2012-11-20 09:49:02
Φωτογραφία για Τυνησία: Απεργία πείνας για ισλαμιστές κρατούμενους
Σε κίνδυνο βρίσκεται η ζωή περίπου 200 ισλαμιστών κρατούμενων σε φυλακές της Τυνησίας που κάνουν απεργία πείνας, ενώ δύο πέθαναν ήδη... από την προηγούμενη εβδομάδα έπειτα από δύο μήνες χωρίς τροφή, δήλωσαν σήμερα οι δικηγόροι τους.

«Η κατάσταση είναι καταστροφική», δήλωσε ο Μέχντι Ζαγκρούμπα επισημαίνοντας ότι «περίπου 200 κρατούμενοι» έχουν σταματήσει να δέχονται τροφή.

Τρεις από αυτούς νοσηλεύθηκαν σε νοσοκομείο στη διάρκεια του Σαββατοκύριακού και ένας εξ αυτών υπεβλήθη σε εγχείρηση στο στομάχι του. Παρ’ όλα αυτά μεταφέρθηκαν εκ νέου στη φυλακή.

«Και άλλοι άνθρωποι θα πεθάνουν, η κατάσταση των κρατούμενων είναι πραγματικά καταστροφική», κατήγγειλε ένας άλλος δικηγόρος, ο Σάιφ Εντίν Μαχλούφ στον ραδιοφωνικό σταθμό Mosaique FM.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο για τις πληροφορίες αυτές, ενώ το Σάββατο είχε ανακοινώσει ότι υπάρχουν 56 απεργοί πείνας και πρόσθεσε ότι η κατάσταση τριών εξ αυτών είναι «λιγότερο ή περισσότερο ανησυχητική». Κάποιοι δεν δέχονται τροφή εδώ και περισσότερο από ένα μήνα.


Οι ισλαμιστές κρατούμενοι ζητούν να αφεθούν ελεύθεροι. Αν και το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει υπογραμμίσει ότι δεν μπορεί να ικανοποιήσει ένα τέτοιο αίτημα, η τελική απόφαση θα ληφθεί από τους δικαστές που έχουν εκδικάσει την κάθε υπόθεση.

Σύμφωνα με τον Ζαγκρούμπα, οι απεργοί πείνας είναι άνθρωποι που είχαν συλληφθεί το 2011 και το 2012 με την κατηγορία ότι πήραν μέρος στις επιθέσεις εναντίον του τηλεοπτικού δικτύου Nessma, εναντίον της πρεσβείας των ΗΠΑ και μιας εικαστικής έκθεσης στην Τύνιδα, την ευθύνη για τις οποίες έχουν αναλάβει οργανώσεις σαλαφιστών.

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι απεργοί πείνας, που φέρονται να είναι τζιχαντιστές, ισχυρίζονται από την πλευρά τους ότι είναι θύματα μιας αδικαιολόγητης καταστολής εναντίον των σαλαφιστών.

Οι σαλαφιστές εκτιμούν ότι οι οπαδοί τους που βρίσκονται στη φυλακή φτάνουν τους 900, ενώ το υπουργείο Δικαιοσύνης κάνει λόγο για 168 κρατούμενους.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ