2013-01-24 22:43:05
Φωτογραφία για Ε.Ο.Π.Υ.Υ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ.
Γράφει ο Βασίλης Τσούγκαρης

Έχω γράψει πολλές φορές για τον «Εθνικό Οργανισμό Σφαγιασμού Ασθενών», για την ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ πλέον υγεία της οποίας την ταφόπλακα φρόντισαν να βάλουν με κάθε επιμέλεια (ζηλευτή θα έλεγα) οι τέως, και εν μέρει νυν «αρμόδιοι», όπως επίσης έχω γράψει πολλές φορές για θέματα «αναπηριών», και ότι σχετίζεται με αυτά.

Το θέατρο του παραλόγου, της γραφειοκρατίας, των γελοίων εγκυκλίων συνεχίζεται αδιάκοπα, ενώ οι... όποιες  «αποφάσεις» παίρνονται λες και δεν έχουν ν κάνουν με ανθρώπινα όντα.

Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο που αφορά τους ανάπηρους και τα όποια βοηθήματα, είναι και το παρακάτω.

Διαβάστε το προσεκτικά, και δείτε ΠΩΣ αντιμετωπίζονται από το «κράτος πρόνοιας» οι ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες..

Αφήνω τον σύνδεσμο για να μπορέσετε να δείτε πάρα πολλά ενδιαφέροντα άρθρα σχετικά με την αναπηρία στη χώρα μας, και να βγάλουν κάποια στιγμή τις παρωπίδες ορισμένοι που προκειμένου να υπερασπιστούν το κόμμα τους, λένε και γράφουν ότι ναναι για τους ανάπηρους, τους παραπληγικούς, τους τετραπληγικους κλπ.


Για τους πιο πάνω κομματικούς παρατρεχάμενους, όπως και για το «κράτος», θα ήταν χίλιες φορές καλύτερα να ξεφορτώνονταν τα άτομα με αναπηρία.

«Φίλοι και φίλες ο ΕΟΠΥΥ μας έστειλε τα «χρόνια πολλά» με νέα εγκύκλιο. Δεν έχουμε παράπονο: Ο ΕΟΠΥΥ εγγυάται πως κάθε χρόνο θα είναι και χειρότερα και όλο περισσότερο και πιο ανόητα. Η εγκύκλιος για τα βοηθήματα για την αποκατάσταση και για την ανεξάρτητη διαβίωση βρίσκεται στο http://www.disabled.gr/lib/?p=49320και μπορείτε να τη διαβάσετε με την ησυχία σας.

Τα ποσά που χορηγούνται παραμένουν τα ίδια αλλά ο τρόπος χορήγησης γίνεται συνεχώς και πιο ηλίθιος.

Αναρωτιέμαι οι συνδικαλιστές που συμμετείχαν στις επιτροπές του ΕΟΠΥΥ για τη χορήγηση των βοηθημάτων τι έκαναν όλο αυτό το διάστημα; Όλοι θυμόμαστε πως εδώ και ένα περίπου χρόνο ο ΕΟΠΥΥ έχει δημιουργήσει το λιγότερο μια επιτροπή που υποτίθεται πως επεξεργάζεται τις παροχές σε είδος. Σε αυτή την επιτροπή συμμετέχουν και συνδικαλιστές. Δεν θα ήθελα να δω στις επόμενες ημέρες κάποια διαμαρτυρία από συνδικαλιστικούς λόγους για την εγκύκλιο, όταν καταλάβουν ότι έχει εκδοθεί νέα εγκύκλιος επειδή όπως φαίνεται τα αντανακλαστικά του «κινήματος» είναι ανύπαρκτα.

Από μια πρώτη ματιά φαίνεται πως η χορήγηση βοηθημάτων θα γίνεται εάν γίνεται μετ' εμποδίων. Είναι πολύ νωρίς να βγάλουμε συμπεράσματα για τη νέα εγκύκλιο.

Όλοι μας καταλαβαίνουμε πως έχουμε οικονομική κρίση (άσχετα πως την αντιλαμβανόμαστε ο καθένας) αλλά οι περικοπές δεν μπορούν να γίνουν από τις παροχές των ανθρώπων με σοβαρές αναπηρίες ή εάν γίνουν απαιτείται σοβαρότητα και ο ΕΟΠΥΥ στον δεύτερο χρόνο που λειτουργεί απέδειξε πως δεν είναι σοβαρός.

Αυτές τις μέρες θα έχουμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε με τα ίδια μας τα μάτια την έκταση και το βάθος των περικοπών στα αναπηρικά επιδόματα.

Από μια πρώτη ματιά φαίνεται πως, ως κοινότητα, έχουμε φτάσει στον πάτο.

Το βάθος του πάτου θα φανεί μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες.»

Δεν ξέρω αν κάποτε πάμε μπροστά, αν κάποιοι γίνουν ΑΝΘΡΩΠΟΙ, παψουν να είναι οι ψυχροί και αδιάφοροι γραφειοκράτες.

Δεν ξέρω αν ποτέ μάθουν οι «αρμόδιοι» να φέρονται υπεύθυνα, και οι συντάκτες των όποιων εγκυκλίων θα είναι εκείνοι που πρέπει, που έχουν τις γνώσεις και όχι τα κομματικά κριτήρια για τις θέσεις που καταλαμβάνουν.

Σήμερα ζούμε σε ένα ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ κράτος του οποίου οι υποτιθέμενοι ηγέτες, παίζουν με τις ζωές και την υγεία του κοσμάκη χωρίς τον φόβο να τιμωρηθούν.

Στην περίπτωση των αναπήρων, ακόμα και οι συνδικαλιστές ίσως παίζουν τα γνωστά – ύποπτα παιχνίδια, ενώ το κράτος, βρίσκει την ευκαιρία να «κόψει» ακόμα περισσότερα.

Η ανοχή του κόσμου έχει εξαντληθεί.

Κύριοι στην κυβέρνηση και στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ σοβαρευτείτε όσο είναι καιρός.

Αρκετά με την κοροϊδία την ασχετοσύνη και το θράσος σας.

Δεν έχετε άλλα περιθώρια.

Βασίλης Τσούγκαρης

[email protected]
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Δώνης για όλα!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Δώνης για όλα!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ