2012-11-20 09:51:05
Φωτογραφία για Συζήτησαν για τις καρέκλες οι 3 πολιτικοί αρχηγοί
Πέρα από τις αιτιάσεις των δύο πολιτικών αρχηγών για τις εξελίξεις στο Eurogroup, οι αναφορές τους στον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης αποτελούν «προάγγγελο» ανασχηματισμού με ευρύτερη κυβερνητική δομή. Aποφασίστηκε ότι «είναι ώριμο» να συγκροτηθεί μια επιτροπή από εκπροσώπους και των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, η οποία θα ασχολείται με τα θέματα της αποτελεσματικότερης λειτουργίας της κυβέρνησης και του καλύτερου συντονισμού του κυβερνητικού έργου μεταξύ των τριών κυβερνητικών εταίρων, καθώς επίσης και την επίλυση τυχόν προβλημάτων.

Την πληροφορία για τη δημιουργία επιτροπής επιβεβαιώνει και η ΔΗΜΑΡ και μάλιστα, σύμφωνα με ηγετικά της στελέχη, οι κ.κ. Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης συμφώνησαν την άλλη εβδομάδα, μετά τη Σύνοδο Κορυφής, να γίνει σύσκεψη των τριών αρχηγών στην οποία θα καθοριστούν οι λεπτομέρειες συγκρότησης και λειτουργίας αυτής της επιτροπής. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι την περασμένη Παρασκευή είχε υπάρξει σχετική τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου, με αποτέλεσμα να προκύψει η σημερινή συνάντηση.


Στη δήλωση που έκανε μετά τη συνάντησή του με τον κ. Σαμαρά, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφερε: «Με τις απόφασεις που πήραμε και τα πολύ δύσκολα μέτρα προχωράμε. Τώρα είναι η ώρα των αποφάσεων. Δεν αντέχει η μεγάλη πλειονότητα των ευρωπαϊκών κρατών καθυστερήσεις ή ασάφειες. Εμείς έχουμε ανάγκη ως χώρα από μία νέα αφετηρία, η οποία θεωρώ βέβαιο ότι θα διαμορφωθεί τις επόμενες ημέρες. Όσοι αναμένουν την αποτυχία για τα δικά τους κομματικά η προσωπικά οφέλη θα διαψευστούν οικτρά. Ο Έλληνες ξέρουν ότι αυτή είναι η μόνη εφικτή και ασφαλής πορεία. Ο μόνος τρόπος να κάνουμε την Ελλάδα αυτοδύναμη, πάνω σε στέρεα θεμέλια».

Ο Φώτης Κουβέλης από την πλευρά του δήλωσε ότι «η συνάντησή μου με τον πρωθυπουργό είχε ως αντικείμενο την αντιμετώπιση του Eurogroup και προφανέστατα της Συνόδου Κορυφής που θα γίνει εντός ολίγων ημερών.

Η Ελλάδα δεν πρέπει να βρεθεί στη διελκυστίνδα του Δ.Ν.Τ. και της Ευρωζώνης αναφορικά με τη βιωσιμότητα του χρέους. Πρέπει να υπάρξει η άμεση εκταμίευση σε πρώτη φάση, τουλάχιστον των 31,5 δις ευρώ. Είναι μια εβδομάδα δύσκολων διεκδικήσεων από τη μεριά της χώρας μας, διότι τις επόμενες ημέρες είναι η συζήτηση για τα διαρθρωτικά ταμεία, ενόψει του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού.

Η προσπάθειά μας είναι μετά την εκταμίευση και την αντιμετώπιση των ζητημάτων επ’ ωφελεία της χώρας μας των διαρθρωτικών ταμείων, να εφαρμοσθεί άμεσα ένα βιώσιμο, κοινωνικά και οικονομικά, σχέδιο, με βασικό άξονα την ανάπτυξη του τόπου.

Και βεβαίως, στο πλαίσιο της συζήτησης που είχαμε με τον πρωθυπουργό, αντιμετωπίσαμε και ζητήματα που έχουν σχέση με την αποτελεσματική λειτουργία της κυβέρνησης. Κάτι που είναι αναγκαίο να εξασφαλισθεί, στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

Μας απασχόλησε πάρα πολύ το ζήτημα της ανάπτυξης προς την κατεύθυνση να υπάρξει η αιματοδότηση της ελληνικής οικονομίας, να αρδευθεί η μικρομεσαία επιχείρηση και η αγορά, με βασικό στόχο να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και να αντιμετωπισθεί η μεγάλη πληγή της ανεργίας».

Όπως έγινε γνωστό, μετά το τέλος της συνάντησης, οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί απέρριψαν το νέο αιφνιδιαστικό αίτημα της τρόικας για απολύσεις 22.000 υπαλλήλων από τον Δημόσιο τομέα μέχρι το τέλος του 2014, που έφτασε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο τη Δευτέρα το πρωί στην κυβέρνηση. Στη συζήτηση τέθηκαν επίσης τα θέματα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, των οδικών αξόνων, των Ναυπηγείων, αλλά και θέματα που αφορούν στους ανάπηρους.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ