2012-12-29 14:27:06
Φωτογραφία για Σε ύφεση η παράνομη υλοτομία στην Ηλεία
Μετά από ένα τρίμηνο έξαρσης του φαινομένου της παράνομης υλοτομίας στην Ηλεία, μετά τα τέλη Νοεμβρίου, εμφανίζεται ύφεση με το προσωπικό των Δασαρχείων να πραγματοποιούν συχνούς ελέγχους σε πολλές περιοχές του νομού. Την ίδια στιγμή η Κυβέρνηση ετοιμάζεται να προωθήσει προς ψήφιση νέο αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο με ποινές εξοντωτικές για τους παραβάτες που εντοπίζονται.

Τόσο από τους ελέγχους όσο και από την μείωση του αριθμού των καταγγελιών προς το Δασαρχείο εκτιμάται πως το φαινόμενο της παράνομης υλοτομίας έχει περιοριστεί σημαντικά αυτή την περίοδο, ιδιαίτερα από τη στιγμή που το δίμηνο Δεκεμβρίου – Ιανουαρίου βρίσκεται σε ισχύ η απαγόρευση υλοτομίας στα δάση (δεν χορηγείται άδεια από το Δασαρχείο).

Το προσωπικό των Δασαρχείων του νομού, πραγματοποιούν συχνούς ελέγχους ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές για τον εντοπισμό λάθρο-υλοτόμων, ή φορτηγών που μεταφέρουν καυσόξυλα. Ακόμα και στην περιοχή της Φολόης τα εκτεταμένα φαινόμενα των προηγούμενων μηνών τώρα έχουν εκλείψει, κανείς όμως δεν ξέρει για πόσο ακόμα.


Γιατί αν επικράτησε από τον Αύγουστο έως και το Νοέμβριο η λογική της τροφοδοσίας των μεγάλων μαντρών καυσόξυλων της Αθήνας και της Πάτρας ενόψει του χειμώνα με δεδομένη και την πλήρη απαγόρευση Δεκεμβρίου – Ιανουαρίου, ίσως οι λαθρο-υλοτόμοι να επιστρέψουν προς τα τέλη Ιανουαρίου.

Στα Δασαρχεία σύμφωνα με πληροφορίες προβληματισμός επικρατεί αυτή την περίοδο περισσότερο με τις περιπτώσεις κλοπής ξυλείας από λιοστάσια.

Περιστατικά υπάρχουν, όμως δεν έχουν καταγγελθεί επισήμως και αυτό δεν βοηθά τις Αρχές στο έργο τους. Ωστόσο οι έλεγχοι και προς αυτή την κατεύθυνση συνεχίζονται, ενώ οι αρμόδιοι των δασαρχείων προτρέπουν τους πολίτες που πέφτουν θύματα τέτοιων περιστατικών να προβαίνουν σε καταγγελίες.

Από την άλλη πλευρά και η Κυβέρνηση λαμβάνει τα μέτρα της με την δημιουργία ενός πιο αυστηρού νομοθετικού πλαισίου, με ποινές εξοντωτικές για τους παραβάτες, κατασχέσεις οχημάτων κ.α.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ