2012-12-08 22:28:37
Φωτογραφία για ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ : ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΟΝ ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ, ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΠΑΙΤΕΙΣ! ΠΛΕΟΝ ΜΑΣ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ
Ο Ολυμπιακός πέρασε άνετα από το Ζάγκρεμπ, αφού στο δεύτερο ημίχρονο ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του παίζοντας, κατά διαστήματα, εκπληκτικό μπάσκετ. Τα πάντα λειτούργησαν σωστά, από την απίστευτα πιεστική άμυνα που έπαιξαν οι πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης, τους αυτοματισμούς στην επίθεση, τις 27 ασίστ, μέχρι τα μόλις 7 λάθη (δύο μέχρι το 30’) Ο Ολυμπιακός παίζει δαιμονισμένα και περνάει από κάθε γήπεδο ρίχνοντας... εικοσάρες. Ο Βασίλης Σπανούλης αγωνίζεται σε αυτό το επίπεδο πολλά χρόνια και μίλησε στον «Γαύρο» για το ματς με την Τσεντεβίτα καθώς και το μέλλον αυτού του συνόλου.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ανέφερε αρχικά: «Πετύχαμε μία σημαντική νίκη παίζοντας παράλληλα ωραίο μπάσκετ. Η αλήθεια είναι ότι βρήκαμε πολλά ελεύθερα σουτ. Τόσα χρόνια που αγωνίζομαι στην Ευρωλίγκα δεν θυμάμαι να έχουμε τόσα πολλά ελεύθερα σουτ. Σε αυτό το επίπεδο δεν το περιμένεις και στην αρχή νιώσαμε κάπως περίεργα
. Δε μπήκαμε τόσο δυνατά, αλλά στη συνέχεια βελτιώσαμε την κυκλοφορία της μπάλας, τα ποσοστά μας και ανεβάσαμε αρκετά την άμυνά μας. Αυτή, πάλι, μας έδωσε λύσεις, αφού κρατήσαμε τον αντίπαλο γύρω στους 60 πόντους. Στην επίθεση σκοράραμε 84 παρά το γεγονός ότι χάσαμε πολλά σουτ ενώ ήμασταν μόνοι μας, αν είχαν μπει και αυτά θα πετυχαίναμε περισσότερους. Κρατάμε τη νίκη και προχωράμε» για να συνεχίσει τονίζοντας ότι «ο προπονητής της Τσεντεβίτα πίστεψε ότι αν μας αντιμετώπιζε με προσωπική άμυνα man to man, δεν θα είχε τύχη η ομάδα του και για αυτό επέλεξε να παίξει άμυνα ζώνης. Ρίσκαραν, αλλά δεν τους βγήκε σε καλό. Κρατήσαμε τη συγκέντρωσή μας, όλα τα παιδιά που αγωνίστηκαν έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και συνεχίζουμε την προσπάθειά μας».

Ο Ολυμπιακός εντυπωσιάζει άπαντες με τον τρόπο που αγωνίζεται και κερδίζει στην Ευρωλίγκα, αλλά ο 30χρονος γκαρντ ξέρει πολύ καλά ότι χρειάζεται σωστή νοοτροπία. Οι Πειραιώτες βρίσκονται ήδη στο Top 16, χωρίς να τους ενδιαφέρει αν θα τελειώσουν τελικά στην κορυφή του ομίλου τους. «Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να παίζουμε καλό μπάσκετ, να βελτιωνόμαστε συνεχώς σε δυνατά και αδύνατα σημεία και να πετυχαίνουμε τους στόχους βήμα βήμα. Ο πρώτος επετεύχθη αφού προκριθήκαμε στο Top 16, αν βγούμε πρώτοι, δεύτεροι ή τρίτοι δεν μας νοιάζει και πολύ. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να διατηρήσουμε τον υψηλό ρυθμό που έχουμε και να παίζουμε καλό μπάσκετ. Ακόμη βρισκόμαστε πολύ νωρίς στη σεζόν και τα περιθώρια βελτίωσης που έχουμε είναι τεράστια. Όσο περνάει ο καιρός θα γινόμαστε και καλύτεροι» τόνισε ο Σπανούλης για να βάλει τέλος στα σενάρια που ακούστηκαν περί επιλογής αντιπάλων στην επόμενη φάση, «Κατηγορηματικά λέω ότι δεν θα διαλέξουμε αντίπαλο. Το παρελθόν έχει δείξει ότι όποια ομάδα διαλέγει αντίπαλο, συνήθως την… πατάει. Αυτός είναι νόμος. Στην επόμενη φάση θα υπάρχουν πολλές καλές ομάδες και αν θέλουμε να πετύχουμε κάτι καλό στην Ευρωλίγκα πρέπει να νικήσεις μεγάλες ομάδες. Εμείς κοιτάμε τον εαυτό μας, να είμαστε υγιείς και να κάνουμε καλή προπόνηση».

Ο «Kill Bill» παραδέχτηκε ότι όλα τα παιδιά που απαρτίζουν την ομάδα είναι σπουδαίοι χαρακτήρες και κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους. Εξάλλου, σε κάθε παιχνίδι φαίνεται να διασκεδάζουν όση ώρα παραδίδουν μαθήματα μπάσκετ: «Το πιο σημαντικό είναι αυτό. Οσο περνάνε τα χρόνια το μόνο σίγουρο είναι ότι αν δεν διασκεδάζεις αυτό που κάνεις, δεν μπορείς να αποδώσεις στον βαθμό που θέλεις. Φροντίζουμε να το απολαμβάνουμε. Αν είμαστε συνέχεια στην πίεση για το αποτέλεσμα και στο άγχος, δεν μπορείς να παίξεις όπως θες και δεν μπορείς επίσης να έχεις καθαρό μυαλό. Χαιρόμαστε όταν βρισκόμαστε στο παρκέ και αγωνιζόμαστε, κάτι που κάνει τα πράγματα πιο εύκολα».

Ολοκληρώνοντας ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» τις σκέψεις του αναφέρθηκε και στην αποδοχή που τυγχάνει ο ίδιος και οι συμπαίκτες του στα γήπεδα. Αρχής γενομένης από το Μιλάνο, οι οπαδοί της αντίπαλης ομάδας θα σηκωθούν στο τέλος και θα χειροκροτήσουν θερμά τους Πειραιώτες: «Τον σεβασμό τον κερδίζεις, δεν τον απαιτείς ούτε πρέπει να τον θεωρείς δεδομένο. Όταν στα γήπεδα φίλαθλοι της αντίπαλης ομάδας σηκώνονται στο τέλος και μας χειροκροτούν μόνο ευχάριστα συναισθήματα δημιουργούνται. Μας σέβονται όλοι πλέον. Νιώθουμε ικανοποιημένοι όταν συμβαίνει αυτό και ελπίζω να συνεχίσουμε να παίζουμε καλά».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ