2012-11-19 13:16:12
Φωτογραφία για ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ : ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ... ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Ο ΔΩΝΗΣ! *PHOTO*
Ο Νίκος Αλέφαντος γράφει στη στήλη του στο "sportdog.gr", πλέον, χαρακτηρίζοντας τον Δώνη... δημοτικό σύμβουλο, στέλνοντας σπίτι του τον Χακόμπο, ενώ γράφει για το λάθος του Αλαφούζου και την προπόνηση του Ολυμπιακού!

Αρχή με τα ματς της 11ης αγωνιστικής!

Αναλυτικά:

Από εδώ και πέρα θα είμαι στο Sportdog. Θα λέω πάλι αυτό που βλέπω. Όχι δημόσιες σχέσεις... Είμαι σίγουρος ότι θα ακολουθήσουν οι παλιοί αναγνώστες, όλοι αυτοί που μας τιμούσαν αφού η στήλη ήταν δημοφιλής. Πριν αρχίσω την ανάλυση για ΠΑΟ- ΠΑΟΚ, θυμάστε τι φώναζα μετά το ΑΕΚ-Ολυμπιακός; «Βάλε τον Κοντοέ στόπερ ρε! Όχι τις αργοκαρούτες πάνω στον εκτελεστή Μήτρογλου»! Και όντως έβαλε τον Κοντοέ στόπερ στη Βέροια και πέρασε αέρας από εκεί η ΑΕΚ! Μην νομίζετε ότι δεν ξέρουν για το μάτι του Αλέφαντου. Τη ζωή μας τη φάγαμε στα γήπεδα.

Πάμε τώρα στο Παναθηναϊκός- ΠΑΟΚ. Πρέπει ο ΠΑΟΚ τώρα άμεσα να δώσει στον Χακόμπο την ελευθέρας του και να τον στείλει σπίτι του μετά από αυτά που έκανε! Τρελά πράγματα έκανε
. Αυτά δεν γίνονται ούτε στη Γ’ Εθνική. Χειρονομίες στην εξέδρα, τρώει την αποβολή και έπειτα ορμάει, δεν μπορούσαν να τον σταματήσουν ούτε οι παίκτες ούτε οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ. Και ενώ είχε παραπονεθεί ο Σαββίδης στους παίκτες και στον προπονητή ότι όλο παίρνουν αποβολές, συνεχίζεται αυτό το βιολί. Είναι απειθαρχία.

Έχει ευθύνη ο Δώνης. Κοίταζε αυτά που έκανε ο Χακόμπο και είχε τα χέρια στην τσέπη λες και είναι… δημοτικός σύμβουλος! Ποιος είσαι, ο Φερέιρα που έμοιαζε 80 χρονών; Εγώ όταν ο Άλμπερτσεν σε ένα ντέρμπι Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός στη Λεωφόρο 0-0, πήγαινε για αποβολή, είχα μπει μέσα στο γήπεδο και του έκλεινα με τα χέρια το στόμα γιατί έβριζε, με είχαν όλες οι εφημερίδες φωτογραφία με τα χέρια μου στο στόμα του (φωτό). Τον πήρα και τον έβγαλα ομαλά από το γήπεδο για να γλιτώσουμε τα χειρότερα. Δεν μπορεί να είναι ξέφραγο αμπέλι ο ΠΑΟΚ.

Πάμε τώρα στο αγωνιστικό. Δέκα σκάλες ανώτερος ήταν ο Παναθηναϊκός από τον ΠΑΟΚ ο οποίος δεν κατέβηκε έτοιμος, παρουσίασε εικόνα αποδιοργανωμένη. Τα έχει κάνει σαλάτα. Τη μία 4-4-2 με ρόμβο, την άλλη 4-4-2 στην ευθεία, μόλις χάνει το γυρνάει σε 4-3-3, μετά βάζει τον Λίνο αριστερό εξτρέμ και βάζει τον Γιάννου με τον Αθανασιάδη μπροστά, ανοργάνωτα πράγματα.

Έμεινε 8 βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό ο ΠΑΟΚ, άμα δεν χάσει τώρα ο Ολυμπιακός στην Τούμπα, σχόλασε ο ΠΑΟΚ. Κι άμα τον νικήσει ο Ολυμπιακός, θα μείνει 11 βαθμούς πίσω από την κορυφή, θα τον φτάσει στο τέλος κι ο Παναθηναϊκός!

Στο πρώτο του ματς ο Ρότσα έκανε έξυπνα πράγματα. Μου άρεσε το 4-3-3 με τον Σισοκό στον άξονα, νομίζω ότι εκεί πρέπει να παίζει αυτός, «οκταροδεκάρι». Το έπαιξε καλά, σήκωσε τον Παναθηναϊκό, με καλές πάσες, κράταγε τη μπάλα. Υπήρχε φτώχεια πριν στο κέντρο του Παναθηναϊκού, ενώ αυτός είναι καλός παίκτης. Ανακούφισε τον Βιτόλο και τον Ζέκα. Σε αυτό το ματς ήταν πολύ καλός κι ο Ζέκα έπειτα από καιρό. Και ο Κουίνσι ήταν καλός.

Εκείνο που μου άρεσε επίσης απ’ τον Ρότσα, ήταν κάτι άλλο. Ο Παναθηναϊκός είχε αδυναμίες πίσω, ειδικά απ’ την πλευρά του Σπυρόπουλου επειδή δεν τον βοήθαγε ο Κουίνσι αμυντικά, ούτε και ο Σισοκό ιδιαίτερα. Άλλαξε λοιπόν πλευρά στον Κουίνσι ο προπονητής του Παναθηναϊκού και έφερε από εκεί τον Μαυρία για να βοηθάει πίσω, άλλαξε μεταξύ τους τις πτέρυγες.

Ο Φερέιρα έπρεπε να έχει φύγει πολύ καιρό τώρα, ήταν μεγάλο λάθος η επιμονή του Αλαφούζου. Ο Πορτογάλος ήταν ένα άψυχο πράγμα που δεν κολλούσε, είχε χαλάσει η σούπα εδώ και καιρό. Ο Παναθηναϊκός με τον ΠΑΟΚ έκανε το καλύτερό του φετινό παιχνίδι.

Κάτι ακόμα: Οι αναγνώστες του προηγούμενου σάιτ θα θυμούνται που είχα αναλύσει μια φορά ότι η καλύτερη θέση για τον Βύντρα είναι στόπερ! Εκεί έπαιξε τώρα και ήταν καλός.

Ο Ολυμπιακός με την Κέρκυρα έκανε μια καλή προπόνηση στο… Ρέντη. Ό,τι έπρεπε ήταν για να μην κουραστεί πριν τη Σάλκε. Νίκησε κατά κράτος, φτωχό το 2-0, ήταν για περισσότερα γκολ το ματς, δεν χωράει καν σχολιασμό. Η διαφορά παικτών και ομάδων ήταν πολύ μεγάλη. Τι να σχολιάσεις.

Το καλό είναι ότι η Σάλκε έκανε τραγική εμφάνιση αμυντικά με την Λεβερκούζεν. Θα δούμε το ματς και θα τα αναλύσουμε όλα, θα έχουμε στήλη την επομένη του μεγάλου αγώνα. Την Πέμπτη να διαβάσετε, θα πούμε πολλά για τον Ολυμπιακό.

Να κλείσω με την ΑΕΚ. Την είδα πάρα πολύ καλή, είχε πολύ σωστή άμυνα, από εκεί ξεκινάμε. Τον Κοντοέ που είναι γρήγορος τον έβαλε στο κέντρο της άμυνας, και ο Βλάχος δεξιά μου άρεσε και ο Λαγός αριστερά. Επίσης, φορ ο Κατίδης είναι καλύτερα από τα άκρα. Το παράξενο είναι ότι και ο Φουρτάδο έπαιξε καλύτερα αριστερά! Ο Κορδέρο πάλι ήταν καλός.

Είναι μια ΑΕΚ πιο γυμνασμένη από ό,τι με τον Βλάχο, πιο φρέσκια και με καλύτερη τακτική, αυτό είναι το σημαντικό. Όχι κατοχή ανούσια, αλλά καθάρισε το ματς με αυτό που μου αρέσει, δηλαδή αμυνόμαστε σωστά, και όταν πάρουμε τη μπάλα χτυπάμε γρήγορα στην αντεπίθεση. Όχι άμυνα και διώχνουμε τη μπάλα όπου να ‘ναι. Αλλά άμυνα και φεύγουμε αμέσως για το γκολ. Εξαιρετικό το γκολ του Φούντα με αυτόν τον τρόπο. Έδωσε χαμόγελα στον κόσμο της η ΑΕΚ, τώρα θα πάρει τα πάνω της.

Και κάτι τελευταίο. Αυτόν τον Σέρβο τον Ίλιτς πού το βρήκε ο ΠΑΣ Γιάννενα; Καλός παίκτης. Με τι ψίχουλα τον έφερε, ενώ εμείς στον Ολυμπιακό πληρώσαμε τρελά λεφτά για Φέισα και για κάτι άλλους 2 Σέρβους που ήρθαν και δεν ακούμπησαν, δόθηκαν δανεικοί αλλού και ούτε εκεί ακούμπησαν, και ξεχάσαμε ήδη τα ονόματά τους.
olympiacos-blog
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ