2012-12-02 23:59:03
Φωτογραφία για Το νέο Panda Twinair Natural Power βραβεύεται στην Ελβετία ως το φιλικότερο προς το περιβάλλον αυτοκίνητο για το 2013
Το Fiat Panda Natural Power διακρίθηκε ως το πιο φιλικό προς το περιβάλλον αυτοκίνητο στην Ελβετία για το 2013, νικώντας τα εννέα συναγωνιζόμενα αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένων κάποιων υβριδικών και ηλεκτρικών εκδόσεων. Με χορηγό το περιοδικό "Schweizer Illustrierte", το βραβείο κύρους απονεμήθηκε χθες κατά τη διάρκεια της επίσημης τελετής στο Umweltarena που βρίσκεται στην πόλη Spreitenbach και αποτελεί το κορυφαίο Ελβετικό κέντρο για την περιβαλλοντική τεχνολογία.

Το νέο Panda 80 ίππων TwinAir Turbo Natural Power είναι το πρώτο αυτοκίνητο στον κόσμο στο οποίο τοποθετήθηκε ένας ζωηρός, δικύλινδρος κινητήρας φυσικού αερίου/βενζίνης με υπερσυμπιεστή. Έχει υψηλό βαθμό συγκεκριμένης ισχύος και υψηλή απόδοση ροπής, για να συνδυάζει τέλεια μειωμένη κατανάλωση και οδηγική απόλαυση. Χάρη στα χαρακτηριστικά του νέου Panda -φαρδύτερο μετατρόχιο και ακτίνα στρέψης της πίσω ανάρτησης με μεγαλύτερη ακαμψία κύλισης, ειδικά σχεδιασμένα για τη νέα έκδοση μεθανίου- ο χειρισμός και η άνεση του Panda Natural Power αποτελούν αισθητή βελτίωση της προηγούμενης γενιάς, καθιστώντας το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ακόμα πιο ασφαλές και πιο ευχάριστο στην οδήγηση.


Διαθέσιμο σε εκδόσεις των 4 ή 5 θέσεων και σε Pop, Easy, Lounge και Trekking επίπεδα εξοπλισμού, το νέο Panda 80 ίππων 0.9 TwinAir Turbo Natural Power εξασφαλίζει μειωμένα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα (86gr/km) και περιορισμένη κατανάλωση (3,1 lt/100km στον μεικτό κύκλο) όταν λειτουργεί με φυσικό αέριο. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι εκπομπές του οχήματος είναι ένα μοναδικό ρεκόρ για τα αυτοκίνητα της Fiat Group και ένα από τα χαμηλότερα σε ολόκληρη την αυτοκινητοβιομηχανία.

Επιπλέον, πέρα από την καλύτερη επίδοσή του κατά 30% σε σχέση με το Panda Classic 1.4 Natural Power, η αυτονομία του είναι αυξημένη κατά 10%. Η τοποθέτηση των δύο δεξαμενών μεθανίου κάτω από το πάτωμα του αυτοκινήτου επιτρέπει στη χωρητικότητα του χώρου αποσκευών να παραμείνει ίδια με αυτήν στις βενζινοκίνητες και πετρελαιοκίνητες εκδόσεις. Τέλος, εκτός από την ελεύθερη πρόσβαση στα κέντρα πόλεων που υπόκεινται σε περιβαλλοντικούς περιορισμούς κυκλοφορίας, το νέο Panda που τροφοδοτείται με φυσικό αέριο μπορεί να χρησιμοποιεί υπόγεια parking αυτοκινήτου, αλλά και να ταξιδεύει σε πλοία.

Πρέπει να σημειωθεί ότι το Panda TwinAir Turbo Natural Power -όπως όλα τα αυτοκίνητα Fiat που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο ή υγραέριο- αποτελεί προϊόν αυθεντικού εξοπλισμού του κατασκευαστή (OEM), είναι δηλαδή κατασκευασμένο στο εργοστάσιο, φέρει την επίσημη εγγύηση της Fiat και διανέμεται από το επίσημο δίκτυο διανομής της εταιρίας. Με αυτό τον τρόπο, οι πελάτες μπορούν να είναι σίγουροι ότι, πέρα από τα οικονομικά οφέλη και την εφαρμογή των πιο ανεπτυγμένων τεχνολογιών, τηρούνται όλα τα πρότυπα ασφαλείας, καθώς η ποιότητα και η αξιοπιστία αποτελούν αξίες υψίστης σημασίας για τον όμιλο.

Το Panda TwinAir Turbo Natural Power επεκτείνει μία «οικολογική» σειρά η οποία είναι μοναδική στην Ευρώπη και έχει οπωσδήποτε συμβάλλει σημαντικά στις καταγραφές των αποτελεσμάτων που προέκυψαν από την τελευταία έρευνα της JATO, παγκόσμιο ηγέτη συμβουλών και έρευνας στην αυτοκινητοβιομηχανία. Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, η Fiat αναδείχθηκε η μάρκα με τις χαμηλότερες εκπομπές ρύπων των αυτοκινήτων που πωλήθηκαν στην Ευρώπη το 2011, με μέση τιμή 118gr/km (4,9gr/km λιγότερο από τον μέσο όρο του 2010). Και όλα αυτά, χωρίς καν να αναφερθούμε στα παραπάνω από 500.000 αυτοκίνητα και επαγγελματικά οχήματα της σειράς Natural Power έχουν πωληθεί από το 1997 μέχρι και σήμερα.
[FIAT]
autocarnet.blogspot.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Διαλύθηκαν οι Otherview
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Διαλύθηκαν οι Otherview
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ