2012-12-01 16:06:06
Φωτογραφία για «Απαιτείται δουλειά αλλά νομίζω ότι μπορούμε να προχωρήσουμε»
Τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει και, παρά τα προβλήματα που σήμερα αντιμετωπίζει, θα πάει μπροστά, εξέφρασε σήμερα από τα Χανιά ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος παρευρέθη στις εκδηλώσεις για την 99η επέτειο της ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα. Επίκεντρο των εκδηλώσεων ήταν, όπως κάθε χρόνο, το Φρούριο Φιρκά στο παλιό λιμάνι, όπου την 1η Δεκεμβρίου του 1913 υψώθηκε η ελληνική σημαία επισφραγίζοντας την ένωση της Κρήτης με τη μητέρα Ελλάδα.

Ο κ. Μεϊμαράκης, σε δήλωσή του, αναφέρθηκε στις δύσκολες αποφάσεις που εκείνη την περίοδο έλαβε ο Ελευθέριος Βενιζέλος, επισημαίνοντας ότι και σήμερα η Ελλαδα πήρε δύσκολες, αλλά απαραίτητες για το μέλλον αποφάσεις.

«Και σήμερα λαμβάνουμε αποφάσεις με μεγάλη βάσανο και πόνο καρδιάς για να μείνουμε στην ακόμα μεγαλύτερη Ένωση, που είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση και που απαιτούνται θυσίες. Μην πλανόμεθα, και σήμερα ένας πόλεμος είναι, χωρίς όπλα, οικονομικός πόλεμος, μάχες που πρέπει να κερδίσουμε και θα έλεγα ότι από την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησε μια άλλη σελίδα για την Ελλάδα, μια σελίδα που μας επιτρέπει με ανάσα και ανακούφιση να τη διαχειριστούμε εμείς οι ίδιοι πλέον ορθώς.


Όχι ότι λύθηκαν τα προβλήματα, αλλά μπορούμε πλέον να τα διαχειριστούμε με μια άλλη ασφάλεια και ένα άλλο περιβάλλον. Με αυτές τις σκέψεις, λοιπόν, θεωρώ ότι το μήνυμα της ένωσης της Κρήτης είναι επίκαιρο. Οι κινήσεις Βενιζέλου είναι επίκαιρες. Ήταν ορθές, ήταν με πόνο καρδιάς και μας οδηγούν. Γι αυτό, τιμή και δόξα σε όλους εκείνους που έδωσαν αυτή τη μάχη για την ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα» τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις τριβές που υπάρχουν μεταξύ των κομμάτων της κυβέρνησης με αιχμή το φορολογικό δήλωσε: «Είθισται ο πρόεδρος της βουλής να μην κάνει πολιτικές δηλώσεις τέτοιου περιεχομένου, αλλά θα σας πω ότι κανείς δεν είπε ότι ο δρόμος είναι στρωμένος με ρόδα, ότι ο δρόμος που θα βαδίσουμε θα είναι καλός και ότι τελείωσαν τα προβλήματα μας. Όχι. Απλώς, όμως, μας έφυγε η αίσθηση ανασφάλειας, η οποία κυριαρχούσε.

Ο γενικός αέρας είναι καλύτερος. Βεβαίως, τα ατομικά προβλήματα και της καθημερινότητας παραμένουν στον Έλληνα πολίτη και αυτό που απαιτείται πλέον από την κυβέρνηση και από τη βουλή είναι να σκύψουν στην καθημερινότητα πια. Να δώσουν λύσεις στα καθημερινά προβλήματα. Μην έχετε καμιά αμφιβολία ότι σε αυτά τα θέματα θα έχουμε συζητήσεις. Και πολλές φορές θα έχουμε και εντάσεις. Και μεταξύ των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Είναι μια νέα σελίδα στον πολιτικό μας βίο. Είναι πρώτη φορά που η βουλή παρουσιάζει επτά κόμματα και μια κυβέρνηση που στηρίζεται σε τρία κόμματα. Μια αντιπολίτευση, η οποία μπορώ να πω, η αξιωματική αντιπολίτευση, έχει τις προτάσεις της, έχει τον άλλο δρόμο που προτείνει. Και νομίζω ότι γίνεται μια συζήτηση πολλές φορές με ένταση, αλλά κυρίως γίνεται μια συνθετική συζήτηση που βοηθά ακόμα περισσότερο τους Έλληνες πολίτες.

Υπάρχει πολιτική σταθερότητα, υπάρχει πολιτική ασφάλεια, υπάρχει προοπτική πλέον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μην πλανάσθε. Δεν μας έδωσαν τόσα πολλά λεφτά για να μας διώκουν, γιατί δεν μας θέλουν. Μας θέλουν και θα προσπαθήσουν και αυτοί με τις δικές τους κινήσεις, πολλές φορές και συμβουλές, να μας βοηθήσουν να προχωρήσουμε προς τα μπρος. Είμαι αισιόδοξος. Όχι ότι λύθηκαν τα προβλήματα. Απαιτείται δουλειά, απαιτείται νοικοκύρεμα, αλλά νομίζω ότι μπορούμε να προχωρήσουμε».

Οι εκδηλώσεις άρχισαν το πρωί στον μητροπολιτικό ναό των εισοδίων της Θεοτόκου, όπου τελέστηκε επίσημη δοξολογία χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου.

Ακολούθως, σχηματίστηκε πομπή για τη μεταφορά του εθνικού συμβόλου στο Φρούριο Φιρκά.

Στην ομιλία του ο δήμαρχος Χανίων, Μανόλης Σκουλάκης, αναφέρθηκε στα γεγονότα εκείνης της περιόδου επισημαίνοντας ότι με την ενότητα επιτυγχάνονται όλοι οι στόχοι.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΙΑ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΙΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ