2013-01-25 13:32:03
Φωτογραφία για Ένα χάμπουργκερ 178 ευρώ!
Σερβίρεται με… ολίγη σκόνη χρυσού!

Το Bacon Bling που σερβίρει το κατάστημα Tangberry’s στην περιοχή Cheltenham της Μ. Βρετανίας είναι το πιο ακριβό χάμπουργκερ του κόσμου, ισχυρίζεται η εφημερίδα The Sun.

Το πιάτο κοστίζει 178 ευρώ και σερβίρεται με ψιλοκομμένη τρούφα, σαφράν και πασπαλισμένο με βρώσιμη… σκόνη χρυσού!

Το κρέας που περιέχει είναι χοιρινό σπάνιας ποικιλίας ενώ ανάμεσα στα ψωμάκια ο σεφ που το φτιάχνει βάζει ακόμη νεροκάρδαμο και αυγά ελευθέρας βοσκής, ενώ όλα τα υλικά έχουν μαγειρευτεί μέσα σε λάδι τρούφας.

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, ο 41χρονος Paul Philips έφτιαξε το ομολογουμένως πανάκριβο πιάτο με σκοπό να συγκεντρώσει χρήματα για φιλανθρωπικό σκοπό, ενώ δε θα τον πείραζε καθόλου να έβλεπε το όνομά του να φιγουράρει και στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες!

«Είναι πολύ ιδιαίτερο πιάτο και χρειάζεται αρκετός χρόνος για να ετοιμαστεί, αλλά θα συνεχίσω να το φτιάχνω αν συνεχίζω να μαζεύω χρήματα για φιλανθρωπικό σκοπό. Ξέρω ότι είναι πολύ ακριβό, αλλά ελπίζω ότι υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που θα θέλουν να συμμετέχουν σε αυτήν την προσπάθεια» είπε ο ίδιος.

Όλα τα έσοδα θα δοθούν σε μια βρετανική οργάνωση στη Σουαζιλάνδη, η οποία παροτρύνει παιδιά να κάνουν αθλητισμό καθώς και σε έναν οργανισμό που βοηθά βετεράνους να βρουν δουλειά και να έχουν μια φυσιολογική ζωή.

www.pinnokio.gr 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ