή πραματευτές του ξεπουλήματος δημόσιας περιουσίας. Δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά η εμμονή κάποιων να σπεύσουν στην Κωνσταντινούπολη και να δηλώσουν ότι πωλείται το 1/3 της ελληνικής γης. Αυτή τη δήλωση έκανε ο εκπρόσωπος του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) κ. Πάνος Πρωτοψάλτης, γεγονός το οποίο ανέδειξε η εφημερίδα «Χουρριέτ» (“Hurriyet”).

Αφού το ζήτημα πήρε διάσταση και αναδημοσιεύθηκε από τις εφημερίδες «Ραντικάλ», «Γκαζετεσί ον λάιν», «Μιλλιέτ» και «Εφημερίδα των Δημοσίων Πολιτικών Υπαλλήλων»(Devlet Memurları Sözleşmeli Personel), αφού έγινε σάλος στην Αθήνα, οι εκπρόσωποι του Ταμείου αντέδρασαν με στωϊκότητα. Μέσω μιας εταιρείας δημοσίων σχέσεων διακίνησαν μία «επείγουσα διευκρίνιση» στα αγγλικά.


Το θράσος τους μάλιστα ξεπερνά κάθε σοβαρότητα. Όσοι ανέλαβαν να επικοινωνήσουν με τα ΜΜΕ είχαν το θράσος να μιλήσουν για «απαραίτητη διόρθωση», λες και το λάθος συνέβη από τους δημοσιογράφους ή ότι πιθανόν οφείλεται σε υπόγειους λόγους που αφορούν στην «Χουρριέτ». Αν, ωστόσο, ζητούσε κανείς επιχείρημα, εξηγήσεις ή τουλάχιστον μία πειστική εκδοχή για την καθυστερημένη αντίδραση και τη στάση του ΤΑΙΠΕΔ (που δεν μας πείθει), απάντηση δεν θα έπαιρνε.

Χρυσόβουλο στα αγγλικά

Τι λένε οι εκπρόσωποι του ΤΑΙΠΕΔ; Σε άπταιστα «οξφορδιανά» οι εκπρόσωποι του Ταμείου ισχυρίζονται ότι έγινε λάθος στη μετάφραση από τον δημοσιογράφο της Hurriyet που αναφέρθηκε στην πώληση του 30% της ελληνικής γης.

«Αυτό είναι εντελώς ανακριβές. Το διαθέσιμο μέγεθος της Ελληνικής γης για ανάπτυξη ανέρχεται στα 3,4 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα, κάτι που αντιστοιχεί περίπου στο 3% της Ελληνικής γης», αναφέρεται στην απάντηση που έγινε στην αγγλική γλώσσα.

Ας υποθέσουμε ότι οι Τούρκοι για τους δικούς τους λόγους προέβησαν σ’ αυτήν την ασχημονία. Δεν έπρεπε κάποιοι που θεωρούνται ειδικοί να προλάβουν αυτήν την «παρανόηση»; Κι αφού δεν μπορούν να προβούν σε επαρκείς και έγκαιρες διευκρινήσεις πώς θα δώσουν εξηγήσεις και θα απαιτήσουν διορθώσεις από τον τουρκικό Τύπο;

Επικοινωνήσαμε με τον ανταποκριτή της«Χουρριέτ» στην Αθήνα, ο οποίος επισήμανε ότι το θέμα έχει πάρει έκταση σε όλα τα τουρκικά ΜΜΕ έντυπα, ηλεκτρονικά και διαδικτυακά. Καλό;

Τι εντύπωση έδωσαν στους Τούρκους Ακούστε και το καλύτερο: Όσοι πήγαν στην Κωνσταντινούπολη έδωσαν την εντύπωση πως διαχειρίζονται 71 χιλιάδες τίτλους ακινήτων που θα χαρακτηρίζονταν φιλέτα, ανήκουν το Δημόσιο και πήγαν να τα ξεπωλήσουν ως επενδύσεις.

Οι Τούρκοι ήδη ξερογλείφονται για ακίνητα στη Θεσσαλονίκη, την Κέρκυρα και τη Ρόδο.Τρίβουν τα χέρια τους για αεροδρόμια, λιμάνια, Εμπορευματικά Κέντρα,διαχείριση αυτοκινητοδρόμων (σ.σ. λέγε με Εγνατία), τη σιδηροδρομική υποδομή (ίσως στον άξονα Πατρών – Αθηνών – Θεσσαλονίκης – Ειδομενής και από τη Θεσσαλονίκη μέχρι το Κάραγατς), τον ΟΠΑΠ, τη ΔΕΠΑ (μέσω BOTAS),το γκολφ Ρόδου και τουλάχιστον έξι χιλιάδες νησιά και νησίδες που βγαίνουν στο σφυρί.

Ποιες είναι οι εξηγήσεις για όλα αυτά αγαπητοί αγγλομαθείς του ΤΑΙΠΕΔ ή αλλοιώς HRADF; Αυτή τη φορά θα απαντήσετε στα τουρκικά ή στα αλαμπουρνέζικα; Πόσες ώρες χρειάζεται για να ειδοποιηθεί ο πρόεδρος του Ταμείου ώστε να απαντήσει με δηλώσεις προφορικώς ή εγγράφως στις ερωτήσεις και τις απορίες δημοσιογράφων;

Διότι αν πατήσει κανείς “Protopsaltis dedi” (σε άπταιστα τουρκικά και σημαίνει «Είπε ο Πρωτοψάλτης»)στις μηχανές αναζήτησης θα καταλάβει ότι του «μεταβατικού και μισοχρεωκοπημένου» Έλληνος ο τράχηλος, ζυγόν δεν υπομένει. Αν είναι όμως Οθωμανός επενδυτής, θα το ξανασκεφτεί Πόσο φθηνά ξεπουλιέται η εθνική υπερηφάνεια και ο πατριωτισμός με δικαιολογία την οικονομική κρίση;Έχετε να κότσια να μας το πείτε είτε στα ελληνικά, είτε στα τουρκικά,είτε στα αγγλικά (που έχετε ευχέρεια εσείς και τα αφεντικά σας);
newsbomb Pentapostagma
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ