2013-01-01 13:21:03
Φωτογραφία για Ο Λιθοβολισμός του δέντρου
Γράφει ο Κώστας Μ.

Πραγματικά, αυτό που γίνεται με τη Λίστα Λαγκαρντ δεν έχει προηγούμενο. Ξαφνικά ως εκ θαύματος βρέθηκε η λύση να απαγκιστρωθεί όλος ο καλός ο κόσμος από αυτή την έρμη λίστα. Το στίγμα έφυγε από πάνω τους.

Ο ΄κυριος΄ Παπακωνσταντίνου ΄αντρίκια΄ δέχτηκε να παρουσιαστεί ως ο μόνος κατηγορούμενος. Τι ευτυχία! Πόσο βολικό… Ο κύριος Παπακωνσταντίνου έκανε αυτό θα θεωρούσε φυσικό να κάνει σχεδόν όλη η Ελλάδα και σχεδόν όλος ο κόσμος για την οικογένεια του, ας μην είμαστε υποκριτές. Ας μην πέφτουμε ξαφνικά από τα σύννεφα. Τι? Να βγάλει την ουρά του περιβάλλοντος του απέξω. Να κάνει το ρουσφετακι του στους δικούς του ανθρώπους βρε αδερφέ Ρουσφετακι. Θυμάστε αυτή τη λέξη? Αυτό μας πασάρουν. Ένα φυσικό γεγονός που μπορούμε να καταλάβουμε εύκολα.

Επιτέλους όμως πρέπει να γίνει φανερό πως αυτή η πρακτική είναι παράνομη ανήθικη και καταδικαστέα. Ναι δε μας χαλάει να δικαστεί άλλος ένας πολιτικός, τους αξίζει άλλωστε στους περισσότερους. Σχεδόν όλους άμα τους ψάξεις έχουν αξιόποινες πράξεις στο ενεργητικό τους.


Όμως εκεί που θέλω να ρίξουμε φως αυτή τη στιγμή είναι η πρακτική και μεθοδολογία ΤΟΥΣ. Το εξιλαστήριο θύμα έχει πάρει όλα τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του από αυτά τα διεφθαρμένα Μ.Μ.Ε. Κανένα από αυτά τα διαπλεκόμενα μέσα δεν το πάει παρακάτω. Όλοι μας δείχνουν το δέντρο για να χάσουμε το δάσος.

Μην νομίζεται πως ο κύριος Παπακωνσταντινου δε θα έχει αντισταθμιστικά οφέλη βέβαια. Κάτι έχει κανονίσει κάτω από το τραπέζι. Ξαφνικά δεν ακούγεται ούτε για την μαμά Μαργαρίτα ούτε για άλλους Εβραίους που είχε αφήσει να εννοηθεί ένας άλλος διαπλεκομενος. Και δε μιλώ για άλλον πέραν του Βενιζέλου. Ο Παπανδρέου δεν έχει γίνει πουθενά λόγος ότι είναι άμεσα υπεύθυνος. Δηλαδή δεν έλαβε γνώση για αυτή την λίστα ο πρωθυπουργός της χώρας? Παπανδρέου, Παπακωνσταντινου, Βενιζέλος είναι σίγουρα άμεσα υπεύθυνοι. Γι αυτό μάλιστα το θέμα έφυγε από τη βουλή που θα μπορούσε να αναζητήσει και τις πολιτικές ευθύνες του πράγματος και ανατέθηκε σε άλλες υπηρεσίες υπεύθυνες μόνο για τις οικονομικές ατασθαλίες.

Ο Παπακωνσταντινου τα φταίει όλα. Αυτός ο κακός. Ο μόνος κακός. Όλοι οι άλλοι είναι αδιάφθοροι. Αυτό έχουν σκοπό να μας περάσουν και να μείνει το πράγμα έως εκεί. Η συμφωνία έχει κλείσει. Θα το πάρει όλο πάνω του αυτή η ψυχάρα.

eimaizontanos.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ