2012-11-20 08:44:22
Φωτογραφία για Αγρίνιο: Άνθρωποι ζουν σε τέντες στα παλιά σφαγεία - Δείτε φωτο
Εδώ και μια εβδομάδα περίπου οι περίοικοι μεταξύ των σχολείων πίσω από τα «Τρένα» και του χώρου όπου πραγματοποιείται η λαϊκή αγορά των παραγωγών, έχουν διαπιστώσει την δημιουργία ενός πρόχειρου καταυλισμού

Συγκεκριμένα, μια ομάδα από τρεις ή και περισσότερες οικογένειες έχουν κατασκηνώσει σε πρόχειρα παραπήγματα πίσω από τα σκουριασμένα μηχανήματα που έχουν εγκαταλειφθεί.

Πρόκειται για ρομά που δεν ανήκουν στην ντόπια κοινότητα, πιθανότατα Ρουμάνους, εκ των οποίων οι δυο οικογένειες έχουν στήσει πρόχειρες σκηνές και ομπρέλες ανάμεσα στις καλαμιές ενώ μια οικογένεια μένει σε ένα βανάκι όπου και μαγειρεύει. Περιττό να ειπωθεί ότι οι συνθήκες είναι άθλιες και ότι τα λύματα, τα ρούχα που απλώνονται και τα σκουπίδια που παράγονται είναι όλα φύρδην μίγδην μαζί με πολύ μικρά που παίζουν.

Συν τοις άλλοις αυτό το σκηνικό έχει αναπτυχθεί στα όρια ενός μεγάλου συγκροτήματος σχολείων και μιας λαϊκής αγοράς με ότι αυτό συνεπάγεται. Το agriniopress.gr , καταγράφει το γεγονός καθώς πολλοί αναγνώστες μας, από τη γύρω περιοχή, αναφέρονται σε αυτό. Οι περίοικοι φοβούνται ότι λόγω των εκτάσεων που υπάρχουν εκεί ίσως η γειτονιά τους καταστεί προορισμός για ακόμα περισσότερους σκηνίτες και διερχόμενους.

Οι συνθήκες ζωής ακόμη και των περαστικών αφορούν την ίδια την πόλη και τις λύσεις τις δίνουν οι αρχές, δηλαδή έμμεσα όλοι μας.

Πηγή: agriniopress
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ