2012-11-25 12:22:49
Φωτογραφία για Η Θεσσαλονίκη τον τρομάζει
Με τον Άρη χάλασε το νικηφόρο σερί του Ολυμπιακού και σήμερα ο ΠΑΟΚ απειλεί το αήττητό του.

Παραδοσιακά η έδρα του ΠΑΟΚ αποτελούσε εφιάλτη για τον Ολυμπιακό. Οι πιο παλιοί θα θυμάστε το περίφημο «στάση Τούμπα» που χρησιμοποιούσαν οι εφημερίδες στο διάστημα του μεγάλου σερί νικών του «Δικεφάλου», τη δεκαετία του '70.

Ακόμα και το εντυπωσιακό αήττητο σερί των 58 αγώνων του Ολυμπιακού, την εποχή του Γουλανδρή, άρχισε έπειτα από ήττα στην έδρα του ΠΑΟΚ (στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος 1972-73) και τελείωσε ξανά εκεί (στο τέλος του πρωταθλήματος 1973-74)! Από το 2000 και έπειτα, βέβαια, οι Πειραιώτες έχουν καταφέρει να ξορκίσουν το φάντασμα της Τούμπας, πετυχαίνοντας πολλές νίκες, ενίοτε και με εμφατικό τρόπο.

Ομως τα τελευταία χρόνια όλο κάτι στραβό τους συμβαίνει στη Θεσσαλονίκη. Με πιο πρόσφατο το 2-2 με τον Αρη, πριν από λίγες εβδομάδες, το οποίο έβαλε τέλος στο νικηφόρο σερί του Ολυμπιακού και τα όνειρα για την κατάρριψη στοιχειωμένων ρεκόρ. Οι «ερυθρόλευκοι», βέβαια, κράτησαν το αήττητο, αλλά στη σημερινή δεύτερη επίσκεψή τους στη συμπρωτεύουσα νιώθουν ξανά την απειλή. Η πόλη δεν τους «πάει» τα τελευταία χρόνια, όπως προκύπτει από μια απλή ανάγνωση των αποτελεσμάτων.


Το 2010-11 ο Ολυμπιακός γνώρισε εκεί τις δύο από τις πέντε ήττες του σε όλη τη σεζόν (από Ηρακλή και ΠΑΟΚ). Πιο χαρακτηριστικό, βέβαια, είναι αυτό που συνέβη το 2009-10. Τότε ο Ολυμπιακός ήταν έτοιμος να τελειώσει αήττητος τον πρώτο γύρο (κάτι που έχει να συμβεί πολλά χρόνια), αλλά στο τελευταίο ματς έχασε από τον Αρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» (1-0, με γκολ του Κάμπορα έπειτα από λάθος του Νικοπολίδη). Ο Αρης είχε σπάσει το αήττητο των Πειραιωτών και το 2008-09. Πάλι με 1-0, για την 7η αγωνιστική.

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΕΡΥΣΙ, ΠΟΥ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΝΙΚΗΣΕ ΑΡΗ ΚΑΙ ΠΑΟΚ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΑΦΗΣΕ ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΟ ΚΑΥΤΑΝΖΟΓΛΕΙΟ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ!

Η ΕΞΑΡΑ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ

Ασφαλώς και δεν είναι τυχαίο ότι η βαρύτερη ήττα στην ιστορία του Ολυμπιακού στην Α' Εθνική είναι από τον ΠΑΟΚ. Αν και το ιστορικό 6-1 της 6ης Δεκεμβρίου 1987 φιλοξενήθηκε στο ουδέτερο γήπεδο των Σερρών, επί της ουσίας δεν αλλάζει κάτι. Ούτε το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός πραγματοποιούσε εκείνη τη χρονιά κάκιστη πορεία. Δύο γκολ για τον «Δικέφαλο» είχε πετύχει ο Στέφανος Μπορμπόκης (φωτό) και από ένα οι Μπάνον, Μαυρομάτης και Σίγγας.

11 διαδοχικές εντός έδρας νίκες επί του Ολυμπιακού έχει πετύχει ο ΠΑΟΚ, από το 1971-72 έως το 1981-1982.

23 χρόνια χωρίς νίκη στην Τούμπα έμειναν οι «ερυθρόλευκοι», ύστερα από την επικράτηση τους στην πρεμιέρα της περιόδου 1969-70.

28 νίκες μετράει ο ΠΑΟΚ ως γηπεδούχος κόντρα στον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα και στα πλέι οφ. Οι Πειραιώτες έχουν πανηγυρίσει 13 νίκες και τα υπόλοιπα 13 ματς έληξαν ισόπαλα.

ΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΛΩΒΗΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ, ΙΣΟΦΑΡΙΖΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΡΕΚΟΡ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ ΠΟΥ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 1966-67

 

Με νίκη πιάνει τον... Μπούκοβι

Η ομαδάρα που είχε ο Ολυμπιακός με προπονητή τον Μάρτον Μπούκοβι  έγινε μέχρι και τραγούδι χάρη στα μυθικά επιτεύγματά της.

Ενα από αυτά είναι και το πανελλήνιο ρεκόρ περισσότερων σερί νικών στο ξεκίνημα, το οποίο άντεξε και φέτος. Στην πρώτη του χρονιά με τον Ούγγρο τεχνικό στον πάγκο, ο Ολυμπιακός άρχισε με έντεκα νίκες στους ισάριθμους πρώτους αγώνες, μέχρι που το σερί έσπασε στο Αιγάλεω, τη 12η αγωνιστική (0-0).

Η φετινή ομάδα του Ζαρντίμ φάνηκε ότι θα απειλήσει το στοιχειωμένο ρεκόρ, μέχρι το «φρένο» από τον Αρη. Εκτοτε όμως πέτυχε άλλες τρεις νίκες και με άλλη μία σήμερα θα έχει ίδιο απολογισμό με αυτόν του 1966-67. Δηλαδή έντεκα νίκες και μία ισοπαλία. Το ρεκόρ της 12ης αγωνιστικής κατέχει μαζί με τον Ολυμπιακό του Μπούκοβι και ο Παναθηναϊκός του... Ρότσα, ο οποίος είχε ξεκινήσει το 1994-95 με τα ίδια αποτελέσματα.
sportday.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ