2012-11-14 23:16:03
Φωτογραφία για Ανθρωπιστική βοήθεια 30 εκ. προσφέρουν οι ΗΠΑ στη Συρία
Ανθρωπιστική βοήθεια ύψους 30 εκ. δολαρίων θα στείλει η Ουάσινγκτον στη Δαμασκό, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον. Οι ΗΠΑ, χαρακτήρισαν... το σχηματισμό του νέου συνασπισμού της αντιπολίτευσης σημαντικό βήμα που θα βοηθήσει την Ουάσινγκτον να ελέγξει τη ροή της αμερικανικής βοήθειας. 

Σε συνομιλίες με τους Αυστραλούς ομολόγους τους έχουν προχωρήσει τόσο η υπουργός Εξωτερικών, όσο και ο υπουργός Άμυνας. Ωστόσο οι ΗΠΑ επιφυλάχτηκαν να αναγνωρίσουν πλήρως τη συριακή αντιπολίτευση ή να προχωρήσουν στον εξοπλισμό της.

«Σήμερα βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι οι ΗΠΑ θα προσφέρουν επιπλέον 30 εκατομμύρια δολάρια σε ανθρωπιστική βοήθεια για να τραφούν οι υποσιτισμένοι πολίτες εντός της Συρίας και οι πρόσφυγες που έχουν καταφύγει στην Τουρκία, την Ιορδανία, τον Λίβανο και το Ιράκ», είπε η Κλίντον σε συνέντευξη Τύπου. Η βοήθεια θα διανεμηθεί μέσω του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος, το οποίο προμηθεύει με τρόφιμα περισσότερους από ένα εκατομμύρια ανθρώπους στη Συρία και σχεδόν 400.000 πρόσφυγες σε γειτονικές χώρες. Η επιπλέον βοήθεια ανεβάζει το συνολικό ύψος της αμερικανικής ανθρωπιστικής προσφοράς στη συριακή κρίση σε σχεδόν 200 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την επικεφαλής της διπλωματίας των ΗΠΑ.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ