2012-12-16 09:45:09
Φωτογραφία για Συνάντηση των κυβερνητικών εταίρων την Τρίτη...!!!
ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥMε τους κυβερνητικούς εταίρους, Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη, θα συναντηθεί την Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου, στις 20.00 το απόγευμα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο Μέγαρο Μαξίμου. 

O πρωθυπουργός είχε από το πρωί του Σαββάτου συνεχείς συσκέψεις με τους στενούς του συνεργάτες στο Μαξίμου. Μετά τη θετική απόφαση του Eurogroup και την εκταμίευση της δόσης, προτεραιότητα για τον πρωθυπουργό είναι η προσέλκυση ξένων επενδύσεων αλλά και η επέκταση όσων ήδη βρίσκονται στη χώρα μας, με στόχο την εισροή κεφαλαίων και την ενίσχυση της ρευστότητας αλλά και την μείωση της ανεργίας.

Στο πλαίσιο αυτό, τη Δευτέρα, ο Αντώνης Σαμαράς θα δεχθεί στο γραφείο του, εκπροσώπους 16 μεγάλων πολυεθνικών εταιριών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα παρουσία και των κ.κ. Στουρνάρα, Χατζηδάκη και Μηταράκη. Στόχος του πρωθυπουργού είναι η διεύρυνση της παρουσίας τους στην Ελλάδα και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.


Την Παρασκευή, στις δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της διήμερης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο καλό κλίμα που επικράτησε στη Σύνοδο για την Ελλάδα, τονίζοντας ότι όλοι οι ηγέτες στο παρασκήνιο εκφράστηκαν με ιδιαίτερα θετικό τρόπο για τις προσπάθειες της κυβέρνησης και τις θυσίες του ελληνικού λαού.

Ασκησε δε δριμεία κριτική κατά της στάσης της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, από την οποία, όπως είπε, διακρίνει μια «αμηχανία από μέρους αυτών που θέλουν να αντιπολιτευθούν αυτήν τη θετική εξέλιξη για τη χώρα». Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, «θα κέρδιζαν πολιτικά αν έβγαιναν να πουν ότι ήταν επιτυχία η απόφαση για εκταμίευση της δόσης». Ο πρωθυπουργός συνέχισε την κριτική του προς την αντιπολίτευση λέγοντας πως «θα κέρδιζαν πολιτικά αν έδειχναν μια αίσθηση συνέπειας, συναίνεσης και καλής πολιτικής αγωγής, χωρίς να λένε ψέματα».

Οπως είπε, «η αμφισβήτηση μπαίνει στα όρια του κωμικού και του τραγικού, του τραγικού γιατί οι ώρες είναι πολύ δύσκολες και του κωμικού γιατί κανείς δεν τους πιστεύει».

Ο πρωθυπουργός κλήθηκε επίσης να σχολιάσει δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θ. Μπαλασόπουλου, στη διάρκεια της χθεσινής κινητοποίησης των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση. Απαντώντας στον κ. Μπαλασόπουλο, ο οποίος είχε δηλώσει ότι «αυτούς που μας τρομοκρατούν κάθε μέρα με την προπαγάνδα, θα τους τρομοκρατούμε με την παρουσία μας»,ο κ. Σαμαράς ανέφερε με νόημα ότι «οι προνομιούχοι τρομοκρατούν γιατί χάνουν τα προνόμιά τους. Και να είναι σίγουροι ότι θα τα χάσουν».

Μετά τη Σύνοδο ο κ. Σαμαράς είχε συνάντηση με τον επίτροπο Ανταγωνισμού Χοακίν Αλμούνια, με τον οποίο συζήτησε ζητήματα που άπτονται του ΕΣΠΑ, των επενδύσεων και των αποκρατικοποιήσεων. Ο κ. Σαμαράς ανακοίνωσε ακόμη ότι τη Δευτέρα θα συναντηθεί με τους επικεφαλής όλων των μεγάλων πολυεθνικών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, με στόχο να υπάρξουν συμφωνίες για τη διεύρυνση των δραστηριοτήτων τους και για νέες επενδύσεις. Ο πρωθυπουργός σημείωσε επίσης ότι «η Ελλάδα έχει μπει σε μια φάση όπου περνάμε στην απενοχοποίηση της επιχειρηματικότητας, στο καλωσόρισμα των επενδύσεων».

Πηγή / ΕΘΝΟΣ
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ