2012-12-04 15:00:10
Φωτογραφία για Τσίπρας: ''Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τη διακυβέρνηση''
Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε στο 23ο Συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, εκθέτοντας τις θέσεις και τις προτάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την έξοδο της χώρας από την κρίση και την ανασυγκρότησή της.Αναφορικά με την απόφαση του Eurogroup τόνισε: ''Σε τρεις δραματικές συνεδριάσεις που είχαν ως προσκεκλημένο παρατηρητή την ελληνική κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή ηγεσία ανέστειλε την οριστική και βιώσιμη λύση στην κρίση χρέους της χώρας. Παρατείνουν την αβεβαιότητα και επιτρέπουν σε ανεύθυνες πολιτικές ηγεσίες στην Ευρώπη και στην Ελλάδα να κερδοσκοπούν πολιτικά με την επιστροφή στη δραχμή.''

''Η επάνοδος της χώρας σε τροχιά ανάκαμψης προϋποθέτει κυρίως την ακύρωση τους προγράμματος της ύφεσης, αλλά και μια γενναία απομείωση του δημόσιου χρέους της χώρας ως ποσοστού του ΑΕΠ''

''Η εφαρμογή των διαδοχικών Μνημονίων την τελευταία διετία έχει αποδείξει ότι η υφεσιακή λιτότητα τροφοδοτεί τη δανειακή επιβάρυνση. Όχι γιατί η Ελλάδα αποτυγχάνει να εφαρμόσει τα προγράμματα λιτότητας, αλλά ακριβώς επειδή τα εφαρμόζει.


''Τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης Σαμαρά έχουν ως μόνο πολιτικό σχέδιο για τη χώρα το Μνημόνιο. Αν και η αποτυχία του είναι κοινός τόπος διεθνώς. Η Ελληνική κυβέρνηση δυστυχώς έχει πλήρως ενσωματωθεί και υποταχθεί στις προεκλογικές ανάγκες αλλά και το μακροπρόθεσμο σχέδιο της κ. Μέρκελ για την ελληνική προοπτική.

Αναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης

''Εμείς έχουμε εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο και ρεαλιστικό πρόγραμμα για την κοινωνικά δίκαιη και βιώσιμη δημοσιονομική σταθεροποίηση, αλλά και για την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική ανασυγκρότηση. Ένα πολιτικό σχέδιο που θα αντικαταστήσει το Μνημόνιο. Και στη βάση του οποίου θα αναδιαπραγματευτούμε τη δανειακή σύμβαση, με τους εταίρους μας.

''Διότι ανάκαμψη της ελληνικής οικονομία σημαίνει έξοδος της Ευρώπης από τη κρίση και την αβεβαιότητα. Σημαίνει και δυνατότητα αποπληρωμής μελλοντικά σημαντικού μέρους των χρημάτων που έχουν δανείσει στην Ελλάδα Για αυτό το λόγο ζητάμε χρόνο. Για αυτό το λόγο ζητάμε αναστολή, moratorium στην εξυπηρέτηση του χρέους. Έως ότου η χώρα επανέλθει σε αναπτυξιακή τροχιά. Έτσι ώστε να κινητοποιήσουμε πόρους για να φέρουμε την ανάπτυξη''.

Έτοιμος να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας

''Είμαστε έτοιμοι για να αναλάβουμε την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας. Είμαστε έτοιμοι για να εφαρμόσουμε τις μεγάλες, προοδευτικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος για να βγει οριστικά από το τέλμα της ανακυκλούμενης κρίσης.

Μεταρρυθμίσεις που μόνον εμείς μπορούμε να εφαρμόσουμε''.

''Γιατί εμείς δεν είμαστε στο μισθολόγιο της διαπλοκής. Δεν είμαστε στη λίστα Λαγκάρντ. Δεν είμαστε εξαρτημένοι, παρά μόνον από τον ελληνικό λαό. Είμαστε έτοιμοι να ανασχέσουμε την καταστροφή και να δώσουμε μια νέα και αναγκαία μεταρρυθμιστική πνοή. Για ένα νέο φορολογικό σύστημα.''

''Θα προχωρήσουμε στην πλήρη οργανωτική αναδιάρθρωση του κράτους. Με όρους κοινωνικής ανταποδοτικότητας και αντιγραφειοκρατικής και αποτελεσματικής εξυπηρέτησης του πολίτη. Αλλά και της υγιούς και παραγωγικής ιδιωτικής επιχειρηματικότητας''.

''Προτεραιότητα είναι ο απογαλακτισμός του από την κομματική εξάρτηση, το ρουσφέτι και την αναξιοκρατία. Θα καταργήσουμε το πελατειακό κράτος και θα προσπαθήσουμε να διαμορφώσουμε μια νέα σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στο κράτος και τον πολίτη''.

Κλείνοντας ανέφερε: ''Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την ιστορική ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας. Και να αποκαταστήσουμε τη διεθνή αξιοπιστία της χώρας. Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την ιστορική ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας. Γιατί είμαστε βέβαιοι ότι θα πετύχουμε. Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να πετύχουμε''.
 Πηγή
logioshermes
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ