2012-12-02 22:42:47
Φωτογραφία για ΠΑΟ «τελικούς» με γκολάρες!
Με τα σούπερ γκολ του Πετρόπουλου και του Βύντρα, ο Παναθηναϊκός πέρασε από την Νέα Σμύρνη (2-1 τον Πανιώνιο) και πάει με ψυχολογία στα ματς της χρονιάς με Τότεναμ και Ολυμπιακό!

Βασικοί «Πετρό» και «Τριάντα»

Οι δεδομένες αλλαγές έγιναν, με τον Λάζαρο και τον Βιτόλο να επανέρχονται στην ενδεκάδα, ωστόσο ο Χουάν Ρότσα προτίμησε να εμπιστευθεί τον Τριανταφυλλόπουλο στο κέντρο της άμυνας και τον Πετρόπουλο στη κορυφή αντί των Βελάσκες και Τοτσέ.

Ο Καρνέζης ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια, αριστερά ο Σπυρόπουλος, δεξιά ο Σεϊταρίδης και ο Τριανταφυλλόπουλος με τον Βύντρα στο κέντρο της άμυνας. Βιτόλο, Ζέκα, Σισοκό στον άξονα, αριστερά στα εξτρέμ ο Λάζαρος, δεξιά ο Μαυρίας και στη κορυφή της επίθεσης ο «Πετρό».

Απόλυτος κυρίαρχος!

Από νωρίς ο Παναθηναϊκός έδειξε τις διαθέσεις του. Μπήκε στο παιχνίδι πολύ πιο... ζωντανός, δημιουργήσε φάσεις χάρη στην εξαιρετική απόδοση του Σισοκό και την καλή κυκλοφορία της μπάλας, με τον Πανιώνιο να μην μπαίνει ούτε λεπτό στο κλιμα του παιχνιδιού και να κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο στη μεσαία γραμμή.


Τα πρώτα... καμπανάκια χτύπησαν από τους φιλοξενούμενος και στο 24' ο Αντώνης Πετρόπουλος με εξαιρετική ατομική προσπάθεια και ιδανικό τελείωμα άνοιξε το σκορ για το «τριφύλλι», ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την αντεπίθεση του Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι» έβρισκαν κενούς χώρους χάρη στα ανεβάσματα των ακραίων του αλλά το 2-0 ήρθε με έναν τελείως διαφορετικό τρόπο.

Με «κεραυνό» του Λουκά Βύντρα μετά από... στρώσιμο του Λάζαρου. Ο διεθνής μπακ στο 28' δεν συγχώρησε την τραγική αντίδραση στο «τείχος» του Πανιωνίου και με δυνατό σουτ από τα τριάντα περίπου μέτρα έστειλε την μπάλα να καρφωθεί στην δεξιά γωνία του Γιαννακόπουλου, δίνοντας ξεκάθαρο προβάδισμα νίκης στην ομάδα του.

Μείωσε αλλά δεν τον... τιμώρησε!

Στην επανάληψη, ο Πανιώνιος ρίσκαρε με το... καλησπέρα. Μενδρινός και Καμπάνταης μπήκαν στη «μάχη» από τον Ελευθερόπουλο αλλά αυτό που βοήθησε στο ανέβασμα των γηπεδούχων ήταν ότι ο Παναθηναϊκός δεν είχε τρεξίματα στη μεσαία γραμμή, εμφάνισε μεγάλες αποστάσεις ενώ δεν ήρθε και το απαραίτητο «φρεσκάρισμα», ώστε να ισορροπήσει. Με εξαίρεση μια διπλή ευκαιρία(Πετρόπουλος-Ζέκα) ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί τους κενούς χώρους στην άμυνα του «ιστορικού» και κλείστηκε στα καρέ του.

Τα πιτσιρίκια του «Ελέ» έχασαν σημαντικές ευκαιρίες και τελικά η τέταρτη ήταν και η... φαρμακερη. Ο Ντούνης είπε «ευχαριστώ» στο λάθος του Τριανταφυλλόπουλου, μείωσε σε 2-1 στο 78' αλλά στα τελευταία λεπτά ο Πανιώνιος δεν κατάφερε να απειλήσει εκ νέου την εστία του Ορέστη Καρνέζη και ο Παναθηναϊκός κράτησε το «διπλό» με νύχια και με δόντια.
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ