2013-01-08 18:38:50
Φωτογραφία για Με την πρόταση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ συντάσσεται η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ...!!!
Ο γγ της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος επιβεβαίωσε σήμερα στη Βουλή ότι το κόμμα του θα υπερψηφίσει την πρόταση που καταθέτουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. 

 

Το κόμμα του Πάνου Καμμένου θέλει να παραπεμφθούν σε προανακριτική για την αλλοίωση και την μη αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ, εκτός του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου και οι κύριοι Ευάγγελος Βενιζέλος, Γιώργος Παπανδρέου και Λουκάς Παπαδήμος.

Οι κατηγορίες αφορούν νόθευση και υπεξαγωγή εγγράφου, απιστία σχετικά με την υπηρεσία, παράβαση καθήκοντος και άμεση συνέργεια σε φοροδιαφυγή.

Την πρόταση παρουσίασε αναλυτικά στην Κ.Ο. ο βουλευτής Βασίλης Καπερνάρος, ενώ προηγήθηκε μια σύντομη εισήγηση του κ. Καμμένου αναφορικά με την πρόταση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και, στη συνέχεια, ακολούθησαν τοποθετήσεις βουλευτών.

Σε δήλωσή του μετά τη συνεδρίαση της ΚΟ, ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος τόνισε ότι θα επικοινωνήσει με τον Αλέξη Τσίπρα και θα του ζητήσει να στηρίξει την πρόταση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για να συμπληρωθούν οι 30 βουλευτές που απαιτεί το Σύνταγμα και ο κανονισμός της Βουλής.


Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, μετά τα όσα είπε χθες ο κ. Παπακωνσταντίνου στη συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση, φαίνεται ότι ο Γιώργος Παπανδρέου γνώριζε την υπόθεση.

«Ο λαός αυτή τη στιγμή απαιτεί απόδοση δικαιοσύνης και πρέπει όλες οι δυνάμεις του δημοκρατικού και πατριωτικού τόξου να ενωθούν. Δεν χωρούν μικροπολιτικά παιχνίδια» είπε ο κ. Καμμένος, ζητώντας από τον ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει την πρότασή του. Προσέθεσε ότι το κόμμα του θα συνυπογράψει τις προτάσεις των άλλων κομμάτων για σύσταση προανακριτικής, αλλά εκτίμησε πως η πρόταση του κόμματός του καλύπτει όλες τις άλλες προτάσεις.

Είπε, επίσης, ότι έχει λάβει διαβεβαιώσεις στήριξης της πρότασης των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, από πολλούς ανεξάρτητους βουλευτές.

Νωρίτερα, ο κ. Καμμένος συναντήθηκε με τον ανεξάρτητο βουλευτή και πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος, Νίκο Νικολόπουλο και τον ενημέρωσε για την πρόταση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων περί της σύστασης προανακριτικής επιτροπής για τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ». Ο κ. Νικολόπουλος θα υπογράψει την πρόταση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Καμμένος τόνισε ότι ενημέρωσε τον κ. Νικολόπουλο για την πρόταση και τη νομική τεκμηρίωση που έχουν ετοιμάσει οι νομικοί της ΚΟ του κόμματος και ζήτησε τη στήριξή του, προκειμένου να συμπληρωθεί ο αριθμός των 30 βουλευτών που απαιτεί ο κανονισμός της Βουλής και το Σύνταγμα. Όπως είπε ο κ. Καμμένος, η ίδια πρόταση με τον κ. Νικολόπουλο θα κοινοποιηθεί σε όλους τους ανεξάρτητους βουλευτές, με τους περισσότερους από τους οποίους έχει ήδη- όπως είπε- μιλήσει, καθώς επίσης και στους προέδρους των κομμάτων και θα ζητηθεί η συνυπογραφή της προτάσεως.

«Πιστεύουμε ότι ο ελληνικός λαός απαιτεί εκείνοι οι οποίοι παρανόμησαν να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη και εδώ πρέπει να φανεί η πολιτική βούληση των εκλεγμένων βουλευτών του ελληνικού Κοινοβουλίου, προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη» είπε ο κ. Καμμένος.

Από την πλευρά του, ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος είπε ότι το κίνημά του «είπε, για άλλη μια φορά, "ναι" σε μια πρωτοβουλία που αποβλέπει να αξιοποιήσει τη δύναμη όλων των πατριωτικών δυνάμεων του δημοκρατικού τόξου, προκειμένου να ικανοποιηθεί το παλλαϊκό αίτημα όσοι έχουν ποινικές ή πολιτικές ευθύνες, επειδή δεν θέλησαν ή δεν μπόρεσαν να ελέγξουν το μαύρο χρήμα και τους μεγαλοκαταθέτες του εξωτερικού, επιτέλους θα πρέπει να λογοδοτήσουν, όποιοι και αν είναι, όσο ψηλά και αν βρίσκονται». 

 

Πηγή / newpost.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ