2012-12-16 04:41:35
Φωτογραφία για Καρνέζης: «Προτεραιότητα ο Παναθηναϊκός»!
Ο Ορέστης Καρνέζης δεν δίνει καμία σημασία στις... «μεταγγραφολογίες» και δηλώνει, πως προτεραιότητα για εκείνον είναι ο Παναθηναϊκός.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο «ΒΗΜΑ»

Από την ημέρα που ανέλαβε ο κ. Ρότσα την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού η ομάδα παρουσιάζει πολύ μεγάλη βελτίωση στο παιχνίδι της, με αποκορύφωμα το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Πώς εξηγείς αυτή την αγωνιστική μεταμόρφωση;

«Η αλλαγή ψυχολογίας έπαιξε σημαντικό ρόλο. Η έλευση του κ. Ρότσα βοήθησε πολύ σε όλους τους τομείς. Παιχνίδι με παιχνίδι βελτιωνόμαστε και νομίζω ότι το ματς με τον Ολυμπιακό ήταν το αποκορύφωμα. Αγγίξαμε το τέλειο σε επίπεδο εμφάνισης. Πολλές φορές μια αλλαγή βοηθάει κυρίως ψυχολογικά. Αποσυμπιέζονται οι παίκτες και αλλάζει το κλίμα. Και όταν αρχίσουν οι νίκες υπάρχει και μεγαλύτερη ευφορία και ενθουσιασμός».

Πάντως ο Ολυμπιακός παραμένει στο +16 και το πρωτάθλημα θεωρείται χαμένο. Ποιος είναι πλέον ο αντικειμενικός στόχος του «τριφυλλιού»;


«Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία είναι δύσκολη η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Δεν είναι στο χέρι μας πια. Εμείς όμως θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη μας. Από εκεί και πέρα, νομίζω ότι η έξοδος στο Champions League και η κατάκτηση του Κυπέλλου θα αποτελέσουν ένα κέρδος».

Ένας τίτλος, έστω κι αν είναι το Κύπελλο, μπορεί να σώσει την παρτίδα στο τέλος της σεζόν;

«Στο Κύπελλο, με λίγα παιχνίδια μπορείς να φθάσεις στον τελικό, να πάρεις έναν τίτλο και να γράψεις ιστορία. Ένας τίτλος σού δίνει την ικανοποίηση ότι δεν πήγε στράφι μια ολόκληρη χρονιά. Νιώθεις ότι κάτι πέτυχες, κι ότι έπιασαν τόπο οι προσπάθειές σου».

Τελικά, οι αρνητικές εμφανίσεις στο ξεκίνημα της σεζόν ήταν μόνο αποτέλεσμα της κακής ψυχολογίας που είχε ο ΠΑΟ; Τι έφταιξε και η ομάδα υπήρξε κατώτερη των περιστάσεων ως τη φυγή του κ. Φερέιρα;

«Η ψυχολογία αποτελεί καθοριστικό παράγοντα. Όταν το ένα αρνητικό αποτέλεσμα διαδέχεται το άλλο, δεν χάνεις μόνο βαθμούς αλλά και διάθεση, αγωνιστικότητα και αυτοπεποίθηση. Ξεκινήσαμε άσχημα, υπήρξαν κάποια προβλήματα με παιδιά που υπολογίζονταν για βασικοί αλλά για διαφορετικούς λόγους δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν, χάσαμε πολλούς βαθμούς και μείναμε πίσω δεν είναι η πρώτη φορά πάντως που ένας καλός προπονητής δεν πέτυχε αυτά που ήθελε σε μια ομάδα. Παρ’ όλα αυτά κάναμε καλή προετοιμασία και δουλέψαμε σωστά. Δεν είναι τυχαίος προπονητής ο κ. Φερέιρα. Είναι και έμπειρος και καταξιωμένος και, πέρα από εμένα, βοήθησε και εμπιστεύτηκε και άλλα παιδιά».

Οι καλές παρουσίες σου τόσο στο ελληνικό πρωτάθλημα όσο και στα ευρωπαϊκά Κύπελλα φαίνεται ότι έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον ξένων συλλόγων, ενώ και στον Τύπο υπάρχουν δημοσιεύματα για κρούσεις από το εξωτερικό. Έχεις στο μυαλό σου την προοπτική μιας μεταγραφής άμεσα;

«Όλα αυτά τα αντιμετωπίζω πολύ ήρεμα και χαλαρά. Ούτως ή άλλως, έτσι είναι ο χαρακτήρας μου και δεν ενθουσιάζομαι εύκολα. Πολύ ισορροπημένα λοιπόν αντιμετωπίζω όσα ακούγονται. Προτεραιότητά μου παραμένει ο Παναθηναϊκός. Από εκεί και πέρα, είναι θέμα και της ομάδας πώς θα το διαχειριστεί. Ωστόσο, αν και όταν υπάρξει κάτι χειροπιαστό, θα καθίσουμε όλοι μαζί με ηρεμία να εξετάσουμε τα δεδομένα και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο για όλους: και για την ομάδα και για εμένα».

Στον Παναθηναϊκό πάντως φαίνεται ότι υπάρχει διάδοχη κατάσταση στη θέση του τερματοφύλακα, καθώς ακολουθούν οι νεαροί Καπίνο και Ταμπάκης «Όσα χρόνια βρίσκομαι στην ομάδα το επίπεδο είναι πολύ υψηλό και νομίζω ότι για πολλά χρόνια ακόμη δεν θα υπάρξει πρόβλημα στο τέρμα. Είμαστε πλήρεις σε αυτή τη θέση με την παρουσία του Κοτσόλη, του Καπίνο και του Ταμπάκη».

Ο δρόμος σου πάντως ως την καθιέρωση ήταν μετ’ εμποδίων. Ιδίως μετά το γκολ που δέχθηκες στο ματς Κυπέλλου με την ΑΕΚ και την αποβολή με τον Ατρόμητο πολλοί μιλούσαν για άδοξο τέλος…

«Ήταν μια δύσκολη περίοδος. Ιδίως για έναν τερματοφύλακα που βρισκόταν στο ξεκίνημά του και δεν είχε προλάβει να δείξει τα θετικά στοιχεία του. Ωστόσο δεν τα παράτησα ποτέ, δεν έχασα την πίστη στις δυνατότητές μου, συνέχισα να δουλεύω και να προσπαθώ γιατί ήθελα πολύ να αλλάξει το αρνητικό κλίμα. Δεν είναι δίκαιο να καταδικάζεις κάποιον και να βάζεις ταφόπλακα για μια φάση, για μια κακή στιγμή».

Φαίνεται όμως ότι τα δύσκολα πέρασαν και πλέον έφθασε η καταξίωση…

«Ειλικρινά, χαίρομαι που βοηθάω την ομάδα και η προσπάθειά μου αναγνωρίζεται».

Πάντως εσύ αλλά και πολλοί άλλοι παίκτες, ενδεχομένως, δεν θα είχατε πάρει ευκαιρίες από τις ομάδες σας αν δεν υπήρχαν οικονομικά προβλήματα. Φαίνεται τελικά ότι η οικονομική κρίση έχει και τα θετικά της…

«Μακάρι να μην υπήρχαν αυτά τα προβλήματα. Τουλάχιστον όμως είναι θετικό ότι δίδεται χρόνος σε νέα παιδιά. Δυστυχώς, όλες οι ομάδες, όχι μόνο ο Παναθηναϊκός, αγόραζαν πολλούς ξένους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις δεν ήταν καλύτεροι από τους Έλληνες. Υπό τις υπάρχουσες οικονομικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στη χώρα μας, είναι μονόδρομος να δοθούν εμπειρίες σε νεαρούς παίκτες. Είναι όμως και ωφέλιμο καθώς έτσι θα μπορέσουμε να κτίσουμε ένα καλύτερο ποδόσφαιρο και σε ατομικό αλλά και σε συλλογικό επίπεδο. Κακώς βέβαια περιμέναμε την κρίση για να το κάνουμε αυτό».

Κατά καιρούς γίνεται ειδική μνεία στην οικογενειακή ή «παρεΐστικη» ατμόσφαιρα που επικρατεί στα αποδυτήρια της Εθνικής. Ως νέο μέλος της, πώς βιώνεις το κλίμα στην ομάδα;

«Δεν είναι υπερβολή. Είναι μια πραγματικότητα. Από τις πρώτες μου κιόλας παρουσίες εκεί ένιωσα σαν να ήμουν χρόνια μέλος της Εθνικής. Εκτός από καλοί παίκτες, όλοι οι διεθνείς είναι και καλά παιδιά, το προπονητικό τιμ είναι έμπειρο και καταξιωμένο και γενικώς οι συνθήκες που έχω συναντήσει είναι εξαιρετικές. Νιώθω υπερήφανος που είμαι μέλος αυτής της ομάδας».

Παράλληλα όμως έχεις κερδίσει και τη φανέλα του βασικού. Περίμενες ότι θα ερχόταν τόσο γρήγορα η καθιέρωση;

«Εγώ καθημερινά δούλευα και δουλεύω για να γίνω καλύτερος και η συμμετοχή μου στην Εθνική αποτελεί μια δικαίωση για τις προσπάθειές μου. Ο κ. Σάντος έχει δείξει ότι όλοι οι παίκτες έχουν δικαίωμα να ελπίζουν. Είναι σημαντικό για τον ποδοσφαιριστή να νιώθει ότι αν αποδώσει καλά έχει την προοπτική να γίνει μέλος αυτής της ομάδας. Αυτό νομίζω ότι είναι ένα επιπλέον κίνητρο για τους παίκτες».

Θεωρείς εφικτό να καταφέρει η Εθνική ομάδα να δώσει το «παρών» στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας το 2014;

«Ελπίζω πως θα συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό και τελικά θα καταφέρουμε να πάμε στο Μουντιάλ. Θα είναι κάτι πολύ σημαντικό τόσο για το ελληνικό ποδόσφαιρο όσο και για τον καθένα μας προσωπικά».
goal24news
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ