2012-11-16 13:40:24
Φωτογραφία για Δώστε στην Ελλάδα δύο οκόπεδα για να ξεχρεώσει!
Mια πραγματικά εθνικού περιεχομένου πρόταση έρχεται από τον υποψήφιο για την προεδρία της Κύπρου Γιώργο Λιλλήκα: Ο Γιώργος Λιλλήκας, ενημέρωσε τον Έλληνα πρέσβη, Βασίλη Παπαϊωάννου, για την πρότασή του να παραχωρήσει η Κύπρος στην Ελλάδα ένα ή και δύο από τα ενεργειακά "οικόπεδα" στην κυπριακή ΑΟΖ, «με τους ίδιους όρους που παραχωρούνται αυτά τα οικόπεδα σε άλλες διεθνείς εταιρείες». 

«Η Ελλάδα πάντα στήριζε την Κύπρο και εάν μπορούμε, ως Κύπρος, να βοηθήσουμε την Ελλάδα να ανταπεξέλθει σε αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες, που περνά σήμερα, θα πρέπει να το πράξουμε και να είμαστε και εμείς στο πλευρό της Ελλάδας», είπε ο κ. Λιλλήκας κατά τη συνάντηση που είχε την Τετάρτη με τον Έλληνα πρέσβη. 

Ο Γ.Λιλλήκας έχει υποβάλλει την ίδια πρόταση από το περασμένο καλοκαίρι και έχει παραδώσει ολοκληρωμένη πρότασή υλοποίησης της πρότασής του στον Α.Σαμαρά.

Ο κ. Λιλλήκας ανέφερε ότι οι δύο άντρες συζήτησαν, ακόμη, για την κατάσταση της ελλαδικής οικονομίας και τις προοπτικές ανάπτυξης της Ελλάδας και ενημέρωσε τον κ. Παπαϊωάννου για τις προγραμματικές του θέσεις στα βασικά ζητήματα της Κύπρου. 

Ο ίδιος, παράλληλα, εξέφρασε την ευχή ότι, μετά και την ψήφιση όλων των σχετικών νομοθεσιών από την Βουλή των Ελλήνων, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ανταποκριθεί στις δικές της υποχρεώσεις και έτσι θα μπορέσει το ταχύτερο δυνατόν η Ελληνική οικονομία
πηγή
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ