2013-01-19 01:09:04
Φωτογραφία για ΗΠΑ: Λίγο πάνω από το 50% το ποσοστό δημοφιλίας του Ομπάμα
Στις ΗΠΑ, ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα απολαμβάνει της εμπιστοσύνης των συμπατριωτών του σε ποσοστό 51%, οι οποίοι όμως ως επί το πλείστον διατηρούν ένα σκεπτικισμό σχετικά με... τους χειρισμούς του στην οικονομία, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό των New York Times/CBS, και δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα, δύο ημέρες πριν από την έναρξη της δεύτερης θητείας του.

Δυόμισι μήνες μετά την επανεκλογή του, και μετά από μια προεκλογική εκστρατεία στη διάρκεια της οποίας δέχτηκε επιθέσεις για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την οικονομία, ο Ομπάμα εξακολουθεί να αγωνίζεται να πείσει τους Αμερικανούς για το θέμα αυτό: το 49% αποδοκιμάζει τη διαχείριση του στην οικονομία, ενώ το 46% την εγκρίνει.

Και ενώ η περίοδος των εορτών στην Ουάσιγκτον διαταράχθηκε από την κρίση του "δημοσιονομικού γκρεμού" πριν καταλήξει σε μια συμφωνία της τελευταίας στιγμής για την αύξηση των φόρων στους πλουσιότερους φορολογούμενους, οι Αμερικανοί σε ποσοστό 47% αποδοκιμάζουν το χειρισμό των φορολογικών θεμάτων, ενώ ένα 45% τον εγκρίνει, σύμφωνα με αυτήν την έρευνα.


Επιπλέον, το 54% των ερωτηθέντων αποδοκιμάζει τον τρόπο με τον οποίο ο Ομπάμα διαχειρίζεται το θέμα του ελλείμματος, έναντι 37% που το εγκρίνουν, καθώς το έλλειμμα του προϋπολογισμού πλησιάζει το ανώτατο νόμιμο όριο του των 16,394 δισεκατομμυρίων δολαρίων, και ο Πρόεδρος καλεί το Κογκρέσο να το αυξήσει ταχέως και χωρίς προϋποθέσεις.

Ο Ομπάμα παίρνει τον καλύτερο βαθμό στα θέματα της εθνικής ασφάλειας: το 49% των Αμερικανών εγκρίνει τη διαχείρισή του στο θέμα αυτό, το 36% την αποδοκιμάζει, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή που διενεργήθηκε από τις 11 έως τις 15 Ιανουαρίου σε 1.100 ενήλικες, με ένα περιθώριο σφάλματος ±3 ποσοστιαίες μονάδες.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ