2012-12-17 13:10:42
Φωτογραφία για Πάτρα: Επιστολή παραίτησης του Τρύφωνα Παχή από τους Ανεξάρτητους Έλληνες
Την παραίτησή του από τους Ανεξάρτητους Έλληνες υπέβαλλε ο υπ. βουλευτής του κόμματος στην Αχαϊα Τρύφωνας Παχής, αφήνοντας αιχμές κατά της ηγεσίας του κόμματος και του βουλευτή Αχαϊας Γ. Νταβρή.

Η επιστολή παραίτηση Παχή έχει ως εξής:

"Φίλοι και συμμαχητές,

Με αυτή την επιστολή θέλω να απευθυνθώ σε όλους εσάς που από την πρώτη στιγμή συστρατευθήκαμε σε έναν κοινό αγώνα, πιστέψαμε σ’ ένα κοινό όραμα. Που δεν ήταν άλλο από την ανατροπή των μνημονίων και των πολιτικών εκείνων που ξεπουλάνε τον τόπο μας για ένα κομμάτι ψωμί, εξαθλιώνουν το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας και διαλύουν την ζωή και την προοπτική μας. Για αυτό πολεμήσαμε με πάθος όλους αυτούς τους μήνες, για αυτό θα συνεχίσουμε να πολεμάμε και στο μέλλον. Με την συμμετοχή μας στους Ανεξάρτητους Έλληνες πιστέψαμε και κάτι ακόμη. Πως γινόμαστε συμμέτοχοι σε ένα κίνημα δημοκρατικό, δημιουργικό, πολιτικό, με θέσεις και όραμα, με στρατηγική και σχέδιο που μαζί θα διαμορφώναμε, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Οι λόγοι που με οδηγούν σήμερα στην απόφαση που παρακάτω γράφω έχουν να κάνουν τόσο με την τοπική πορεία του κινήματος, όσο και με την κατάσταση που επικρατεί πανελλαδικά στους κόλπους του.


Στην Αχαΐα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εξέλεξαν στις πρόσφατες εκλογές Βουλευτή (με ελάχιστους ψήφους διαφορά από τους περισσότερους συνυποψήφιούς του) τον συνταξιούχο αξιωματικό κ. Νταβρή. Από την επομένη των εκλογών, τόσο εγώ όσο και οι περισσότεροι συνυποψήφιοι μου απ’ όσο μπορώ να γνωρίζω, σπεύσαμε να τον συγχαρούμε και να δηλώσουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στην ευθύνη που αναλάμβανε να εκπροσωπεί τόσο το κίνημα όσο και την Αχαΐα στην Βουλή των Ελλήνων, μια και αν δεν κάνω λάθος αυτή είναι η δουλειά ενός Βουλευτή από την Αχαΐα. Μάλλον για να είμαι ακριβής αυτή πρέπει να είναι η δουλειά του.

Από την πρώτη στιγμή ο κ. Νταβρής και μερικοί (ελάχιστοι ευτυχώς, για αυτό και φτάσαμε μέχρι εδώ χρονικά) πιστοί του ακόλουθοι, την οντότητα των οποίων δεν αξίζει κανείς να μπει στο κόπο να περιγράψει, επιδόθηκαν σε μια πρωτοφανή εκστρατεία απαξίωσης, συκοφάντησης και τελικά απομάκρυνσης από το κίνημα, στελεχών που ενώ και στις δυο εκλογικές αναμετρήσεις έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, ενισχύοντας σημαντικά την κοινή προσπάθεια, δυστυχώς για αυτούς δεν στήριξαν εκλογικά τον συγκεκριμένο. Παντού σκιές, συνωμοσίες, πράκτορες της ΝΔ και άλλων «μυστήριων» δυνάμεων του σύμπαντος, δημιούργησαν ένα περιβάλλον άρρωστο και αντίθετο με τις αρχές και τις αξίες πολλών από εμάς. Στην αρχή η συναίνεση της ηγεσίας στα προσωπικά «καπρίτσια» του Βουλευτή μεταφράστηκε από το στελεχιακό δυναμικό του κινήματος και τους υπόλοιπους υποψήφιους του Νομού, ως προσπάθεια να αποφευχθούν τα χειρότερα. Όμως, όπως έχει επανειλημμένα αποδειχτεί στη ζωή, η καλή διάθεση και η συναίνεση, αποθρασύνουν αντί να λογικεύουν.

Φτάσαμε έτσι στο σημείο να βλέπουμε το ένα μετά το άλλο, στελέχη αξιόμαχα και πολύτιμα στην κοινή προσπάθεια να απομακρύνονται, με αποκορύφωμα την εξώθηση σε παραίτηση του επικεφαλή της συντονιστικής επιτροπής της Αχαΐας Θανάση Αργυρού. Παρά τις εκκλήσεις μας τόσο προς τα αρμόδια κομματικά όργανα, όσο και προς τον ίδιο τον Πάνο Καμμένο (ο οποίος όπως μας έδωσε να καταλάβουμε καμία διάθεση δεν είχε για να μας δεχθεί και να μας ακούσει), αυτή η τακτική συνεχίστηκε κλιμακούμενη.

Η ανυπαρξία πολιτικού λόγου και έργου του κ. Νταβρή, η παντελής απουσία του όλους αυτούς τους μήνες από τα τεκταινόμενα στην Αχαΐα, η πλήρης αδιαφορία του για τα προβλήματα του Νομού και της τοπικής κοινωνίας (θλιβερός ο μέχρι σήμερα απολογισμός του κοινοβουλευτικού του έργου αλλά και της γενικότερης παρουσίας του στην Αχαΐα) έχουν συμβάλλει καθοριστικά στην δημοσκοπική κατάρρευση του κινήματος στην Αχαΐα αλλά και στην απαξίωση της γενικότερης απήχησης του στην τοπική κοινωνία. Δυστυχώς ο εν λόγω κύριος αντί να ασχοληθεί με την αποστολή που του ανέθεσε η τοπική κοινωνία, ασχολείται αποκλειστικά με την εξουδετέρωση του εσωκομματικού «ανταγωνισμού», προκειμένου να εξασφαλίσει (η τουλάχιστον αυτό νομίζει) την θέση του στο Κοινοβούλιο, κατά την ταπεινή μου άποψη.

Πρόσφατη προσπάθεια των υπόλοιπων στελεχών του ψηφοδελτίου της Αχαΐας για κοινή συνάντηση όλων με τα στελέχη του κομματικού μηχανισμού στην Αθήνα, προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα και να δοθούν λύσεις, έπεσε στο κενό μιας και ο κ. Νταβρής δεν μας έκανε την τιμή να εμφανιστεί. Τελευταίο παράδειγμα αυτής του της πρακτικής ήταν η σύγκλιση σύσκεψης με δική του πρωτοβουλία στα γραφεία του κινήματος στην Πάτρα, την Παρασκευή 14/12 προκειμένου να συζητηθούν οι εσωτερικές εξελίξεις στο κίνημα, για την οποία τόσο εγώ όσο και άλλοι υποψήφιοι δεν ενημερωθήκαμε ποτέ, μια και όπως είπε ο ίδιος δεν ανήκουμε πια στο κίνημα. Με ποιανού την απόφαση δεν μπορώ να καταλάβω. Και όλα αυτά με την ανοχή και απ’ ότι τελευταία έγινε σαφές και την ενθάρρυνση της ηγεσίας. Βλέπετε κάποιοι Βουλευτές, προκειμένου να καλύψουν την αδυναμία τους να ανταποκριθούν με επιτυχία στο ρόλο τους, μεταβάλλονται σε πρόθυμους «αυλοκόλακες» της ηγεσίας και αυτό μάλλον αρέσει.

Σε πανελλαδικό επίπεδο, το κίνημα εμφανίζεται σε πλήρη ακινησία ειδικά από τον Σεπτέμβριο και μετά. Πέρα από τις αγωνιώδεις προσπάθειες κάποιων στελεχών της Γραμματείας Οργανωτικού, που με ίδια έξοδα (γιατί κατηγορηθήκαμε πως πληρωνόμαστε κιόλας) έτρεχαν σε όλη την Ελλάδα για να στηθεί ένας υποτυπώδης μηχανισμός, κανένας σχεδιασμός, καμία συνεννόηση. Η έλλειψη κεντρικής πολιτικής κατεύθυνσης και οι αψυχολόγητες πρωτοβουλίες οι οποίες πιο πολύ στον εντυπωσιασμό της στιγμής παρά στην ουσία στόχευαν, οδήγησαν πολλούς και σοβαρούς συμπολίτες μας που μας στήριξαν και στις δυο εκλογικές αναμετρήσεις στο να απομακρυνθούν από εμάς. Το τελευταίο διάστημα δε διαπιστώνουμε πως η όποια διατύπωση ανησυχίας, η όποια κραυγή αγωνίας για την κακή πορεία, άρχισε να μεταφράζεται σε «συνωμοτική διάθεση», «διασπαστική πρόθεση» η κακόβουλη αμφισβήτηση της ηγεσίας. Το αποτέλεσμα ήταν οι επί μακρόν σκληρές προσωπικές επιθέσεις εναντίον συγκεκριμένων στελεχών όλων των βαθμίδων, από τους γνωστούς «επαναστάτες του πληκτρολογίου», με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς και σε προσωπικό επίπεδο. Φαινόμενο που στην Αχαΐα έλαβε κωμικοτραγικές διαστάσεις, με πρωταγωνιστές συγκεκριμένους (πολύ λίγους επαναλαμβάνω) πολιτικούς φίλους του κ. Νταβρή, με τους οποίους σύντομα θα ασχοληθεί η ελληνική δικαιοσύνη. Και πάλι χωρίς καμία αντίδραση της ηγεσίας παρά τις εκκλήσεις πολλών από εμάς. Η υποκριτική σπουδή για διοργάνωση πανελλαδικής συνδιάσκεψης στις 21/12 υπό την πίεση των εξελίξεων, μόνο μελαγχολικά χαμόγελα μπορεί να προκαλέσει. Όπως θλίψη προκαλεί και η απόφαση του Προέδρου για κατάργηση όλων των κομματικών οργάνων, με παράλληλη εκχώρηση υπερεξουσιών στην κοινοβουλευτική ομάδα. Αν αυτό είναι το «καινούργιο» που υποτίθεται πως πρεσβεύουμε, σε ότι με αφορά ευχαριστώ δεν θα πάρω!!!!!

Κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι σαφές πως η συνύπαρξη μας στον ίδιο πολιτικό φορέα με ανθρώπους αυτής της νοοτροπίας και αντίληψης, οι οποίοι οδηγούν στο κίνημα στα όρια της γραφικότητας, δημιουργεί σοβαρό ζήτημα τόσο στην προσωπική μας αξιοπρέπεια και διαδρομή όσο και στην επίτευξη του κοινού στόχου. Εμείς δηλώσαμε παρών με πρόθεση να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για τον τόπο μας, για τη ζωή μας, για το μέλλον και το δικαίωμα των παιδιών μας να ζουν με αξιοπρέπεια και όχι για να αναλωνόμαστε σε αστειότητες και φαιδρές θεωρίες συνωμοσίας ανασφαλών προσώπων. Και εφόσον η επιλογή του Πάνου Καμμένου είναι να πορευτεί με αυτούς, δεν μου μένει άλλη επιλογή από την παραίτηση μου από τα όργανα του κινήματος στα οποία συμμετέχω (Γραμματεία Οργανωτικού, Τομέας Ανάπτυξης) αλλά και από το ψηφοδέλτιο της Αχαΐας των ΑΝΕΛ. Θα ζητούσα και την διαγραφή μου από τις καταστάσεις των μελών του κινήματος, αλλά απ’ όσο μπορώ να γνωρίζω τέτοιες δεν υφίστανται καν μια και το θέμα των επανεγγραφών δεν προχώρησε ποτέ.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους και όλες με τους οποίους πολεμήσαμε μαζί όλους αυτούς τους μήνες για τον κοινό σκοπό, καθώς και τους χιλιάδες Αχαιούς που με τίμησαν με την ψήφο τους στις εκλογές του Μαΐου. Να τους διαβεβαιώσω (μια και θα αρχίσουν πάλι οι επιθέσεις και οι εξυπνάδες) πως δεν σκοπεύω να γυρίσω στη ΝΔ, ούτε να κάνω βήμα πίσω από τις αρχές εκείνες που με έφεραν μεταξύ των ιδρυτικών μελών των ΑΝΕΛ. Και φυσικά δεν πληρώθηκα από κανέναν για αυτή μου την απόφαση!!!! Ο αγώνας για τη σωτηρία της πατρίδας συνεχίζεται από άλλες επάλξεις με συνέπεια και σοβαρότητα, δεν καταθέτω τα όπλα. Εμείς (και δεν μιλώ μόνο για τον εαυτό μου αλλά και για όλους εκείνους που νοιώθουν απογοητευμένοι και προδομένοι από αυτές τις συμπεριφορές και τις νοοτροπίες) δεν είμαστε διάττοντες αστέρες!!!! Εύχομαι από καρδιάς καλή δύναμη σε όλους..."

Με σεβασμό και εκτίμηση προς τους συμμαχητές μου

Τρύφωνας Παχής
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ