2013-01-16 09:41:58
Φωτογραφία για Θεραπεία με αγκάθια για τους καρκινοπαθείς στο Μεταξά! Συνεχίζεται η κόντρα διοίκησης γιατρών για ελλείψεις υλικών
Συνεχίζεται η ταλαιπωρία των καρκινοπαθών στο Νοσοκομείο Μεταξά καθώς απουσιάζουν από τα ράφια απαραίτητες αντλίες για την έγχυση φαρμάκων με αποτέλεσμα ασθενείς και συγγενείς να τις αναζητούν απεγνωσμένα ακόμη και σε ιδιωτικά φαρμακεία. Η έλλειψη αυτή προκαλεί κόντρα μεταξύ διοίκησης και γιατρών οι οποίοι κατέθεσαν και εξώδικο κατά της διοικήτριας.

Η υπόθεση θα έπρεπε να είχε λυθεί προ πολλού: εδώ και καιρό από το αντικαρκινικό νοσοκομείο Μεταξά απουσιάζουν αντλίες με τις οποίες οι καρκινοπαθείς παίρνουν τα φάρμακά τους. Αντλίες φθηνές που για ένα διπλό σχήμα χημειοθεραπευτικό κοστίζουν μόλις 40 ευρώ. Παρ αυτά επειδή ακριβώς δεν υπάρχουν, οι ασθενείς αναγκάζονται να τρέχουν μόνοι από φαρμακείο σε φαρμακείο για να τις βρουν μετά από σχετική παρότρυνση και των γιατρών. 

Μάλιστα όταν τις εντοπίζουν λαμβάνουν και σχετική διάγνωση από το ιατρικό προσωπικό ώστε να μπορούν στη συνέχεια να εισπράξουν τα χρήματα που κατέβαλαν από το ασφαλιστικό τους Ταμείο. 


Αυτή η γνωμάτευση είναι που προκάλεσε και την αντίδραση της διοίκησης του νοσοκομείου η οποία δηλώνει ότι θα προχωρήσει σε ΕΔΕ προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι γιατροί προωθούν τους ασθενείς στην αγορά συγκεκριμένων αντλιών άρα και σε συγκεκριμένα φάρμακα. 

Από την πλευρά τους οι γιατροί του νοσοκομείου (6 εξ αυτών) προχώρησαν σε εξώδικο ζητώντας από τη διοικήτρια να ανακαλέσει τις κατηγορίες που εξακόντισε σε βάρος τους σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. αποκαλώντας τους ακόμη και «λαδιάρηδες» που έχουν «στήσει μαγαζάκι με αντλίες» υπαινισσόμενη προφανώς ότι πίσω από την προώθηση της αγοράς των αντλιών υπάρχει όφελος. 

Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι οι γιατροί υπογραμμίζουν ότι οι συγκεκριμένες αντλίες απουσιάζουν καιρό από το νοσοκομείο και μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί λύση. 

Πάντως από την κόντρα που προέκυψε τα θύματα είναι και πάλι οι ασθενείς καθώς βαριά πάσχοντες αναγκάζονται να καλύπτουν μόνοι τις ατέλειες και τα λάθη του ΕΣΥ, τρέχοντας από φαρμακείο σε φαρμακείο για να βρουν τα απαραίτητα υλικά για τη θεραπεία τους.

Δήμητρα Ευθυμιάδου
IATROPEDIA
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ