2013-01-19 01:26:04
Φωτογραφία για Τόμσεν: Καθοριστική η έγκαιρη, νέα μείωση του χρέους
Συμβατό με τους κανόνες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) είναι το τελευταίο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, είπε ο αρμόδιος αξιωματούχος του για την Ελλάδα, Poul Thomsen σε συνέντευξή του... στη Νέα Υόρκη κατά την παρουσίαση της έκθεσης του ΔΝΤ.

Οι δεσμεύσεις της ευρωζώνης να συνεχίζουν να καλύπτουν το χρηματοδοτικό κενό της χώρας μπορεί να μην είναι ακόμα συγκεκριμένες, αλλά είναι σύμφωνες με τις κατευθυντήριες γραμμές του ΔΝΤ, είπε ο Thomsen υπονοώντας ότι το ΔΝΤ θα συνεχίσει και αυτό να συγχρηματοδοτεί την Ελλάδα.

Ο Thomsen πρόσθεσε ότι το σημαντικό είναι ότι η ευρωζώνη αναγνώρισε πως το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και ότι θα ληφθούν περαιτέρω μέτρα μείωσής του στο μέλλον.

Η έγκαιρη συγκεκριμενοποίηση της περαιτέρω αυτής μείωσης καθώς και της συμπλήρωσης του χρηματοδοτικού κενού θα είναι καίρια για την επιτυχία του προγράμματος, τόνισε.

Το εύρος του κενού για το 2015-2016 εκτιμάται στα 5,5-9,5 δις ευρώ και θα επανεκτιμάται τακτικά. Είναι ακόμα πολύ νωρίς να πει κανείς εάν θα χρειαστεί η Ελλάδα και περαιτέρω χρηματοδότηση από τις αρχές του 2015 ή νωρίτερα, συμπλήρωσε ο Thomsen.
ethnos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ