2013-01-09 09:09:03
Φωτογραφία για Μόνο με μετρητά οι επισκέπτες στο Βατικανό
Οι υποψίες για «ξέπλυμα μαύρου χρήματος» λόγω των ελλιπών κανόνων διαφάνειας στο Βατικανό, οδήγησαν την Κεντρική Τράπεζα της Ιταλίας στην απόφαση να διακόψει τις συναλλαγές με τραπεζικές κάρτες στο παπικό κρατίδιο, όπου πλέον οι επισκέπτες είναι απαραίτητο να έχουν μαζί τους μετρητά!

Όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, η Τράπεζα της Ιταλίας αποφάσισε να μην ανανεώσει την άδεια στην Deutsche Bank Italia, η οποία είναι και η μόνη τράπεζα που διαχειρίζεται τις πληρωμές αυτού του είδους στο εσωτερικό του Βατικανού.

Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η κίνηση αυτή συνδέεται με έρευνες οι οποίες σχετίζονται με την τράπεζα της Αγίας Έδρας, Ior και η οικονομική εφημερίδα του Μιλάνου Il Sole 24 Ore, έγραψε ότι ότι υπάρχουν «υποψίες για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος».

Η απόφαση, κατά συνέπεια, δεν οφείλεται σε ελλείψεις της Deutsche Bank Italia, αλλά σε ελλιπείς εγγυήσεις, προδιαγραφές και τυποποίηση «όσον αφορά τους νόμους του Βατικανού που διέπουν τις διατραπεζικές συναλλαγές», σύμφωνα με το δημοσίευμα.


Στο εσωτερικό του Βατικανού δεν είναι δυνατόν, πλέον, να γίνονται αναλήψεις χρημάτων από αυτόματα τραπεζικά μηχανήματα (ATM) και οι τουρίστες στα μουσεία της Αγίας Έδρας θα μπορούν να πληρώνουν το εισιτήριο μόνον με μετρητά.

Αλλά και στο φαρμακείο του Βατικανού - το οποίο διατηρεί πιο χαμηλές τιμές από την «ελεύθερη αγορά», προμηθεύεται φάρμακα από όλο τον κόσμο και παρέχει την δυνατότητα εισόδου και σε ξένους πολίτες - οι πληρωμές πλέον γίνονται μόνο με ρευστό.

Μόνη εξαίρεση αποτελούν οι κάρτες αυτόματης ανάληψης της τράπεζας Ιοr - στην οποία, όμως, μπορούν να ανοίγουν λογαριασμούς αποκλειστικά και μόνο οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι του Βατικανού. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ