2013-01-03 23:46:07
Φωτογραφία για Πάτρα: Ένσταση κατά της τιμολογιακής πολιτικής της ΔΕΥΑΠ, για τα περί ευπόρων και απόρων πολυτέκνων
"Όπως δημόσια είχα δεσμευτεί, στις 27/12/2012 προχώρησα στην κατάθεση ένστασης στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας να εγκρίνει την τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΠ, που διαχωρίζει τους Πολύτεκνους σε Άπορους και Εύπορους.

Η απόφαση αυτή της Δημοτικής Αρχής, πειστεί αντιγραφεί των μνημονιακών επιλογών, δημιούργησε πλήθος αντιδράσεων.

Διαπίστωσε ο καθένας μας την έντονη διαμαρτυρία των συλλόγων ΑΜΕΑ στην περιοχή μας.

Δυστυχώς για άλλη μία φορά διαπιστώνει κανείς, την ανυπαρξία της Πολυτεκνικής Οργάνωσης Πατρών και Περιχώρων, που δεν έκανε καμία παρέμβαση ενώ μέλη που δραστηριοποιούνται στο πολυτεκνικό κίνημα, απουσίαζαν την ώρα της ψηφοφορίας, αδιαφορώντας εάν με την στάση τους αυτή έχουν υποπέσει σε καταστατικό ολίσθημα και το Δ.Σ. της οργάνωσης θα έπρεπε να εφαρμόσει το άρθρο 8 του καταστατικού και να την διαγράψει από τα μητρώα της.


Άραγε γιατί;

Μήπως μην διαταράξουν την εύθραυστη δημοτική πλειοψηφία και δεν θα περνούσε η συγκεκριμένη απόφαση που καταργεί την μέχρι τώρα τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΠ για τους πολύτεκνους και θέτει εισοδηματικά κριτήρια;

Σε συνέχεια το κείμενο της ένστασης:

Πάτρα 27/12/2012

ΠΡΟΣ:

Τον ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ & ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ.

ΕΝΣΤΑΣΗ

Κατά της απόφασης 303 του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ που εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων, κατά την συνεδρίασή του στις 13/12/2012 και μέχρι σήμερα, δεν έχει αναρτηθεί στο Διαύγεια του Δήμου.

Κύριε Γενικέ Γραμματέα,

Ο κάτωθι υπογράφοντας πολίτης και κάτοικος του Δήμου Πατρέων, εναντιώνομαι στην απόφαση-έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας κατά την συνεδρίασή του στις 13/12/2012, για την τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΠ για το έτος 2013. (Απόφαση 303 του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ, 20ης Συνεδρίασης την 6.12.2012).

Η εναντίωσή μου οφείλετε στο ότι θίγει τα Συνταγματικά Δικαιώματα (άρθρο 21 παρ. 2), τόσο εμένα προσωπικά όσο και όλων των κατοίκων του Δήμου που έχουν την ιδιότητα του πολύτεκνου και τεκμηριώνεται παράλληλα με τα ακόλουθα επιχειρήματα:

Το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ, καθώς και το Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων κατά την έγκρισή του, δεν έλαβε υπόψιν για τους Πολύτεκνους, την 60735/30.10.2007 απόφαση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών και την απόφαση 1095/2001 του Συμβουλίου της Επικρατείας, που απαγορεύει την θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων για τους πολύτεκνους και το διαχωρισμό τους σε άπορους και εύπορους.

Για το λόγο αυτό σας παρακαλώ όπως κρίνετε την παρούσα απόφαση ως μη σύννομη και ζητήσετε από την Δημοτική αρχή της Πάτρας, για τους Πολύτεκνους, να διατηρήσουν τις μέχρι τώρα προϋποθέσεις για την τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΠ, που δεν θέτει εισοδηματικά κριτήρια για την χορήγηση του ειδικού τιμολογίου Πολυτέκνων."

Με εκτίμηση,

Ο Υπογράφων την ένσταση

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ