2012-12-02 23:40:07
Φωτογραφία για Ειδικά τμήματα της ΕΛΑΣ κατά της ρατσιστικής βίας
Ειδικά τμήματα της Αστυνομίας κατά της ρατσιστικής βίας συστήνονται με απόφαση του ΣτΕ. Αρχικά τα τμήματα αυτά θα δημιουργούνται στις Υποδιευθύνσεις της Κρατικής Ασφάλειας Αθήνας και Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αττικής και όλη της χώρας.

Παράλληλα όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας θα λειτουργήσει τηλεφωνική γραμμή με τριψήφιο αριθμό για την υποβολή σχετικών καταγγελιών.

Το ΣτΕ άναψε το πράσινο φως στη δημιουργία «αντιρατσιστικών τμημάτων» κρίνοντας νόμιμο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που προβλέπει τη σύσταση τμημάτων και γραφείου αντιμετώπισης ρατσιστικής βίας. Σύμφωνα με το σχέδιο Διατάγματος, η αποστολή των νέων τμημάτων είναι η π΄ροληψη και δίωξη αδικημάτων που διαπράττεται σε βάρος προσώπων ή μιας ομάδας λόγω της λεκτικής ή εθνικής καταγωγής ή του θρησκευτικού τους θρησκεύματος.

Η στελέχωση θα γίνει με κατανομή του ήδη υπάρχοντος προσωπικού και με απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ .Πάντως οι Σύμβουλοι Επικρατείας χαρακτηρίζουν αυτονόητο ότι η νέα αυτή υπηρεσία θα κινείται εντός του πλαισίου της ισχύουσας ποινικής νομοθεσίας όπως αυτή αποτυπώνεται στις διεθνείς συμβάσεις στην Ευρώπη και στην ελληνική νομοθεσία.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ