2013-01-06 21:56:02
Φωτογραφία για Αδέσποτοι σκύλοι στη Λευκωσία εξοντώνουν γάτες, κινδυνεύουν πολίτες
Αγέλες αδέσποτων σκύλων κατασπαράζουν τα πάντα στο πέρασμά τους τις τελευταίες ημέρες σε περιοχές της Λευκωσίας. Μεγάλος αριθμός γάτων που διαβιούν στο κοιμητήριο Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης σκοτώνονται... καθημερινά από τα αδέσποτα κυνηγόσκυλα, με τους αρμόδιους να μην μπορούν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

Μέχρι χθες καταμετρήθηκαν νεκρά 20 γατάκια στο κοιμητήριο, ενώ το ίδιο φαινόμενο παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες και στο κοιμητήριο Αγλαντζιάς όπου εντοπίστηκαν 40 νεκρά γατάκια. Αρμόδιοι προσπαθούν να δουν κατά πόσο είναι η ίδια αγέλη αδέσποτων που επισκέπτεται τα δύο κοιμητήρια, ή αν υπάρχουν περισσότερες από μία. Κάποιοι πιστεύουν ότι δεν πρέπει να είναι η ίδια αγέλη παρά το ότι μοιάζουν.

Παρόμοιο πρόβλημα παρατηρήθηκε και στην περιοχή του Αγίου Ανδρέα, αλλά και στην περιοχή νότια του ΣΟΠΑΖ απέναντι από τη βιοτεχνική περιοχή της Αγλαντζιάς, όπου έστησαν παγίδες χωρίς όμως σπουδαία αποτελέσματα. Παλιότερα χρησιμοποιούσαν ειδικά όπλα που εκτοξεύουν βελάκια με αναισθητικό, αλλά τώρα δεν διαθέτουν αυτά τα βελάκια ούτε οι δήμοι ούτε οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες.


Μέχρι στιγμής δεν δέχθηκαν επίθεση οι άνθρωποι και αυτό οφείλεται ενδεχομένως στο ότι οι σκύλοι επιλέγουν τις μεταμεσονύχτιες ώρες για τις επιθέσεις τους. Όμως, δεν αποκλείεται να συμβεί το μοιραίο εφόσον δεν ληφθούν άμεσα μέτρα.

Ιδιαίτερα κινδυνεύουν ηλικιωμένα άτομα που επιλέγουν να επισκέπτονται τα κοιμητήρια κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, αλλά και μικρά παιδιά. Απαιτείται συντονισμός εκ μέρους των αρμοδίων υπηρεσιών για να επιληφθούν του σοβαρού αυτού προβλήματος.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Ευημερίας Γάτων, Ντίνος Αγιομαμίτης, ανέφερε στον «Φ» ότι πρώτη φορά βρίσκεται αντιμέτωπος με τέτοια επιθετικότητα από κυνηγόσκυλα, δεδομένου ότι αυτά σκοτώνουν το θήραμά τους, ενώ στην προκειμένη περίπτωση κάποια προχωρούν ακόμα ένα βήμα παραπέρα και το τρώνε.

Σύμφωνα με τον κ. Αγιομαμίτη, αναφέρθηκε στο περιστατικό αυτό με παράπονό του προς την Αστυνομία, ωστόσο έλαβε την απάντηση ότι είναι αναρμόδια να χειριστεί το θέμα. Επικοινώνησε επίσης με τον Δήμο Αγλαντζιάς, ο οποίος δήλωσε έτοιμος να συνεργαστεί με τον Σύνδεσμο για να βρεθεί κάποια λύση.

Οι υπεύθυνοι του Δήμου Λευκωσίας δήλωσαν επίσης έτοιμοι να βοηθήσουν, αλλά όπως ανέφεραν δεν είναι εύκολο πρόβλημα γιατί αυτού του είδους τα σκυλιά δύσκολα πέφτουν σε παγίδες. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Νίκη με Βιερίνια
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Νίκη με Βιερίνια
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ