2012-11-19 22:20:29
Φωτογραφία για Τέλη κυκλοφορίας 2013: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τη πληρωμή τους
Επειδή το κράτος κατάφερε και έκανε για ακόμη μια φορά μπάχαλο τη διαδικασία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας ας βάλουμε τα πράγματα στη σειρά, αφού πλέον μπορεί κάποιος να τα πληρώσει απευθείας και στις τράπεζες χωρίς να χρειάζεται να έχει τυπώσει οτιδήποτε από το internet.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων άνοιξε την ηλεκτρονική πύλη για την εκτύπωση του «Εντύπου Τελών Κυκλοφορίας» από την περασμένη Πέμπτη 15 Νοεμβρίου. η οποία θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου. Η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας μπορεί να γίνει μέσω των τραπεζών, των ΕΛΤΑ, των ATMs αλλά και μέσω web-banking.

Με την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας οι κάτοχοι οχημάτων δεν θα λάβουν το γνωστό αυτοκόλλητο σήμα παρά μία απόδειξη καταβολής των τελών.

Όλοι οι φορολογούμενοι, ακόμα και αυτοί που δεν είναι πιστοποιημένοι στο σύστημα Τaxis, μπορούν να εκτυπώσουν το έντυπο τελών κυκλοφορίας μπαίνοντας εδώ, βάζοντας μόνο τον ΑΦΜ και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος τους. Στα ειδοποιητήρια αναγράφεται ο κωδικός πληρωμής και ότι η προθεσμία για την πληρωμή των τελών είναι η 31η Δεκεμβρίου 2012.


Όσοι δεν έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές μπορούν με την άδεια κυκλοφορίας και τον ΑΦΜ να μεταβούν στις τράπεζες και στα ΕΛΤΑ και να πληρώσουν απευθείας τα τέλη κυκλοφορίας και να παραλάβουν τη σχετική απόδειξη

Ο νέος τρόπος καταβολής των τελών κυκλοφορίας ορίζεται σε απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη.

Ειδικότερα:

1. Οι πιστοποιημένοι στο TAXISnet φορολογούμενοι εισάγουν το προσωπικό όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης τους. Στη συνέχεια, με την επιλογή:

«Κατάσταση οχημάτων», εμφανίζονται τα στοιχεία του οχήματος ή των οχημάτων τα οποία ανήκουν στο φορολογούμενο και τυχόν στην/στον σύζυγό του.

«Εκτύπωση Εντύπου Τελών Κυκλοφορίας», εκτυπώνεται για κάθε όχημα, εφόσον υπάρχει υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας, «Έντυπο Τελών Κυκλοφορίας», το οποίο περιέχει στοιχεία του ιδιοκτήτη και του οχήματος, τα ποσά των τελών κυκλοφορίας και του προστίμου σε περίπτωση εκπρόθεσμης πληρωμής, καθώς και τον «Κωδικό Πληρωμής». Σε περίπτωση που έχουν εξοφληθεί τα τέλη κυκλοφορίας έτους 2013, επί του «Εντύπου Τελών Κυκλοφορίας» θα εμφανίζεται σχετική ένδειξη.

2. Εναλλακτικά, οι πιστοποιημένοι και οι μη πιστοποιημένοι στο TAXISnet φορολογούμενοι, μέσω εφαρμογής στην ιστοσελίδα gsis.gr καταχωρίζουν τον ΑΦΜ και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος για το οποίο πρόκειται να καταβληθούν τα τέλη κυκλοφορίας. Στην περίπτωση αυτή παρέχεται δυνατότητα εκτύπωσης του «Εντύπου Τελών Κυκλοφορίας» για το συγκεκριμένο όχημα.

Στις περιπτώσεις που υπάρχει διαφωνία ως προς τα στοιχεία κατόχου – οχήματος, ο φορολογούμενος πρέπει να απευθύνεται:

Στην αρμόδια Περιφερειακή Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών, στην οποία εκδόθηκε η άδεια κυκλοφορίας του οχήματός του, όταν τα εμφανιζόμενα στοιχεία είναι ίδια με τα αντίστοιχα που είναι τυπωμένα στην άδεια.

Σε οποιαδήποτε ΔΟΥ όταν διαφέρουν από τα αντίστοιχα της αδείας κυκλοφορίας, προσκομίζοντας την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος.

Σε οποιαδήποτε ΔΟΥ, όταν εμφανίζεται όχημα το οποίο δεν ανήκει στον φορολογούμενο.

Στην αρμόδια ΔΟΥ, όταν δεν είναι ενημερωμένα τα στοιχεία οχήματος για απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας ή έχει τεθεί σε ακινησία.

ΠΗΓΗ: autoblog.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ