2013-01-19 01:40:02
Φωτογραφία για Μανιτάκης – ΑΔΕΔΥ: «Επιχείρηση συνεννόηση» προς αποφυγή απολύσεων
Την ώρα που το ΔΝΤ στην έκθεσή του εξέφραζε τη βεβαιότητά του για απολύσεις στο Δημόσιο το 2013, Α. Μανιτάκης και ΑΔΕΔΥ συμφωνούσαν να... εγκαινιάσουν ένα θεσμικό διάλογο, «μια νέα επικοινωνία και συνεννόηση» για τις αλλαγές στο Δημόσιο στη βάση των μη απολύσεων.

«Η μεταρρύθμιση του Δημοσίου -των υπηρεσιών και των δομών του- πρέπει να στοχεύει σε μια αποδοτική, λειτουργική, αποτελεσματική, δίκαιη και χρηστή Δημόσια Διοίκηση και όχι σε απολύσεις εργαζομένων στο Δημόσιο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μανιτάκης και πρόσθεσε ότι ο ίδιος επιδιώκει, με βάση συγκεκριμένα κριτήρια, τη μεγαλύτερη κινητικότητα 25.000 περίπου υπαλλήλων στις δημόσιες υπηρεσίες.

Παράλληλα αναγνώρισε την ανάγκη ότι πρέπει να γίνουν κινήσεις αποκατάστασης της αξιοπιστίας των δημοσίων υπηρεσιών και της φήμης των δημοσίων υπαλλήλων.

ΑΔΕΔΥ: Δεν χρειάζονται απολύσεις αλλά προσλήψεις

Η Ε.Ε
. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. επισήμανε ότι η μέχρι τώρα διαδικασία προώθησης του συστήματος αξιολόγησης του ανθρώπινου δυναμικού, που συνδέθηκε με τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων, ακυρώνει το αξιακό και κοινωνικό περιεχόμενο της αξιολόγησης και της μεταρρύθμισης, ενώ θα πρέπει να έχουν ως στόχο τη βελτίωση της ποιότητας των Δημοσίων Υπηρεσιών και των κοινωνικών αγαθών, που αυτές προσφέρουν στους πολίτες.

Επίσης, η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ζήτησε να ενημερωθεί για τον αριθμό των εργαζόμενων, που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και ποια είναι τα κενά που έστειλαν οι υπηρεσίες σε απάντηση της πρόσκλησης του υπουργείου. Οι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου, που παραβρέθηκαν στη συνάντηση, ανακοίνωσαν ότι σε διαθεσιμότητα είναι ήδη 2.000 εργαζόμενοι και πως οι υπηρεσίες του Δημοσίου ζητούν για την κάλυψη των άμεσων αναγκών τους πάνω από 10.000 εργαζόμενους, πριν ακόμα έρθει η δεύτερη παρέμβαση για τη διαθεσιμότητα των 25.000 υπαλλήλων.

Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, αυτό και μόνο επιβεβαιώνει τη θέση της ότι όχι μόνο δεν πρέπει να απολυθούν εργαζόμενοι, αλλά ότι πολλές υπηρεσίες του Δημοσίου χρειάζονται, άμεσα προσλήψεις προσωπικού, για την εύρυθμη λειτουργία τους.

aftodioikisi.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ