2012-11-17 19:37:46
Φωτογραφία για Εξω από την αμερικανική πρεσβεία η πορεία-Σε αστυνομικό κλοιό το κέντρο της Αθήνας.
Οι πύλες του ιδρύματος έκλεισαν λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι για να ακολουθήσει η καθιερωμένη εκδήλωση και να ξεκινήσει, λίγο μετά τις τρεις, η μεγάλη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία με την αιματοβαμμένη σημαία της εποχής να βρίσκεται, όπως πάντα, στην κεφαλή. Μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ βρίσκεται ο κύριος όγκος των διαδηλωτών με τη πολυάριθμη συμμετοχή από τους περισσότερους πολιτικούς χώρους.

 Πρώτο έφθασε το μπλόκ των φοιτητών του Πολυτεχνείου και ακολούθησε εκείνο της ΑΣΟΕΕ με πολλά φοιτητικά μπλοκ να συμμετέχουν, μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Η διαδήλωση συνεχίζεται σε ήπιους τόνους με την πρεσβεία να θυμίζει αστακό από τις κλούβες και τους αστυνομικούς των ΜΑΤ, ενώ αποκλεισμένο παραμένει το ευρύτερο κέντρο της πόλης.

 Νωρίτερα, οι φοιτητές που κρατούσαν την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου με αφετηρία το ίδρυμα και μέσω των οδών Ακαδημίας και Β
. Σοφίας έφθασαν στην Αμερικανική Πρεσβεία όπου και κατέληξε η πορεία. Οι φοιτητές φθάνοντας έψαλλαν τον εθνικό ύμνο πάνω από την σημαία και στη συνέχεια αποχώρησαν μέσω της οδού Σούτσου ενώ ο δρόμος μπροστά από την Πρεσβεία παραμένει αποκλεισμένος από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και των ΜΑΤ. Η συγκέντρωση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ θα ξεκινήσει περίπου στις 5 το απόγευμα από την Ομόνοια, ενώ μετά την αμερικανική πρεσβεία το μπλοκ θα κατευθυνθεί προς την ισραηλινή πρεσβεία, στην Κατεχάκη, εις ένδειξη διαμαρτυρίας για τις τελευταίες εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας. Τα μέτρα ασφαλείας είναι και φέτος δρακόντεια με περισσότερους από 7 χιλιάδες αστυνομικούς να περιφρουρούν το ευρύτερο κέντρο της Αθήνας.

 Ολοι οι δρόμοι είναι κλειστοί από το κέντρο και τους δρόμους της Βουλής μέχρι την Λεωφόρο Αλεξάνδρας, Κηφισίας, Μιχαλακοπούλου και όλοι οι ενδιάμεσοι δρόμοι. Από τις 12 το μεσημέρι έχουν κλείσει οι σταθμοί του Μετρό σε Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Ευαγγελισμός, Μέγαρο Μουσικής, Αμπελόκηποι, Μοναστηράκι και Ακρόπολη και από τις 14.00 οι σταθμοί σε Πανόρμου, Κατεχάκη και Εθνική Αμυνα. Για την διευκόλυνση της μετεπιβίβασης μεταξύ των γραμμών μετρό 2 και 3 θα δρομολογηθεί από τον ΟΑΣΑ, μόνο το Σάββατο, προσωρινή διαδρομή λεωφορείου μεταξύ των σταθμών Μετρό «Λαρίσης» και «Κεραμεικός» από τις 12:00 μμ έως το τέλος των μέτρων της ΕΛ.ΑΣ.

 Η γραμμή θα έχει αφετηρία στο Σταθμό Λαρίσης στην αφετηρία των Α15, Β15 και Ε15 και θα είναι κυκλική ως προς τον Σταθμό Κεραμεικού χωρίς να πραγματοποιεί στάσεις παρά μόνο στην στάση «Παλαιά Αγορά» επί της οδού Πειραιώς, μεταξύ Ερμού και Βουτάδων για επιβίβαση και αποβίβαση. 

                                                                                                                        iefimerida.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ