2012-12-24 16:45:25
Φωτογραφία για Συνάντηση Κουβέλη – κλινικαρχών
Συνάντηση του προεδρείου της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβελη πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του κόμματος, στα πλαίσια της ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών για τα προβλήματα βιωσιμότητας που αντιμετωπίζει ο κλάδος εξαιτίας της ασυνέπειας του ΕΟΠΥΥ στην εκπλήρωση των οικονομικών του υποχρεώσεων.

Οι εκπρόσωποι των ιδιωτικών κλινικών αναφέρθηκαν στα ληξιπρόθεσμα χρέη 4 μηνών που έχουν δημιουργηθεί μέσα στο 2012 και στην εμπλοκή που έχει παρουσιαστεί στην εξόφληση των χρεών της περιόδου 2007-2011 των ασφαλιστικών ταμείων που προσχώρησαν στον ΕΟΠΥΥ, με ορατό τον κίνδυνο της μη πληρωμής των, παρά την εκταμίευση της δόσης των 34 δις.

Συζήτησαν ακόμη το μοντέλο χρηματοδότησης του Οργανισμού το οποίο κατά την άποψη τους οδηγεί σε μη βιώσιμο οικονομικά οργανισμό, λογω της συνεχούς μείωσης των εσόδων του και παρά την σημαντική μείωση των δαπανών και ζήτησαν την παρέμβαση του προέδρου της ΔΗΜ.ΑΡ. για την τροποποίηση του νέου Κανονισμού Παροχών ο οποίος προβλέπει την οικονομική επιβάρυνση των ασφαλισμένων με δυσβάστακτα ποσοστά συμμετοχής 30% και 50% για τους ασθενείς του ΟΓΑ.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. κατανόησε τα προβλήματα και υποσχέθηκε να βοηθήσει στην επίλυση τους.

Ygeia360.gr

- Posted using BlogPress from my iPad
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ