2012-11-20 10:02:04
Φωτογραφία για Εργολαβικοί υπάλληλοι: Η Πρυτανεία έσπασε το άσυλο
Δεν έχει τέλος η κόντρα Πρυτανείας- εργολαβικών υπαλλήλων του ΑΠΘ. Μετά την ανακοίνωση των πρυτανικών αρχών για τα επεισόδια που σημειώθηκαν εντός του χώρου του ιδρύματος την 17η Νοέμβρη (διαβάστε ΕΔΩ), οι εργολαβικοί υπάλληλοι που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, απάντησαν: «Σάββατο 17 Νοέμβρη 2012 Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με την προτροπή ή τουλάχιστον τη μη αποτροπή των πρυτανικών αρχών τα ΜΑΤ εισβάλλουν απροκάλυπτα στο χώρο του ΑΠΘ εγκλωβίζουν τους φοιτητές που είναι αλληλέγγυοι στην απεργία των εργολαβικών υπαλλήλων, ρίχνουν χημικά δημιουργώντας ασφυκτική ατμόσφαιρα και πανικό, χτυπούν με μανία και στο ψαχνό 20χρονα αγόρια και κορίτσια, χύνεται αίμα φοιτητών μπροστά στο κτίριο διοίκησης.

Συλλαμβάνουν 16 φοιτητές, οι τρεις εξ αυτών καταλήγουν στο νοσοκομείο.

Καταδικάζουμε το επιχειρησιακό σχέδιο Πρυτανείας και αστυνομίας που είχε σαν στόχο το σπάσιμο της απεργίας και τον ξυλοδαρμό φοιτητών που στέκονται αλληλέγγυοι στους εργολαβικούς απεργούς καθώς και την κατάργηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.


Καταδικάζουμε την Πρυτανεία που «έσπασε» το άσυλο, που έφερε τα συμβούλια διοίκησης, που εμπαίζει τους εργαζόμενους, που εκτός από το να κοροϊδεύει την πανεπιστημιακή κοινότητα, λέει ψέματα σε όλη την κοινωνία λέγοντας ότι οι εκδηλώσεις της Πρυτανείας λειτουργούσαν αποτρεπτικά για τη δημιουργία επεισοδίων.

Μόλις πέρσι τα ΜΑΤ κυνηγώντας φοιτητές έφτασαν μέσα στην αίθουσα τελετών οπού η Πρυτανεία σα να βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου έκανε τις εκδηλώσεις της.

Όσες ανακοινώσεις και να βγάζουν δεν εξαπατούν πια κανέναν. Σημειωτέον ότι δεν έγινε καμία καταστροφή ενός του ΑΠΘ. Η περιφρούρηση φοιτητών και εργαζομένων κατέδειξε την ανικανότητα της πρυτανείας η οποία θα γραφτεί στην ιστορία ως η πρώτη μεταπολιτευτική πρυτανεία που επέτρεψε την εισβολή της αστυνομίας και τον ξυλοδαρμό σε πανεπιστημιακό χώρο φοιτητών».
thestival.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ