2013-01-05 23:39:53
Φωτογραφία για Τραγικός ο Μπουμσόνγκ στην νέα ήττα του Παναθηναϊκού
Ένας μέτριος Παναθηναϊκός με έναν τραγικό... Μπουμσόνγκ ο οποίος είχε να παίξει τρεισίμιση μήνες και έκανε δώρο δυο γκολ στον Λεβαδειακό γνώρισε την ήττα με 1-2 μέσα στο ΟΑΚΑ από την ομάδα της Βοιωτίας η οποία έδειξε πολύ καλά στοιχεία.

Με το αριστερό μπήκε στο 2013 ο Παναθηναϊκός ο οποίος μετά την ήττα στην Βέροια με 3-0 ηττήθηκε και στο ΟΑΚΑ με 1-2 από τον Λεβαδειακό προδομένος από τα ατομικά λάθη του Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ ο οποίος σαν άλλος Άγιος Βασίλης έκανε δώρο δυο γκολ στον Βασιλείου ο οποίος φυσικά δεν έχασε την ευκαιρία.

Ο Γάλλος ο οποίος είχε να παίξει από τις 24 Σεπτεμβρίου, αγωνίστηκε δηλαδή μετά από τρεισίμιση μήνες, ήταν τραγικός και στο τέλος περίλυπος παρέμεινε περισσότερο από κάθε άλλον στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ πριν αποχωρήσει αποδοκιμαζόμενος όμως από τον κόσμο του Παναθηναϊκού. 

Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα στο πρώτο παιχνίδι του 2013 παρέταξε με αρκετές αλλαγές την ομάδα του Παναθηναϊκού βάζοντας μέσα σε σχέση με το ματς με την Βέροια τους Πίντο, Μπουμσόνγκ και Κουίνσι με τον Γάλλο άσο να παίζει μετά από τρεισίμιση μήνες και να αποτελεί την... μαύρη τρύπα του Παναθηναϊκού στην αναμέτρηση με την ομάδα της Βοιωτίας.


Ο Γάλλος άσος έκανε δυο λάθη στην διάρκεια του αγώνα τα οποία τα πλήρωσε ο Παναθηναϊκός στον έπακρο βαθμό καθώς δέχτηκε δυο ισάριθμα τέρματα. Το Τριφύλλι ναι μεν βρέθηκε σε μια μέτρια μέρα αλλά αν δεν είχαν γίνει αυτά τα δυο λάθη θα μπορούσε να είχε πάρει τη νίκη.

Από την πλευρά του ο Λεβαδειακός με τον Βασιλείου εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τα λάθη των γηπεδούχων και κατάφερε να πετύχει δυο γκολ και να πανηγυρίσει μια μεγάλη νίκη, την πρώτη επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ.

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητής: Τριτσώνης

Βοηθοί: Σαραϊδάρης, Σωτηρόπουλος

Παναθηναϊκός (Ρότσα): Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Πίντο, Μπουμσόνγκ, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Σισοκό, Ζέκα, Μαυρίας (74' Μπαρμπαρούσης), Κουίνσι (85' Φορναρόλι), Τοτσέ.

Λεβαδειακός (Παράσχος): Κυριακίδης, Μουλόπουλος, Λισγάρας, Γεωργίου, Μεντί, Κόρμπος, Ζησόπουλος, Βασιλείου, Μάρτινς, Πόι (72' Ακόστα), Ρομέου (46' Μαχαίρας), Βασιλείου (88' Κουτσόπουλος). 

Διατητής: Στυλιάρας (Αιτ/νίας), Μαγιάνης, Ποντίκης

Γκολ: 12' Τοτσέ/ 38'-75' Βασιλείου

Κίτρινες κάρτες: 65' Βασιλείου, 68' Μεντί, 70' Κουτσόπουλος

Ανασκόπηση αγώνα

Ο Παναθηναϊκός είχε την υπεροχή του αγώνα από την αρχή της αναμέτρησης και με καλή κυκλοφορία πίεσε τον αντίπαλο του με σκοπό ένα γρήγορο γκολ. Ένα γκολ το οποίο ήρθε μάλιστα στο 12' όταν ο Βιτόλο έκανε την σέντρα ο Τοτσέ πήρε την κεφαλιά από τον Κυριακίδη και με δεύτερη κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ.

Οι πράσινοι συνέχισαν να πιέζουν με σκοπό ένα ακόμη γκολ και έχασαν δυο πολύ καλές στιγμές στις οποίες αν είχαν σκοράρει σίγουρα τα πράγματα θα εξελίσσονταν διαφορετικά. Η πρώτη ήταν στο 32' όταν μετά από κόρνερ από τα δεξιά ο Ζέκα έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή, σούταρε αλλά με τάκλιν ο Ζησόπουλος αποσόβησε το 2-0. 

Στο 36' ο Σεϊταρίδης από τα δεξιά έκανε την σέντρα ο Τοτσέ ανενόχλητος από το ύψος του πέναλτι έπιασε την κεφαλιά με τον Κυριακίδη όμως να διώχνει σωτήρια και το Τριφύλλι να χάνει σπουδαία ευκαιρία.

Λάθος από τον Μπουμσόνγκ

Σαν να μην έφτανε αυτό στο 38' ο Μπουμσόνκ στην προσπάθεια του να γυρίσει την μπάλα στον Καρνέζη από το κέντρο δεν υπολόγισε σωστά με τον Βασιλείου να παίρνει την μπάλα και να σουτάρει εύστοχα για το 1-1 που ήταν και το τελικό σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός ναι μεν είχε την υπεροχή αρχικά αλλά δεν ήταν τόσο απειλητικός. Έχασε βέβαια δυο ευκαιρίες και πάλι πριν σκοράρει ο Λεβαδειακός ο οποίος ουσιαστικά στις επιθετικές του ενέργειες είχε το δυο στα δυο.

Δυο φάσεις στο δεύτερο ημίχρονο

Στο 55' ο Σπυρόπουλος έβγαλε την σέντρα από τα αριστερά ο Σισοκό μόνος του στο ύψος του πέναλτι πήρε την κεφαλιά αλλά έστειλε την μπάλα να περάσει δίπλα στο δεξί δοκάρι του Κυριακίδη.

Στο 70' ο Παναθηναϊκός κέρδισε φάουλ το οποίο εκτέλεσε ο Τοτσέ πολύ όμορφα αλλά ο Κυριακίδης και πάλι πετάχτηκε στην δεξιά του γωνία και έβγαλε την μπάλα στερώντας από το Τριφύλλι το 2-1.

Νέο λάθος από τον Γάλλο

Στο 75' του αγώνα ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ έγινε κάτοχος της μπάλας στα δεξιά αλλά προσπάθησε να αποφύγει τον αντίπαλο του αντί να απομακρύνει την μπάλα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο Ακόστα να του κλέψει την μπάλα και να την γυρίσει την κατάλληλη στιγμή στον Βασιλείου ο οποίος από κοντά δεν δυσκολεύτηκε με προβολή να κάνει το 1-2.

Από εκείνο το σημείο έως το τέλος του αγώνα οι πράσινοι δεν μπόρεσαν να φτιάξουν κάποια ευκαιρία ενώ και οι αλλαγές του Ρότσα δεν βοήθησαν καθόλου τον Παναθηναϊκό να γίνει απειλητικός.

Ο MVP της αναμέτρησης

Δεν χωράει αμφιβολία πως ο MVP της αναμέτρησης ήταν ο Στέλιος Βασιλείου. Ο επιθετικός των φιλοξενούμενων δυο φορές βρέθηκε σε θέση βολής και δυο φορές έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ορέστη Καρνέζη δίνοντας στην ομάδα του μια πολύ σημαντική νίκη στην προσπάθεια που κάνει για να κυνηγήσει την είσοδο της στα πλέι οφ. Ο μικρός έχει το γκολ και το δείξε και κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Ο αδύναμος κρίκος

Όσο εύκολο είναι κάποιος να βρει τον MVP της αναμέτρησης άλλο τόσο και ακόμα ευκολότερο είναι να βρει και τον αδύναμο κρίκο. Ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ ήταν απλά τραγικός. Ίσως το γεγονός ότι είχε να παίξει τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα να είχε κάποιο ρόλο στην απόδοση του. Τα λάθη που έκανε όμως πραγματικά δεν δικαιολογούνται για την αξία και την καριέρα του Γάλλου ποδοσφαιριστή.

Στατιστικά Αγώνα1Γκολ20Ασίστ110Τελικές Προσπάθειες52Σουτ εντός μεγάλης περιοχής43Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής15Κεφαλιές02Αποκρούσεις67Επεμβάσεις2821Κλεψίματα2910Φάουλ180Οφσάιντ010Κόρνερ266Λάθη658/33Γεμίσματα5/9

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ